Mirabell & Bland tomtar och troll.

Samtidigt som jag hämtade mina dalahästar och dalatuppen från min bror fick jag även dessa två böcker. Mirabell är en sådan där fin bok tycker jag, otroligt vackert bildspråk de kommer få följa med mig i yrket i framtiden.

Sedan var det Bland tomtar och troll, jag samlar på dessa som du nog vet vid det här laget. Det började med att jag fick alla böckerna från året jag föddes tills jag blev arton. Sedan för några år sedan köpte jag en bok genom William som sålde jultidningar. Det blev då att jag började kolla på loppisar efter böckerna och nu har jag en liten fin samling. Drömmen skulle vara en komplett men det tror jag inte är det enklaste. Men drömma kan man alltid göra.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

70 thoughts on “Mirabell & Bland tomtar och troll.

 • 14 januari, 2019 at 07:13
  Permalink

  Vad roligt 🙂 du har ju iaf ett mål så i framtiden kanske du lyckas få en komplett samling 🙂

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 07:36
  Permalink

  Så fina böcker det är, så roligt att samla på så fina böcker. Jag skulle också vilja samla på några barnböcker till Loui som kan läsas i flera år. Hoppas att din dröm slår in att du hittar alla böcker som tillhör samlingen. Kanske kan finnas i någon Facebook grupp? Kram
  Jennysvardag recently posted..Årets första vab

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:21
   Permalink

   Åh ja dt är det :). Älskar att samla på böcker så där 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 08:54
  Permalink

  Åååh vad fina böcker, hur många bland tomtar och troll böcker finns det? Kram<3

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:21
   Permalink

   Visst är de fina :D. Vet inte men kom i början av 1900-talet 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 10:02
  Permalink

  Åh så fina böcker!!!
  Mirabell har jag faktiskt aldrig hört talas om. Såg att Astrid Lindgren är författare otippat, trodde jag kände till alla hennes böcker! Och Pija Lindenbaum’s böcker gillar jag ju också, men känner bara till hennes nyare böcker. Måste se vad Mirabell är för bok 🙂

  Ha en fin måndag!

  Kram kram
  Jenny recently posted..Nu får det vara nog

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:23
   Permalink

   Visst är de fina :D. Förstår det, den är inte så känd brukar vara med i hennes kortberättelser men aldrig gjorts som film tror jag. Det är jättekul att just Pija Lindenbaum illustrerat den :). Kan rekommendera dig att köpa den 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 10:35
  Permalink

  Känner igen mirabell lite men inte helt 100. Så mysigt att ha dessa böcker hemma. Påinner om ens barndom lite
  Madelene recently posted..Studentklänning

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:27
   Permalink

   Den är inte jättekänd, men många kan ha hört den på förskolan eller i skolan 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 10:51
  Permalink

  Oj, Mirabell är en bok jag nog helt har missat, och den är ju till och med av Astrid Lindgren. 🙂 fick googla lite och märker att den tydligen inte är jättekänd. 🙂
  Hur många böcker ingår i en komplett samling? Du verkar ha förmågan att kunna hitta en hel del mindra vanliga och äldre saker så det känns ändå inte som en omöjlighet att den blir komplett någon gång. 🙂

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:27
   Permalink

   Det är du nog inte ensam om :). Den är inte det men väldigt fin. Det är böcker från 1900-talet början så det tar nog sin tid 😉

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 10:57
  Permalink

  Vad roligt att du samlar på såna där, så roligt att ha i framtiden tror jag! När du kanske får barnbarn! Bland tomtar och troll är ju bara så mysig, har du sett filmen?

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 11:18
  Permalink

  Mirabell har jag aldrig läst eller hört talas om. Undrar om dottern skulle gilla den. Ska se om jag hittar den på bibblan.
  Hannas krypin recently posted..Godmorgon måndag

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 11:31
  Permalink

  Bland tomtar och troll har vi också ett gäng här hemma, tycker dom böckerna är så mysiga! 🙂
  Moa Hansson recently posted..Inga planer alls!

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 11:56
  Permalink

  Roligt när man får tag i böcker man samlar på. De är så fina Bland Tomtar och Troll <3 Hoppas du får en fin start på veckan! Jag är fortfarande hemma och kurerar mig. Kram <3
  Heléna recently posted..Tips på serier på Netflix

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 12:33
  Permalink

  Vad mycket han hittade till dig! Hoppas du hittar böckerna även om de kanske tar tid! JAg samlade på porslinsdockor förr, fick 1 varje jul från jag var 1 till 12 tror jag 🙂 Nu ligger de tyvärr i en låda och förstörs säkert.. Men har inte plats för massa dockor tyvärr.

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:25
   Permalink

   Åh ja, han är väldigt duktig på att hitta på saker 😀

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 12:46
  Permalink

  Men vad roligt att du hittar saker som du vela ha! vad spännande om boken kommer till användning längre fram på ditt jobb, hoppas?

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 12:46
  Permalink

  1907?? Åh herreeee, det är en del böcker! Men du, då vet jag vad jag ska köpa till dig när vi ska ha vår vinkväll i Skåne. Kan du inte lägga upp hela din samling med vilka år du har och vilka du saknar? 🙂

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 13:10
  Permalink

  Åh, bland tomtar och troll <3 Jag fick en i julklapp av mormor och morfar när jag var 2 men hade gärna haft fler 😀 Kanske ska bli en tradition till framtida barn 🙂
  Kan tänka mig att dom tidigaste är svåra att få tag på.
  Therese recently posted..Justja, vi skulle ju odla chili!

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 13:50
  Permalink

  Åh, jag älskade bland tomtar och troll när jag var liten!

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 13:50
  Permalink

  Hoppas du lyckas få tag på alla böckerna någon gång 🙂 Du har ju redan väldigt många 🙂
  Sarah recently posted..JULEN DANSAS UT

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 15:12
  Permalink

  Åh älskade Bland tomtar och troll när jag var liten 😀
  Amanda recently posted..Soft tones

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 15:21
  Permalink

  Så häftig grej att samla på och vad fint att det började med att du fick en för varje år i födelsedagspresent. När skrevs boken? dvs hur långt tillbaka kan du samla?
  olga recently posted..Succé-mössan i Stockholms nattliv

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:23
   Permalink

   Ja jättekul :D. Var julklapp dock :). Jag fick första 1984, men första boken kom i början av 1900 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 15:45
  Permalink

  Åh vilka mysiga gamla böcker! Det jag bl a tycker så mycket om är illustrationerna 🙂 Med tiden får du säkert ihop en hel samling, men jag kan tycka att det är lite kul när samlande tar tid. Då har man alltid kvar något att drömma om 🙂
  Lillan Kind recently posted..När det tjuter runt husknuten

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:21
   Permalink

   Åh ja det är verkligen det :D. Jag får se, kanske slår in 😀

   Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:20
   Permalink

   Mirabell är inte så känd, men Bland tomtar och troll är en känd samlingsböcker 🙂

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 17:32
  Permalink

  Hur många Bland tomtar och troll böcker finns utgivna, vet Du det så kan Du ju söka på antikvariat… det är kanske där sånna mer samlingsböcker hamnar.

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:15
   Permalink

   Det vet jag inte, sedan början av 1900-talet :). Är säkert så, men då är de nog svindyra också 😉

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 18:08
  Permalink

  Mirabell känner jag inte alls till, men bland tomtar och troll har jag nog haft ett par utav. Så fina

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 19:08
  Permalink

  De var jättevackra verkligen. Igår så var vi vid en backe och åkte pulka, den är omgiven av en tjock skog och när vi gick in på ett fik vid backens fot för att ta varsin kopp varm choklad så var det något som triggade minnesbanken men jag förstod aldrig riktigt vad. Helt plötsligt hade jag kastats tillbaka till min mormors knä när hon läste sagan Tripp, Trapp, Trull och jätten Dum-Dum. Jag hade helt glömt bort den sagan men plötsligt var den hur levande som helst. Gissa vilken saga som mina barn fick höra igår, om än utan bilder?
  Sara recently posted..Du är inte fast där.

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 19:28
  Permalink

  Gud vad mysigt att ha böcker från sin barndom hemma. Har inte så mycket minne från dessa men känner igen mirabell lite. Men bland tomtar och troll kommer det inte upp några minnen ifrån
  Madelene recently posted..Städning före/efter

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 19:34
  Permalink

  Själva resan och letandet efter en komplett samling är ju också en del av charmen. Det är så roligt att sitta på Tradera, auktionssajter och gå på loppisar och leta ❤️

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 19:39
  Permalink

  men gud så roligt. Skulle med vilja köpa gamla barnböcker jag har haft när jag va mindre.

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 21:31
  Permalink

  Det är verkligen något speciellt med dessa böckerna och jag förstår att du samlar på dom.Så underbart snällt av din bror att ge dig dessa.Måste se om jag lyckas hitta några av dom på olika secondhandbutik.

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 21:43
  Permalink

  Verkliigen 2 bokskatter, och Astrid Lindgrens sagor är verkligen något vi måste fortsätta att berätta. Den är som du skriver väldigt fin Mirabell. Kul att du har hittat 2 fina böcker att ställa i din boksamling
  Hanna recently posted..Endorfinrus

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 21:46
  Permalink

  Mirabell tror jag inte jag läste som liten men tomtar och troll gjorde man ju =D

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 21:57
  Permalink

  Åh vad mysigt att ha böcker ifrån förr i tiden! Måste vara så roligt att läsa dom sen för sina barn! 🙂
  Becka Lindhe recently posted..I mina öron…

  Reply
 • 15 januari, 2019 at 00:49
  Permalink

  Jag har inte fattat det där, är det olika varje år? Tycker mina kids säljer dem år efter år efter år ?
  Sandra recently posted..Helgen i bilder

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:11
   Permalink

   Ja det är olika :). Den första kom vid 1900-talet början 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: