En kallelse till Dala-ABC.

Den ramlade ner i min brevlåda, jag kom hem och så låg det där brevet med en kallelse till Dala-ABC. Jag ska alltså få hjälp nu efter alla år av självsvält, kräkningar, hetsätning och nu allt jag gjort samtidigt som jag skadat min kropp. Det känns konstigt, men samtidigt befriande. Jag undrar över livet före och efter nu, hur kommer mitt liv se ut utan ätstörningar? När man gått så länge som jag med ätstörningar, när man inte känner av hunger, törst eller mättnad. När magen har problem, då känns det väldigt konstigt att tänka att en dag kommer jag att vara frisk. Vad är ens frisk?

Det är många tankar som kretsar i mitt huvud, en längtan efter att bli frisk och en längtan efter att må bra. Men innan jag sorterat ut allt ska jag jobba, jag slutar 14:45 och sedan ska jag bara försöka att ta det lugnt.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

60 thoughts on “En kallelse till Dala-ABC.

 1. Så skönt att du ska få komma dit och jag håller tummarna på att dem kan hjälpa dig på traven! Något jag tror kan bli jobbigt är att man får lite som personlig kris, med vem man är. För innan för i ditt psyke som lider utav dina bekymmer, när man väl inte har dem problemen, vem är man då?
  Kämpa på! <<3
  FruElversson recently posted..Veckans fråga – Hotell under vatten?

 2. Verkligen en känslostorm när man får den första kallelsen både en stor lättnad och befrielse, men samtidigt så otroligt skrämmande (går själv på dala abc).
  Det här kommer blir bra, jag hejar och tror på dig! En dag står du/vi här friska och fria.
  Styrkekramar i massor <3

  1. Ja det är verkligen det, en del som känner lättnad och sedan det där som du skriver skrämmande det blir så svart på vitt. Det kommer bli bra för oss båda. Kramar <3

 3. Vilken lättnad att få börja en behandling. <3 Och så skönt att läsa att det är något du verkligen vill efter att ha besökt dem. Jag kan bara föreställa mig hur mycket styrka som behövdes för att ta steget och gå dit. Hoppas, hoppas det här ändrar din uppfattning om dig och din kropp.

 4. Det är aldrig för sent att söka hjälp för något som är ett destruktivt beteende. När man varit i samma situation länge så vet man till slut inte hur det kan vara. Bra gjort av dig!
  Znogge recently posted..Om man säger…

 5. Jag förstår att det är tufft, och det här matmonstret som bestämmer är svårt att bekämpa på alla håll, men jag håller tummarna att du får den proffsiga hjälp du behöver och förtjänar 💞

 6. Vilken fin bild!
  Vad bra att du äntligen ska få hjälp, jag hoppas också att du får bra hjälp och inte känner vad tusan är detta?
  Håller med, vad är ens frisk? Vad är en frisk person?
  Du gör dte bra som går och jobbar fast du inte mår bra, kram<3

 7. Förstår dig helt, jag har svårt att se mig själv som helt 100 frisk. Trots att det var bra länge sedan jag gjorde illa mig själv medvetet så får jag fortfarande sånna tankar, även om jag inte spytt upp mat på länge kan jag ändå bli äcklad utav mig själv och ha ångest över min mat och ist träna bort det. Vet inte om man kan få en helt frisk syn på mat om man levt med ätstörningar så pass länge, men den kan bli mycket bättre! Jag äter vad jag vill och jag äter hur mycket jag vill idag. Kram <3

 8. Det verkar ta tid innan nån får hjälp då det gäller psykisk ohälsa och samtidigt pratas det om att allt fler mår sämre psykiskt.
  Jag hoppas verkligen att Du får den hjälp och stöd Du behöver och att Din mage på nått vis ska kunna lugna sig och må bättre. Självskadebeteende kan yttra sig på så många olika vis och är oftast ett rop på hjälp.

  kram

 9. Det ska verkligen bli så roligt att följa dig och din resa! Se hur du kommer må bättre och jag hoppas verkligen att du kommer skriva mer om detta då det ger hopp och är så bra för andra att se att man faktiskt kan få hjälp! Jag förstår på ett ungefär vad du känner fast med depression och ångest, har ingen aning om vem jag är utan det och det är läskigt att jobba bort det då det har blivit en del av sig själv, men man måste försöka! Håller verkligen tummarna för att detta kommer hjälpa dig nu ❤
  Chanelle recently posted..Mina tatueringar

 10. Någon som självskadar sig själv på ett eller annat sätt ( i ditt fall med maten) vet hur det är och känner sig konstigt nog trygg i sitt beteende även om man vet att det är fel. Att då ta ifrån någon den tryggheten för att bli frisk kan nog vara jobbigt och ta lång tid, men det är ju en bra sak. Jag är säker på att du till slut kommer komma ur det, du är stark. Sluta inte kämpa och ge aldrig upp. Kram

 11. Jag blir otroligt glad över att läsa att du kommer få hjälp nu. Ingen ska behöva gå igenom eller må så dåligt som det du går igenom och mår, kring självsvält. Du är så modig som pratar om detta i din blogg. Jag vill vara med o heja på dig i din resa till ett friskare liv.
  Hanna recently posted..Börjar veckan med en K beauty!

 12. Förstår att det är mycket som händer i huvudet just nu men du är starkare än du tror. Från en som är frisk från ÄS så ja, det är en lång jäkla väg men det är så värt det! Livet är så mycket mer än den hemska sjukdomen!

 13. Hoppas verkligen på att du får den hjälpen du behöver och att du kan lära dig hantera din ätstörning. Tror aldrig att man blir helt frisk, men att man kan leva med det. Åkte på en förlossningsdeppression med min äldsta och sårbarheten kommer jag alltid få leva med .-)

 14. Hade faktiskt ingen aning om att du hade en ätstörning. Håller alla tummar och tår för att dom kan möta dig och hjälpa dig på det sättet du behöver <3 <3 <3

 15. Vad bra att den äntligen kommit! Hoppas att du får all hjälp du behöver. Kom ihåg att omge dig med glada och positiva människor samtidigt, det betyder så mycket ❤️ Kram ❤️

 16. Hjärtat, äntligen. Nu kan du bara ta steg framåt och inte bakåt. Frisk är du den dagen du vet att det är DU som har kontrollen över ditt liv. Jag undrar om man någonsin blir frisk från ätstörningar. Är det inte som alkoholism att man alltid måste leva med vetskapen om att det finns. Men… de med ätstörningar kan ju inte sluta äta… Förstår du mig?

 17. Hur länge har du väntat på att få hjälp?

  Jag tycker om att sluta tidigt så jag öppnar gärna. Visst jobbade du som lärare i en lågstadieklass?

 18. Ett jättesvårt beslut att ta, men nu blir det ett nytt kapitel i ditt och snart börjar din nya resa.Jag är så lycklig och glad som man bara kan bli över en annan människa,så glad att dom har tagit dig på allvar.Nu håller vi tummarna för att det ska gå hela vägen för dig 🤗❤💓

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: