Knutdagen, en söndag & att varva ner.

Så var helgen över, får alltid lite smått med känsla av maktlöshet när det är söndagskväll och jag vet att nu är helgen slut. Lite som tjugondag Knut idag, när julen slängs ut. Den slängdes visserligen ut redan förra helgen här, men ändå det är så tydligt att nu går vi vidare med en ny vecka och nya utmaningar.

Veckan som kommer ska jag jobba måndag till torsdag. På tisdagen ska jag på Mediyoga igen, och på torsdagen efter jobbet tänkte jag sätta mig och skriva på min tenta som ska vara klar den 11/2 kan vara skönt att gjort klart det mesta redan nu. På fredag ska jag fixa naglarna och sedan är det helg igen. Veckan kommer att gå fortare än det känns just nu.

Får dock säga att jag är stolt över att jag nu är inne på min dag 6 av att äta. Det är stort för en vecka sedan åt jag inte alls så. Jag hoppas det här kvarstår, jag upplever även att magen är något lugnare än annars. Men inte helt, det är klart att den spökar. Men vem vet jag kanske får ordning på magen nu. Det hoppas jag, och på att må bra det är väl den viktigaste punkten. Att bli fri från min självkritik och min rädsla för mat.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

18 thoughts on “Knutdagen, en söndag & att varva ner.

  • 13 januari, 2019 at 21:48
   Permalink

   Tack <3. Det känns väldigt bra :). Känns som att jag verkligen får till det som känns lite halvt omöjligt 🙂

   Reply
 • 13 januari, 2019 at 21:56
  Permalink

  Vilken härlig frukost du har ätit! Vad bra att det går bra med maten, hoppas magen håller sig lugn. Jag tror på dig! Kram

  Reply
 • 13 januari, 2019 at 23:17
  Permalink

  Jag brukar inte tycka att det är jobbigt med söndag men ikväll har jag det. Har en helt galen vecka framför mig och min nästa lediga dag är på lördag. Du verkar ha en bra vecka framför dig. Smart att börja skriva på tentan i så god tid. Då kan du ta det lugnt. 🙂
  Hannas krypin recently posted..10 fakta om mig

  Reply
 • 13 januari, 2019 at 23:36
  Permalink

  GRATTIS! Bra kämpat, du är så stark som klarat av dessa 6 dagar och fler kommer det bli ❤ med småsteg i taget så kommer du vända allt det jobbiga till positivitet och ett hälsosammare liv. Jag tror på dig ❤❤
  Sandra recently posted..Dagens och min första gästbloggare ❤

  Reply
 • 13 januari, 2019 at 23:38
  Permalink

  Helgen går så himla fort men snart är det helg igen 🙂
  Lycka till med tentan 🙂
  Så bra att det funkar med maten 🙂
  Sarah recently posted..FREDAGSMYS

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 17:36
  Permalink

  Bråkade med Elin i morse om att äta frukost, kände direkt efteråt Hjälp tänk om allt tjafsande leder till ätstörning…
  Att äta frukost är nog dagens svåraste moment…
  men jag tror ändå att just frukost är väldigt viktig för att man ska orka en hel dag.
  För var dag Du klarar av och kan sätta en bock för är ju en dag värd att firas.
  Har William anammat något av Dina tics när det gäller maten, jag är orolig att Elin tar efter mig… hur tänker Du?

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:16
   Permalink

   Det är tufft med mat :/. Det har han absolut, tror sådant tyvärr är något som avspeglas. jag försöker dock vara positiv till maten.

   Reply
 • 14 januari, 2019 at 19:28
  Permalink

  Härligt att det går framåt och att det känns bra <3
  Hoppas nu att magen blir bättre också med regelbundna måltider. 🙂

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.