Vissa dagar är bara intensiva och sådan var gårdagen. Dagen startade med att äta frulle och sedan ta med William till mitt jobb, jag hade nämligen med honom som praktikant under gårdagen, och idag ska han vara med mig igen, med då bara halvdag eftersom han ska på yrkesmässa på eftermiddagen.

Efter jobbet åkte jag med William hemåt och sedan styrde bilen mot Britsarvetsvårdcentral där jag för första gången med mentor skulle hålla “Amningskurs för blivande föräldrar” det var verkligen jättekul och spännande. Jag ser mycket framemot kommande tre tillfällen, det ena nästa tisdag och de andra två kommer att vara på tisdag och torsdag vecka 48. Efter det är jag alltså kursledare i detta och jag tror mig kunna växa en del på den saken. Dessutom mår jag bra av att underhålla mig med olika saker.

Efter jobbet idag ska jag åka hemåt och vila, sedan imorgon är det bara 3,5 timmars arbetsdag kvar av veckan. Eftersom mitt liv är väldigt känslofyllt på det privata planet och sedan fullspäckat på det andra, behöver jag lite pauser. Men nu är det lite tid kvar med high speed i mitt liv.

56 kommentarer

 1. Hoppas det gick bra för sonen på jobbet. Lite roligt är det allt då dom är så stora så dom får nosa på arbetslivet, även om det “bara” är prao. Hoppas du får en fin dag och lite tid för återhämtning.

 2. Jag tycker att det låter som att du redan växt en bit i dig själv bara av det sär första kurstillfällen så det aka bli spännande att se vart detta slutar. You go girl!

 3. Kan alla anmäla sig till en sådan kurs eller är det privat inom arbetet? 🙂 Sett att du varit på sådan kurs någon gång tidigare och det låter verkligen intressant!

  1. Ja det kan man, vissa kommuner och landsting betalar detta eller så kan det bedrivas av medel. P¨andra platser behöver man betala för kursen :). Precis jag gick då kursen som deltagare, nu håller jag i kursen med mentor. Vid nästa gång så håller jag kursen helt själv 🙂

 4. Men vad spännande med amningskurs. Måste vara både lärorikt och så vackert. Menar att amma sitt barn är hu det naturligaste och bland de finaste som finns❤ Inte för att jag har barn, men när jag ser en mamma med sin lilla knodd blir jag varm i hjärtat

 5. Förstår att det känns bra för dig att vara sysselsatt och ha en del aktiva dagar just nu men hoppas verkligen du vilar så mycket som möjligt också så att det inte blir alltför intensivt. Låter trevligt att få ha med sonen på praktik och kul att du trivs med amningskursen, ett väldigt viktigt arbete. Hoppas du får en fin dag! Kramar <3
  Nilla recently posted..En spännande dag…

 6. Hur har det gått att ha med honom som praktikant på ditt jobb samt tycker han att det är roligt? Å förstår att du vill bli kursledare för ammningshjälpen och jag tror att det passar dig som handen i handsken.Jag önskar att jag hade vågat kontaktat amningsjuren och fått hjälp.

  1. Det har gått jättebra för honom, han är riktigt duktig :D. Ja det är så himla roligt :), det känns jättebra verkligen :).
   Amningsjour och amningshjälpen är olika saker :). Amningshjälpen är en frivillig organisation som arbetar ideellt med amningsrådgivning 🙂

 7. Tänk att du får möjligheten att göra det du är bra på och brinner för. Det är det vi ska göra när vi inte mår bra. Härliga du! SKönt med en praktikant till hjälp!
  Fnulan recently posted..Kvinna i nöd

 8. WOW vad roligt för dig att du har hittat din roll i att hålla kurser ^^… med något som man verkligen brinner för är en mäktigt stolthet! När jag får en som jag skall handleda som har denna intresset och verkligen vill veta allt om ens yrkesstolthet så mår egot ganska gött S LYCKA TILL med detta, hejjaaa på dig =D

 9. Men va roligt att vara ledare för kursen! Aldrig hört om amningskurser innan men verkligen så bra att sånt finns, kan tänka mig att de är en stor hjälp för blivande och nyblivna föräldrar ?

  1. Ja det är jättekul :). Ska bli väldigt roligt att göra de resterande så jag sedan kan kalla mig kursledare fullt ut :D. Ja det är verkligen stor hjälp och sedan så roligt också 🙂

 10. Åh vad kul att det gick bra igår, det kommer gå super dom andra gångerna ska du se. Hoppas du får en lugn stund nu ikväll så du får ny energi <3

 11. Ja det lät sannerligen som en intensiv dag! Men så roligt att det gick så bra med amningskursen!? Nu är det ju inte alls långt kvar innan du är kursledare!?

 12. Vad bra att sonen kan hänga med på ditt jobb!!
  Vad spännande det låter med Amningskurs!! Saknar dock inte den perioden när jag ammade så mycket ??

  1. Ja det är jättekul och även roligt :). Ja det är verkligen ett jobb att lära sig amma, så många delar som ska tas igenom. Det är därför denna kurs är så bra 😀

 13. Blir så glad när jag läser om barn som är ute på praktik. Det är så viktigt att barn i dag får se hur det är i verkliga livet och hur mycket det krävs för att få en lön. Vad vill sonen bli när han blir stor? Hoppas du får de pauser du behöver för att läka och må bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: