Samtidigt som jag hämtade mina dalahästar och dalatuppen från min bror fick jag även dessa två böcker. Mirabell är en sådan där fin bok tycker jag, otroligt vackert bildspråk de kommer få följa med mig i yrket i framtiden.

Sedan var det Bland tomtar och troll, jag samlar på dessa som du nog vet vid det här laget. Det började med att jag fick alla böckerna från året jag föddes tills jag blev arton. Sedan för några år sedan köpte jag en bok genom William som sålde jultidningar. Det blev då att jag började kolla på loppisar efter böckerna och nu har jag en liten fin samling. Drömmen skulle vara en komplett men det tror jag inte är det enklaste. Men drömma kan man alltid göra.

70 kommentarer

 1. Så fina böcker det är, så roligt att samla på så fina böcker. Jag skulle också vilja samla på några barnböcker till Loui som kan läsas i flera år. Hoppas att din dröm slår in att du hittar alla böcker som tillhör samlingen. Kanske kan finnas i någon Facebook grupp? Kram
  Jennysvardag recently posted..Årets första vab

 2. Åh så fina böcker!!!
  Mirabell har jag faktiskt aldrig hört talas om. Såg att Astrid Lindgren är författare otippat, trodde jag kände till alla hennes böcker! Och Pija Lindenbaum’s böcker gillar jag ju också, men känner bara till hennes nyare böcker. Måste se vad Mirabell är för bok 🙂

  Ha en fin måndag!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Nu får det vara nog

  1. Visst är de fina :D. Förstår det, den är inte så känd brukar vara med i hennes kortberättelser men aldrig gjorts som film tror jag. Det är jättekul att just Pija Lindenbaum illustrerat den :). Kan rekommendera dig att köpa den 🙂

 3. Oj, Mirabell är en bok jag nog helt har missat, och den är ju till och med av Astrid Lindgren. 🙂 fick googla lite och märker att den tydligen inte är jättekänd. 🙂
  Hur många böcker ingår i en komplett samling? Du verkar ha förmågan att kunna hitta en hel del mindra vanliga och äldre saker så det känns ändå inte som en omöjlighet att den blir komplett någon gång. 🙂

 4. Vad roligt att du samlar på såna där, så roligt att ha i framtiden tror jag! När du kanske får barnbarn! Bland tomtar och troll är ju bara så mysig, har du sett filmen?

 5. Vad mycket han hittade till dig! Hoppas du hittar böckerna även om de kanske tar tid! JAg samlade på porslinsdockor förr, fick 1 varje jul från jag var 1 till 12 tror jag 🙂 Nu ligger de tyvärr i en låda och förstörs säkert.. Men har inte plats för massa dockor tyvärr.

 6. Men vad roligt att du hittar saker som du vela ha! vad spännande om boken kommer till användning längre fram på ditt jobb, hoppas?

 7. 1907?? Åh herreeee, det är en del böcker! Men du, då vet jag vad jag ska köpa till dig när vi ska ha vår vinkväll i Skåne. Kan du inte lägga upp hela din samling med vilka år du har och vilka du saknar? 🙂

 8. Åh vilka mysiga gamla böcker! Det jag bl a tycker så mycket om är illustrationerna 🙂 Med tiden får du säkert ihop en hel samling, men jag kan tycka att det är lite kul när samlande tar tid. Då har man alltid kvar något att drömma om 🙂
  Lillan Kind recently posted..När det tjuter runt husknuten

 9. De var jättevackra verkligen. Igår så var vi vid en backe och åkte pulka, den är omgiven av en tjock skog och när vi gick in på ett fik vid backens fot för att ta varsin kopp varm choklad så var det något som triggade minnesbanken men jag förstod aldrig riktigt vad. Helt plötsligt hade jag kastats tillbaka till min mormors knä när hon läste sagan Tripp, Trapp, Trull och jätten Dum-Dum. Jag hade helt glömt bort den sagan men plötsligt var den hur levande som helst. Gissa vilken saga som mina barn fick höra igår, om än utan bilder?
  Sara recently posted..Du är inte fast där.

 10. Själva resan och letandet efter en komplett samling är ju också en del av charmen. Det är så roligt att sitta på Tradera, auktionssajter och gå på loppisar och leta ❤️

 11. Det är verkligen något speciellt med dessa böckerna och jag förstår att du samlar på dom.Så underbart snällt av din bror att ge dig dessa.Måste se om jag lyckas hitta några av dom på olika secondhandbutik.

 12. Verkliigen 2 bokskatter, och Astrid Lindgrens sagor är verkligen något vi måste fortsätta att berätta. Den är som du skriver väldigt fin Mirabell. Kul att du har hittat 2 fina böcker att ställa i din boksamling
  Hanna recently posted..Endorfinrus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!
%d bloggare gillar detta: