Som löven faller ner i snön.

Igår såg jag ett ensamt äpple på ett träd. Kanske kände jag mig just som det äpplet, ensam och trött. Idag är det två veckor sedan mitt liv slogs i spillror och mitt hjärta slets ur kroppen.

Idag ska jag ha ett kvalificerat samtal, jag hoppas även på att hinna med att göra en intervju idag. Får jag båda gjorda kan jag sedan bara försöka skriva ihop lite till specialpedagogsprogrammet. Jag får erkänna att skolan inte är det jag prioriterar främst just nu, jag försöker bara överleva just nu.

Just överleva är verkligen inte så enkelt, det är snarare bland det svåraste uppdrag jag haft i livet.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

61 thoughts on “Som löven faller ner i snön.

 • 7 november, 2018 at 07:25
  Permalink

  Jag hoppas att samtalet ger dig något possetiv och hållbart. Det du beskriver låter verkligen tragiskt.
  Jag förstår att skolan inte prioriteras alls.

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:53
   Permalink

   Det var jättebra. Nej jag orkar liksom inte fullt ut med allt nu 🙁

   Reply
 • 7 november, 2018 at 07:33
  Permalink

  Ibland är det så att livet skickar saker i ens väg som gör att annat får vänta. Det är okej. Skolan få vänta lite det viktigaste är att du tar dig igenom det jobbiga.

  Reply
 • 7 november, 2018 at 08:05
  Permalink

  Att överleva – helst med förståndet i behåll – är något av det svåraste man gör… i vissa situationer.

  Jag mailar Dig lite senare under dagen, kram

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:54
   Permalink

   Ja det är ju så, det tuffaste man kan göra ibland är att överleva. Ja gör det <3

   Reply
 • 7 november, 2018 at 08:33
  Permalink

  Jag hoppas att samtalet går bra och att du hinner med interjuven så du kanske blir klar med uppgiften till kursen. Jag känner så synd om de ensamma äpplet och kan tänka mig att du känner med äpple. Stor kram till dig 🙂
  Jennysvardag recently posted..Så maktlös

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:51
   Permalink

   Det gjorde det absolut :). Jag hoppas det, jag vill gärna bara klara detta så jag har en sak att släppa i allt mitt kaos 🙁

   Reply
 • 7 november, 2018 at 08:53
  Permalink

  Jag har full förståelse för att du inte prioriterar skolan just nu, även om jag inte vet varför. Och jag misstänker ju att lärarna vet om vad som hänt och då borde de också ha förståelse för din situation =)

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:29
   Permalink

   Ja det finns saker man måste lägga mer fokus på ibland som livet. Lärarna vet 🙂

   Reply
 • 7 november, 2018 at 09:34
  Permalink

  Det är tufft att bara läsa, förstår att livet är uppochner och även om jag inte har en aning om vad som hänt dig så är jag säkert på att det kommer bli iallafall bättre för dig igen <3

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:14
   Permalink

   Ja det är hemskt :(. Samtalet gick jättebra, ska försöka få till ett till imorgon 🙂

   Reply
 • 7 november, 2018 at 09:49
  Permalink

  Jag hoppas verkligen att du mår mycket bättre snart, stoooor kram! <3

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:14
   Permalink

   Det kommer jag aldrig mer att göra tyvärr. Bli bättre utifrån förutsättningarna ja, men aldrig bli riktigt bra igen.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 10:48
  Permalink

  Jag vet att du säger att du måste, men jag tycker ändå det är så starkt av dig att hålla igång som du gör. <3 Det må vara svårt men du visar här och förhoppningsvis för dig själv att du ändå står upp i stormen.
  Vad är det för samtal du ska ha?

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:23
   Permalink

   Jag har inget annat val, helt skulle jag vilja slippa men min kropp liksom rör sig som en robot. Den tar sina vardagliga likheter dag för dag så jag överlever men jag förstår inte hur det går till egentligen.

   Jag utbildar mig till specialpedagog och i utbildningen ska vi genomföra 3 samtal för att kunna vara kvalificerade samtalsledare :). Det går ut på att jag ska träna på att kunna hålla handledande samtal 🙂

   Reply
 • 7 november, 2018 at 12:24
  Permalink

  Ohh hoppas att du hinner allt du tänkt. Samt din kappa såg jättefin ut, den får du gärna visa.

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:17
   Permalink

   Hann med ett möte och hoppas på ett till imorgon. Tror jag visat den några gånger, kan göra det igen 🙂

   Reply
 • 7 november, 2018 at 14:25
  Permalink

  Jag förstår dig precis! Vid sådana tillfällen får man helt enkelt parkera sitt liv och sorga. Men viktigt att omge sig med sina nära och kära, positiva människor. Inte bra att vara ensam ? Kram ❤️❤️

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:30
   Permalink

   Ja det är ju så, jag försöker träffa min bror så ofta jag kan. Det blir ett sätt att tanka en viss form av energi <3.-

   Reply
 • 7 november, 2018 at 17:07
  Permalink

  Sjukt bra av dig att försöka prioritera dig själv och ditt mående, finns absolut inget viktigare <3
  Melissa recently posted..Landat i östersund

  Reply
 • 7 november, 2018 at 17:30
  Permalink

  Hoppas det går bra med skrivandet och att du hinner med båda. Nej skola är inget man prioriterar utan mer ta en dag i taget <3

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:31
   Permalink

   Det gör det nog, jag skriver i helgen när lusten faller in så jag kan slänga undan en sak ur livet.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 18:42
  Permalink

  Alltså du kan verkligen sätta ord på känslor, du är såå himla duktig på att skriva! 🙂
  Kämpa på fina du och många kramar till dig, du gör det bra som försöker överleva<3

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:28
   Permalink

   Tack det var fint skrivet, jag lägger bara ord orden precis som de känns. <3

   Reply
 • 7 november, 2018 at 18:55
  Permalink

  Åååh du skriver så fint! Massa kramar, du är stark <33

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:32
   Permalink

   Jag är inte det minsta stark, jag överlever men det finns ingen styrka där, endast en rejäl svaghet och sårbarhet.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 19:30
  Permalink

  Efter regn kommer solsken. Man måste ha dåliga dagar för att uppskatta dom bra. Ditt liv kommer att bli bra.

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:33
   Permalink

   Nej inte alls i detta fallet :(. Det är inte bara dåliga dagar det är rent av en avgrund.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 20:01
  Permalink

  Det viktigaste är att överleva. Skolan fixar du, tänk ett godkänt och om det inte blir det så får du göra om det ju. Heja dig, jag vet att du fixar det!
  Fnulan recently posted..Skottlossning i Veberöd

  Reply
 • 7 november, 2018 at 20:04
  Permalink

  Känner verkligen med dig… Livet är de svårtaste vi har att leva, att kunna leva ut och överleva allt som finns…,

  hoppas du blir bättre snart, skolan är inte d viktigaste när du och din själ inte är överens

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:15
   Permalink

   Ja och speciellt nu, jag känner att jag helt är förlorad i en våg nu. Jag har kämpat nog.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 20:18
  Permalink

  Nej det här att överleva kan låta bedrägligt enkelt. Men när livet sätter sina krokben för en eller rentav slås i spillror, kan det vara riktigt tufft.
  Lillan Kind recently posted..Lite energi i höstmörkret

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:12
   Permalink

   Ja det är verkligen så, ibland känns det också som att man får kämpa för sin överlevnad lite väl mycket. Känner att stor del av mitt liv varit så, och nu har jag helt gett upp 🙁

   Reply
  • 7 november, 2018 at 21:11
   Permalink

   Ja det är verkligen så, och just nu behöver jag bara det lilla <3

   Reply
 • 7 november, 2018 at 21:10
  Permalink

  Att göra helt rätt prioriteringar i alla lägen är en omöjlig uppgift.Det finns mycket viktigt i livet, men i slutändan så finns inget viktigare än sin egen hälsa och välmående.Vissa perioder i vårt liv bör vi prioritera vissa saker, i andra perioder kan vi prioritera annorlunda.Jag tycker att du gör helt rätt i att prioritera dig själv. Förstår att du är inne i en jobbig period just nu med sorgen och ätstörningarna.Hoppas att mötet gick som du hade tänk dig.?❤

  Reply
  • 7 november, 2018 at 21:45
   Permalink

   Ja det är verkligen så man får helt enkelt hitta diverse olika strategier bara.

   Reply
 • 7 november, 2018 at 21:40
  Permalink

  Prioritera din hälsa först och främst. När man inte mår bra fysiskt eller psykiskt så måste man ta det först, annars tar man ju inte sig framåt. Sådant gäller ju oavsett vad som sker i ens liv. Kämpa på! Bara skriv om du behöver någon att prata med <3 Kram
  Fru Elversson recently posted..Känslor utav ensamhet..

  Reply
  • 7 november, 2018 at 22:06
   Permalink

   Det gör jag, känner att det är viktigt att få göra det. Tack fina du <3

   Reply
 • 7 november, 2018 at 21:51
  Permalink

  Jag förstår att du har det väldigt tufft. Har tänkt mycket på dig de senaste två veckorna. Det blir lite lättare med tiden, men det måste få lov att ta den tid det tar och däremellan får man prioritera vad som är viktigt.
  Anna recently posted..Nyförälskelse och lite därtill

  Reply
  • 7 november, 2018 at 22:05
   Permalink

   Ja det är hemskt verkligen :(. Jag kommer aldrig känna mig hel igen, det känns i hela kroppen. Jag mår så hemskt, lättare blir det ju men det kommer vara ett öppet sår i mitt liv för evigt :/

   Reply
 • 7 november, 2018 at 22:52
  Permalink

  Om jag kunde skulle jag ta all sorg ur din kropp och kasta den tillräckligt långt bort från dig så att du skulle slippa känna den mer! <3
  charlottelinden.se recently posted..Tack, bloggen.

  Reply
 • 7 november, 2018 at 22:57
  Permalink

  Det viktigaste är att du klarar dig igenom det, skola och övrigt kan du prioritera sen, nu måste du prioritera dig ?

  Reply
 • 7 november, 2018 at 23:18
  Permalink

  På vårt äppelträd på framsidan som inte är så gammalt kom det allra första äpplet i år. Dock bara ett som jag inte haft mage att plocka av bara för att det visar mig att det är modigt att våga vara ensam. Hoppas allt gått bra idag. Kramis
  Kamilla recently posted..Skräddarsytt mitt eget kaffe.

  Reply
 • 8 november, 2018 at 13:36
  Permalink

  Fina du, din hälsa går före allt vännen så ibland får skolan hållas på sidan. De är du som är viktigast och skola, jobb osv kan man ta när man känner sig stabil i det❤️ ❤️ Ta dig själv i första hand?

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: