Går åkte jag och mamma ner på stan. Vi kikade runt, pratade och skrattade. Sedan åkte vi hem till mig för att dricka glögg och äta pepparkakor tillsammans med William.

Det är verkligen så gott med pepparkakor och ädelost tycker jag. Sedan är det också något speciellt med glögg så här i vintertid. Tänk att det i denna vecka blir ny månad samt första advent, det är ganska intressant hur snabbt 2018 passerat.

Usch måste även skriva om den fjortonåriga flickan som blev påkörd och dog i Orsa, hur kan någon vara så grym att du smiter från platsen? Har sett bilder på bilen, flickan var precis i min sons ålder. Kunnat varit hans skolkompis åldersmässigt, hon kliver av bussen och någon kör på henne i alldeles för hög hastighet så hon dör. Det är verkligen fruktansvärt!

Har du ätit pepparkakor, druckit glögg eller något annat juligt ännu?

34 kommentarer

 1. Usch vad grymt att smita ifrån olyckan. Visst kan det vara chocken, men den släpper ju. Pepparkakor och glögg är ju så gott och mysigt,,

 2. Vilken mysig dag!
  Men så tragiskt, och att man smiter? Olyckor händer och det är tragiskt nog men att smita? Fy!!

 3. Men usha va hemskt med flickan. Hur har man hjärta att bara smita från platsen efter att göra nått sånt? Ibland så undrar jag vart världen är på väg någonstans.
  Snabela recently posted..Katastrof

 4. åh vad gott med pepparkakor och glögg! 😀 jag sitter och lyssnar på julmusik nu och lite senare ska jag sätta upp adventsljusstaken i fönstret eftersom jag inte är hemma 1a advent 🙂

 5. Ojaaa jag har mumsat i mig både peppisar och testat på blossa årgång!! Den är ju inte riktigt traditionellt rödvinsglögg med dens typiska kryddor men jag tror nog att du kan tänkas gilla… tänk dig lemonad men inte sött utan mer “mognare” karaktär!! Vill du ha russin i så ha hellre dessa sultan(gula) sorten än de bruna tipsar
  Det kanske känns brutalt men så är det jag tycker faktiskt… det skjuts för lite idioter!! Suck människor alltså men blir inte förvånad av fegheten å egoistmen, tyvärr…
  Ta hand om dig iaf, många kramar =)

 6. Olyckan. Fruktansvärt, Hemskt.
  Det är svårt att begripa hur nån kan göra så… antingen chockades personen svårt eller var alkohol/drogpåverkad.
  Jag å Elin har testet glögg för nån vecka sen 😉

  1. Ja verkligen, det ryktas om att hen som gjort det var alkoholpåverkad. Man vet dessutom vem det är som gjort det då Orsa är litet och man hittat bilen, totalt kvaddad. Hen håller sig dock undan 🙁

 7. Så mysigt och gott med glögg och pepparkakor. Ädelost kan jag verkligen inte äta. Men många tycker att de är gott på pepparkakor. Jag läste om den händelsen också. Så hemskt! ?
  Jennysvardag recently posted..Mysig lördag

 8. Låter som du har haft en jättemysig helg, hoppas du hittade något när ni shoppade 🙂 Ser jättegott ut med glögg och pepparkakor med ost. Mumms 😀 Har dock inte druckit glögg än men pepparkakor har jag ätit 🙂

 9. Jag fuskade faktiskt redan i fredags och drack glögg. Så gott! ?Man hör på dig att mammans besök gör din tillvaro mycket roligare och gladare. Så härligt! Mammor är bra!!! Så tragiskt med denna flicka ?

 10. Verkligen tragiskt med tjejen. En facebookvän som är därifrån skrev att tydligen hade han kört över 110 km/h. Ingen överlever en sådan träff. Trots att det var en smitningsolycka kan jag känna sorg för honom, han har ett liv på sitt samvete och får leva med det nu (tolka mig rätt, jag tycker han skall stå till svars helt klart)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: