Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hälsa & motion

Bröstsmärtor & kroppen.

Vi hade studiedag igår, efteråt gick jag för att fixa naglarna. Allt kändes bra tills jag började gå hemåt, det högg till i bröstet och strålade ut mot höger. Fortsatte min promenad och det gjorde bara ondare och ondare. Kom hem och William fick mig att ringa, de beslutade att jag borde få ambulans. Själv sa jag att det går nog att ta mig dit själv.

Fick åka ambulans ändå, på akuten togs prover och EKG. Allt såg bra ut men stress har gett min bröstkorg en rejäl smocka och spänningar.

Mitt liv är helt enkelt fullt med stress, jag vet det där fina ”var rädd om dig” jag är det men man kan inte styra allt i livet. Vissa saker absolut medan andra inte alls, i detta fallet kan jag inte styra min stress, den är helt i andras kontroll. Så jag får bara flyta med på vågen och hålla mig kvar. Det är inte som att jag inte försöker att dra ner på stressen i mitt liv.

Nu ska jag börja gå upp för att duscha och fixa iordning mig själv. Hoppas du får en fin tisdag.

60 Comments

 1. Önskar all omtankar och TREVLIG DAG idag<3 Tycker jag känner igen de där bröstsmärtorna och som du skrev får någon gång sen… man känner iaf! För en tid sen tyckte jag inte alls det var så roligt men sen när begravningen blev av så var det att man fick ett slut (den har alla känslor i sig) och nu efter känner jag att jag kan hantera å gå vidare i vardagen. Ett av Livets elaka kort är ”det är lätt att vara efterklok”… att vi typ aldrig lär oss!!!
  Ta hand om dig, många kramar =)

 2. stressen och oron kan vara svår att kontrollera och den påverkar både kropp och själ.Skönt att du blev undersökt och att allt var som det skulle. Ibland är det också svårt att veta hur man ska vara rädd om sig…

 3. Känner igen allt det du skriver. Åkte på det för ett par år sen, men det var ”bara” ett högt blodtryck. Vissa saker kan man inte påverka, hur gärna man än vill. Står där just nu. 3 saker och var och en är så stor att många inte hade klarat det.

 4. Hjärtat du stannar väl hemma idag? Din kropp ger dig tydliga signaler om att det är dags att lyssna nu. Ja jag vill att du ska vara ”rädd om dig” på det sätt du kan vara det. Vill du så har jag massor med tips på bra övningar. Dock tror jag inte att du är mottaglig nu. Hojta sen.
  KRAM fina

 5. Men fy så obehagligt och få tryck över hjärtat. Skönt att det inte var fel på ditt hjärta. Hoppas att stressen blir mindre efter jul och nyår. Stor kram

 6. Fina du. Så bra att du åkte in och kollade upp dig. Stress kan faktiskt leda till ”brustet hjärta” som är som hjärtinfarkt med liknande symtom. Flera av mina kompisar på stressrehab när jag gick där hade varit drabbade av den sjukdomen. Var rädd om dig och bromsa in livet. Kramar från mig

 7. Jag har alltid undrat vad som hände mig.. Någon dag innan Chip gick bort fick jag åka in akut med bröstsmärtor, läkarna var helt 100% på att jag hade en hjärtattack med EKGt såg ut som det brukar på mig. Undrar om det också var något stressrelaterat eller om min kropp fattade vad som skulle hända innan jag gjorde det. Oavsett hoppas jag att du får vila nu 🙂

 8. Kul att fixa naglarna men resten var ju mindre kul. Tur i oturen, stress kan man iallafall försöka kontrollera även om det är svårt som du säger, vissa saker måste göras.

 9. Oj, det där låter inget bra. Jag förstår att vi påverkas av andra och andras handlingar men det är bara vi själva som kan göra något för att skydda oss själva. Din stress verkar ha gått för långt. På ett eller annat sätt måste du få varva ner. Ta hand om dig ?

 10. OMG finns det ingen ände på allt elände? Nu har väl 2018 snart gjort sitt och förhoppningsvis går vi mot ett bättre 2019.
  Självklart SKA Du vara rädd om Dig <3 absolut, men det går inte att förhindra vissa saker och att bli ledsen, sörja å sakna är självklart… det vore ju konstigare om vi inte kände något.
  Jag tror att det är värre att gå omkring att låtsas som allt är bra och inte släppa fram känslor, då sprängs man till slut i bitar och då kan det vara svårt att lappa å laga.
  Jag tror jag kan säga att jag vet hur Du känner och mår… vi har upplevt, varit med om samma lika.
  kram

 11. Kroppen gör ju som den vill också, oavsett vad eller hur en gör. Riktigt läskigt att vara med om i alla fall, känner jag. Bra att de skickade ambulans så de kunde övervaka på vägen in, så du inte svimmade eller liknande om du tog dig dit själv. Skönt också ändå att alla prover var normala så att det inte låg något annat bakom! <3

 12. Ibland får vi mer stress än vi kan bära av livet, det är tufft. Som du säger du får ta hand om dig så bra du kan och jag hoppas verkligen att du får lite lugnare snart. Kram!❤

 13. Fy vad tråkigt att du fick så men skönt att det inte var ”farligt” (stress kan vara farligt men du förstår nog vad jag menar!). Det är inte lätt att dra ner på all stress och ibland så kan ju kroppen stressa utan att man ens vet om att man gör det! Hoppas det inte blir värre för dig <3

 14. Fy vad jobbigt att stressen påverkar dig så hårt just nu. Bra att du kollade upp det. Det sköna i det osköna är ju ändå att det inte är livshotande. Jag hoppas att du hittar någon tid för andrum och att du snart kan börja ta hand om din hälsa mer.

 15. Hoppas det går bra på kursen ikväll och när det blir för mycket stress är inge bra som du säger. Men svårt att kunna slappna av när livet gör det annorlunda :/ Hoppas du får en fin dag 🙂

 16. Men gud vad läskigt och obehagligt det där måste ha varit! 🙁 Så skönt att det såg bra ut iallafall, men ja stress är tyvärr det som drabbar fler och fler i vårt samhälle idag 🙁

 17. Man kan, som du säger, inte styra allt som kommer i ens väg oavsett hur mycket man än försöker vara rädd om sig. Ibland kan man känna att man är tacksam att man ens har vett och sans kvar efter att livet kör över en som en ångvält..

 18. Åh fina du ♡♡♡ stress är verkligen inte roligt ! Och man tänker inte på det själv ! Man tror alltid att de ska bli bättre ! ” tur” det vara var stress och inte något annat ♡♡♡ ta hand om dig !

 19. Fy så hemskt jobbigt när stressen är under andras kontroll. Tänker att det kanske kan vara bra att gå och prata med någon terapeut som kanske kan hjälpa dig lite.

 20. Nej men fy vad läskigt, skönt att de inte vs något med själva hjörtst. Även om det tyvärr ställer till problem ändå. . Hoppas du haft en bra tisdag ?

 21. Hej
  Psyskisk ohälsa tycker jag allt som oftast blir en fysisk oåkomma. Själv har jag utvecklat funktionella kramper pgs streds, oro och värk.
  Ta hand om dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d