Trötthet, och farbrorn som stal min parkering.

Den här dagen har mest gått i sådan speed att jag ser framemot att få krypa ner i sängen. Det känns som att jag stressat från det dagen startade, tills i skrivande stund. Jag är så trött på denna stress nu, hur mycket ska man behöva stressa? Det känns som att samhället pressar mig till att springa två dagar i en dag. Jag vill dra i nödbromsen just nu, och be allt och alla dra åt helvete ungefär.

Jag sa det där till psykologen i december. Jag skulle vilja be alla dra åt helvete, det känns som alla drar i mig från alla håll och kanter. Mitt i det där står jag som inte vet hur man säger nej och tar på mig hög efter hög utan att förstå hur det gick till?

När jag kom hem nu på kvällen så såg jag att scouterna var på plats. Deras föräldrar ockuperar hela gatan och på somrarna ställer de sina och barnens cyklar framför parkeringarna så man inte kan köra in med sin bil. Idag stod det först en stor lastbil utanför, åkte en bit till en stor bil och där min parkeringsplats är står en BIL parkerad! På min betalparkering, visar med kroppsspråket till farbrorn att det där är min p-plats. Han tittade på mig men tycktes inte förstå, jag öppnar bildörren fortfarande tittar han frågande på mig. Så jag fick stänga av bilen, och gå fram till honom som öppnar bilen och säger “ÄR det din p-plats?” jag bara “Ja det är det”. Så där fick han då åka ut på mitt minimala svängutrymme som jag har, och jag fick försöka pressa mig in.

Vi är många som blir tokiga på scouterna här i huset. De hyr vår källare, men det sköts liksom inte så snyggt av föräldrarna som helt skiter i de hyresgäster inklusive mig som bor i huset.

Det här var inget muntert inlägg, jag hoppas morgondagen är bättre. Då kommer jag åka med mediyoga på eftermiddagen igen.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

22 thoughts on “Trötthet, och farbrorn som stal min parkering.

 • 14 januari, 2019 at 22:14
  Permalink

  Vilken trög gubbe på parkeringen. Tur ändå att du såg när han parkerade på din plats så du kunde ställa din bil där. håller med dig det känns som om jag lever två dagar i en med en enorm trötthet som heter duga. Sov Got!!
  Kamilla recently posted..Veckan som gick – vecka 2.

  Reply
 • 14 januari, 2019 at 22:19
  Permalink

  UT med skiten bara, den ger dig inget bra. Jag ger dig gärna bra redskap så du kan öva på att säga nej. Jobbigt med de där scouterna dom som borde vara mer redo =)
  Fnulan recently posted..Så himlans grym..

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:12
   Permalink

   Jo jag vet, ska till psykologen på fredag om en vecka. Det ska bli oerhört skönt att få komma dit och få redskap och hjälp :/

   Reply
 • 15 januari, 2019 at 00:48
  Permalink

  Alla inlägg behöver inte vara muntra ?
  Men…hur tänkte gubben? Tänkte han bara stå där medans han väntar eller hade han tänkt parkera, vilket som så hade jag inte åkt på någon annans parkering.
  Trist att inte föräldrarna håller ordning, det måste man ju tänka på när man hyr lokal ❤
  Sandra recently posted..Helgen i bilder

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:12
   Permalink

   Nej det har du helt rätt i. Ja man kan undra över det? Känns ibland som det där lilla ordet hänsyn glömts bort :/

   Reply
 • 15 januari, 2019 at 03:09
  Permalink

  Vilken god frukost/mellanmål du åt tidigare idag! Blev sugen på jordgubbar nu 🙂 Min dag har också gått i rasande fart och var skönt att sätta sig i soffan nu på kvällen. Tänk att vissa människor har svårt att förstå saker och ting. Kram 🙂
  Amanda recently posted..Äntligen är måndagen över

  Reply
 • 15 januari, 2019 at 06:46
  Permalink

  Finns det något mer irriterande än folk som inte kan se sig omkring och bara tar för givet? Särskilt när det gäller allt som har med bilar att göra. Det var tur att farbrorn var kvar i bilen så du ändå fick din plats.
  Ni i huset borde höra av er till scoutföreningen och be dem ta ett snack med föräldrarna.

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:09
   Permalink

   Samma här, sånt där suger ut min energi väldigt lätt också :-o. Vi har hört av oss flera gånger men de bryr sig inte 🙁

   Reply
 • 15 januari, 2019 at 08:37
  Permalink

  Jag har alltid gillat vad scouterna står för.. Men just alla dessa föräldrar (med bilar och cyklar överallt). Finns inget trafikvett? Eller medmänsklighet och respekt? Funderar alltid över dessa saker – varje dag..
  Annica recently posted..Spontanitet är min grej

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:00
   Permalink

   Ja det tycker jag är jättedåligt, de borde faktiskt ta och tänka till 🙁

   Reply
 • 15 januari, 2019 at 09:28
  Permalink

  Alla dagar är inte toppen! Förstår att du/ni blir tokiga ? Vi bor precis bredvid en gymnasieskola och infarten till vår parkering ligger på vändplanen där föräldrar hämtar sina barn. Ofta står det någon och blockerar. Vissa står på våra gästparkeringar eller på någons hyrda plats också.
  Anneli @ spinkfinger.com recently posted..Överraskad med utflykt

  Reply
  • 17 januari, 2019 at 23:01
   Permalink

   Nej verkligen inte :-o. Ja det är helt sjukt hur folk beter sig och speciellt föräldrar många gånger 😮

   Reply
 • 15 januari, 2019 at 13:44
  Permalink

  Oj, jag hade blivit galen om jag betalade för en p-plats och den togs av andra! Det måste ni boende ju kunna ta upp med scouterna. Fast jag fattar att det är energidränerande att ens behöva tänka tanken att göra det… urk!
  Popprinsessan recently posted..Try something new – året

  Reply
  • 16 januari, 2019 at 20:24
   Permalink

   Ja jag blir tokig på detta, har pratat med scouterna flera gånger under åren men blir ingen förändring 🙁

   Reply
  • 16 januari, 2019 at 20:22
   Permalink

   Ja men mest fräckt gjort, tycker inte man ställer sig på någon annans parkering.

   Reply
 • 19 januari, 2019 at 12:02
  Permalink

  Usch, sånt är sååå irriterande. Det där att folk inte respekterar, eller i alla fall snabbt flyttar på sig, när de troligtvis vet att de har parkerat “fel”. Man vill ju gärna uppmuntra föreningsliv men inte om det stör vardagen för de som bor i området. Kan ni inte klaga till hyresvärden, så kan de kanske ställa krav om scouterna vill fortsätta hyra lokalen. Hälsningar från en gammal scout! ☺️
  Anna recently posted..Milen

  Reply
  • 19 januari, 2019 at 21:36
   Permalink

   Ja man blir liksom irriterad, Har kontaktat hyresvärden igen så får se vad som händer :D.

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: