Att unna sig själv ett bad.

Efter jobbet igår satte jag mig vid tv:n och tittade på Outlanders, sedan efter det så fyllde jag badkaret med bubblor och värme. La en ansiktsmask för första gången sedan ja säkert minst ett halvår och bara sjönk ner där i värmen för att låta tankarna flyga iväg.

Mitt liv just nu, det är så många tankar. Så mycket upp och ner, så mycket att sortera och fundera kring. Livet, ibland undrar jag hur mycket man ska behöva tåla. Mitt i detta kaos så jobbar jag, studerar och lyckas lämna in uppgifter och genomföra uppgifter? Men jag vet inte ens om jag lär mig något eller om jag endast gör saker i en dimma av rutiner.

Idag efter jobbet ska jag hålla kurs i “Amningskurs för blivande föräldrar” med en mentor. Min första av fyra tillfällen innan jag sedan är kursledare, förutom det ska jag ha min son som praktikant på mitt jobb. Livet just nu alltså, jag håller ihop, men det är lite väl mycket.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

68 thoughts on “Att unna sig själv ett bad.

 • 13 november, 2018 at 06:25
  Permalink

  Ditt liv går verkligen i ett. Otroligt vackra rosor du hade på bilden. färgkombinationen var så behaglig.

  Reply
 • 13 november, 2018 at 06:35
  Permalink

  Stor kram till dig! Jag hoppas du väldigt snart får det andrum som du behöver. Var rädd om dig. En dag blir allt bättre igen. All styrka till dig

  Reply
 • 13 november, 2018 at 07:18
  Permalink

  Det är väl så med oss människor att även då vi krackelerar och spricker i kanterna och det blir ärrbildning på själen så håller skalet ändå ihop och vi fortsätter… vi fortsätter och gör vad vi måste göra.
  Skönt med ett bad.
  Ha en så fin tisdag Du nu kan, kram

  Reply
 • 13 november, 2018 at 08:10
  Permalink

  Måste du jobba, plugga, amningskursledare samtidigt?
  Känner du att det är ett nederlag om du väljer att avsluta något av dessa?
  Du måste tänka på att du ska orka i några år till.
  Krama om din son och njut av fler varma bad för du är grym!

  Reply
  • 14 november, 2018 at 20:00
   Permalink

   Jag måste jobba och plugga, amningskursen behöver jag inte göra men jag vill. Amningskursen är endast 3 tillfällen kvar sedan kan jag reglera det lite :).

   Reply
 • 13 november, 2018 at 08:19
  Permalink

  Precis så kände jag när Chip dog, samtidigt som jag gick igenom det värsta som hänt mig skulle jag sköta skolan och ta hand om en 5 årig extra dotter. Men på något sätt gick det ändå.

  Reply
 • 13 november, 2018 at 09:47
  Permalink

  Så härligt att du kunde ta etr varmt bad med bubblor och låta tankarna fara omkring. Vad roligt att du snart är kursledare för Amningshjälpen 🙂
  Jennysvardag recently posted..Bihåleinflammation

  Reply
  • 14 november, 2018 at 20:01
   Permalink

   Jo då, men jag vill helst inte det. När jag är sysselsatt är livet lite lättare.

   Reply
 • 13 november, 2018 at 10:11
  Permalink

  Saknar att kunna ta ett bad, så himla skönt!
  Hoppas kursen går bra men det tror jag säkert!

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:59
   Permalink

   Det förstår jag, det är något speciellt med att bada 🙂

   Reply
 • 13 november, 2018 at 10:55
  Permalink

  Åh jag känner igen det där när man studerar, gör uppgifter och lämnar in.. Men känslan sv att det man just skrivit och läst inte riktigt går in. Hade stora problem med det bär ja pluggade till barnskötare för ex antal pr sedan. Var så himla mkt annat runtom som påverkade jämt❤

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:58
   Permalink

   Det brukar inte vara så här för mig, men just nu är det så mycket i mitt liv som får fokus. Då inte speciellt roliga saker 🙁

   Reply
 • 13 november, 2018 at 11:05
  Permalink

  Så skönt att du kunde unna dig lite egentid med bad och ansiktsmask, verkligen extra behövligt för dig just nu, att du unnar dig lite sådant. Förstår att det är lite väl mycket just nu! Tänker på dig, kramar <3

  Reply
 • 13 november, 2018 at 11:30
  Permalink

  Ett bad sitter aldrig fel, det var längesen jag gjorde det, alltid lika skönt och avslappnande! Ansiktsmask är ju perfekt 😀
  Becka Lindhe recently posted..Hero

  Reply
 • 13 november, 2018 at 12:30
  Permalink

  Även om vi inte känner varandra så bra så finns jag här om du vill kräka av dig, dag som natt, jobbiga och roliga tankar.
  Jennifer recently posted..Jag har nått ett delmål!

  Reply
 • 13 november, 2018 at 13:02
  Permalink

  Oj vad mycket du gör. Att vara Dola verkar vara jätte kul. Om jag vill bli det, hur går jag tillväga då?

  Outlander är så bra! Älskar den serien. Bad med ansiktsmask, gudars va gött. Vi har inget badkar så sån lyx kan jag inte unna mig

  Ha en bra dag
  Ariella recently posted..En ny vardag

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:31
   Permalink

   Ja det är mycket i livet :). Det är jättekul att vara doula, mitt tips om du vill bli doula är att gå in på ODIS och söka efter kurser där :D. http://www.doula.nu hittar du mer på 🙂

   Reply
 • 13 november, 2018 at 14:05
  Permalink

  Vilka underbara blommor! Så skönt med bad, det gjorde du bra. Hör dig säga att det är lite för mycket nu och ibland är det bra när man vill tänka på allt annat och inte på det som gör ont. Men var försiktig och lyssna på kroppen. Be om hjälp om det behövs. Ta hand om dig! ?

  Reply
 • 13 november, 2018 at 14:36
  Permalink

  Vad härligt att du fick tid att ta hand om dig själv lite! Det kan göra så mycket att bara få koppla av och känna att man “lyxar” till vardagen 🙂 Så jobbigt när livet blir som ett rullande band och man inte riktigt har koll på vad man gör eller gjort för allt görs av ryggmärgen och inte hjärnan typ! Hoppas det blir bättre snart även om det kanske tar tid att bli just bra.
  Chanelle recently posted..Veckans bästa

  Reply
 • 13 november, 2018 at 14:55
  Permalink

  Jag skulle vilja ha ett badkar, ibland. För det där lät så härligt. Att få ta hand om sig själv på ett skönt sätt.

  Reply
 • 13 november, 2018 at 15:24
  Permalink

  Jag du har verkligen mycket att hantera nu! Så skönt att se iallafall att du rår om dig själv lite. Det är få saker som är så avkopplande som ett varmt bad i lugn och ro! När det är mycket på en gång måste man verkligen ge sig själv såna stunder att vila och njuta 🙂
  Lillan Kind recently posted..Vad får mig att skratta?

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:39
   Permalink

   Ja det har jag, ibland är det helt enkelt bäst också för livet 🙂

   Reply
 • 13 november, 2018 at 17:20
  Permalink

  Det låter skönt med ett bad, det är rogivande och bra för avslappning. Hoppas det går bra ikväll på föreläsningen, Det kommer säkert gå bra 🙂

  Reply
 • 13 november, 2018 at 17:56
  Permalink

  Kämpa på, det kan inte vara tufft dör alltid. Det kommer ljusare dagar före eller senare!

  Reply
 • 13 november, 2018 at 18:01
  Permalink

  Låter som mig ! Många bollar i luften ! Men ibland är de skönt att göra något 🙂 kommer man på andra tankar

  Reply
 • 13 november, 2018 at 19:03
  Permalink

  Så härligt det låter. Det var längesen jag tog ett bad, men kopplar alltid bort varje gång jag ligger där med det värmande vattnet omkring mig. Tycker det kan vara lite terapeutiskt ibland.
  Hoppas det gick bra att hålla i kursen! Spännande att du snart är färdig ledare. 🙂 Hoppas bara du hittar stunder mitt i allt att andas vid. <3

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:43
   Permalink

   Ja det var verkligen det :). Man kan må bra av att bara koppla av :D. Ja det gick jättebra 😀

   Reply
 • 13 november, 2018 at 19:34
  Permalink

  Nej men vad roligt att din son ska praktisera på ditt jobb och få lite mer inblick i ditt arbete 🙂 Vad skönt att du lyckas med alla vardagsrutiner tross ditt mående.Å ett varmt bad med bubbel är svårt att slå och jag hoppas att du kunde njuta en stund tross alla tankarna <3

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:31
   Permalink

   Ja det är jättekul :D. Jag försöker, känns väl också som att jag inte har något annat val 🙂

   Reply
 • 13 november, 2018 at 20:43
  Permalink

  Ååh vad skönt det lät med ett bad med bubblor och ansiktsmask. Skönt att unna sig det ibland <3

  Reply
 • 13 november, 2018 at 20:58
  Permalink

  Så underbart att krypa ner i ett bad. Det är nästan så jag härmar dig och gör det samma framåt kvällen. Jag har ju faktiskt någon badbomb kvar.
  Kamilla recently posted..Lunch på K4 i Pampas Marina.

  Reply
 • 13 november, 2018 at 21:42
  Permalink

  Roligt att du får hålla kurser nu då och att det snart blir klart efter 4:e ggn, samt kul att ha sonen som praktikant =D

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:38
   Permalink

   Ja verkligen :D. Det känns så kul :D. Ja det har varit riktigt lyckat 🙂

   Reply
 • 13 november, 2018 at 22:03
  Permalink

  Usch, det låter väldigt mycket. Glöm inte bort att ta hand om dig själv och ge dig tid till att andas. Lätt hänt att köra på av bara farten eller för att slippa känna, men det slutar ju som du vet aldrig bra 🙁 <3

  Reply
 • 13 november, 2018 at 22:26
  Permalink

  Låter som du har fullt upp. Hoppas du bara inte har för mycket, så det blir kaos för dig.

  ett bad låter underbart, hopps det var det med!

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:28
   Permalink

   Ja det är väldigt mycket, men känner att jag måste underhålla mig själv för att inte tänka för mycket.

   Reply
 • 13 november, 2018 at 22:29
  Permalink

  Alltså jag har aldrig kunnat njuta av ett bad. Fattar inte grejen att ligga still och glo. Hahaha
  Har du inte lite mycket för dig vännen? Du gör ju allt och lite till. Var rädd om dig!
  Fnulan recently posted..Kvinna i nöd

  Reply
  • 14 november, 2018 at 19:04
   Permalink

   Hehe det där är verkligen olika, är lite som jag med yoga då :-p. Blir snarare omvänd effekt 😉

   Reply
 • 13 november, 2018 at 23:44
  Permalink

  Alltså bada är såå avslappnande! Jag vet inte varför jag inte gör det oftare!!
  Tänk på att vara rädd om dig ?

  Reply
  • 14 november, 2018 at 05:40
   Permalink

   Ja det är verkligen det. Just nu behöver jag något att gräva ner mitt huvud i, jag går igenom en sorg och kris i livet. För att orka överleva måste jag göra saker. Det är så min hjärna fungerar.

   Reply
 • 14 november, 2018 at 20:53
  Permalink

  Låter toppen. Finns inget mer underbart och härligare än att ta ett avkopplande bad! Skulle behöva ett själv 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: