Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Hemma hos mig

En handduk insamlad med poäng.

Igår låg det ett paket innanför dörren när jag öppnade. Det visade sig vara en kökshandduk jag samlat in via LAMBI. Tyvärr så lägger den sidan ner nu, så något mer lär jag inte hinna samla på mig men jag har i alla fall fått några saker genom åren. Detta är alltså en jättefin kökshandduk.

Jag funderade en stund om det skulle gå och fotografera den på lämplig plats och det fick helt enkelt bli i mitt sovrum mot min stege som står därinne.

Idag bjöd William på middag som han lagat själv, de har fått en läxa att samla poäng på olika hemmasysslor. Det kommer via hemkunskapen och det här känns hur bra som helst för mig som nu får lite extra hjälp här hemma av en tävlingsinriktad son. Han lagade köttbullar med potatismos samt sås till. Jag har som du nog förstått börjat äta kött igen, det blir lättast så när jag går den här behandlingen. Dock består större delen av min kost av vegetarisk mat och jag tar endast vegetariskt på jobbet eftersom jag inte ser några fördelar med att äta animaliskt mer än nödvändigt.

För mig har den vegetariska kosthållningen varit för att slippa IBS helt och hållet, men den har inte helt försvunnit och om det är så att jag genom behandlingen kommer slippa dessa magproblem är det värt att äta kött igen, men i små och begränsade mängder.

Jag har en fruktansvärd huvudvärk som kommer i omlopp, idag tog jag mig två Alvedon utan att de hjälpte speciellt. Har sovit i flera timmar också, det är för mycket helt enkelt. Imorgon börjar helgen för mig då ska jag andas, och ta promenader. Jag känner väldigt många varningstecken just nu och dessa lär jag vara försiktig med.

22 Comments

 1. Så roligt med handduken 😀 Mysigt med hjälp i köket och barnen lär sig ju dessutom av att hjälpa till 😀 Tråkigt med huvudvärken dock – hoppas den ger med sig <3 Kram

 2. Det är så skönt när när barnen reder sig och kan laga mat. Vår mellan kille är riktigt duktig på att laga mat och gör det ofta.

  Vilken fin handduk du fick

 3. Oh, det här med att William skall samla poäng genom att hjälpa till hemma låter ju verkligen som en win win-situation. Han får poäng & du får avlastning i hemmet – Perfekt ju 😉

 4. Vilken underbar läxa han och hans kamrater har fått utav hemkunskap läraren ? Detta är ju jätte bra sätt för dom att lära sig allt om hemmasysslorna.Passa på att njut av att han hjälper till med att frivilligt.Usch stackars dig Hoppas att du mår bättre med huvudvärken i morgon ❤

 5. Gillar läxor som man verkligen lär sig på och helt klart är ju detta en sådan. Skönt för dig också att slippa laga mat

 6. Perfekt med sådan hemläxa.
  Att testa nya matvanor lite försiktigt till att börja med är nog bra,
  kött kan vara jobbigt för magen när Du undvikit det så länge.
  Jobbigt att ha huvudvärk.
  Jag hoppas Du får en fin torsdag.
  kram

 7. Vad kul med en present 🙂
  Det är oerhört viktigt att ta hand om sig själv (borde nog kommentera så till mig själv med).
  Hoppas att behandlingen kommer att hjälpa. Ha en fin torsdag!

 8. Vilken otroligt fin handduk!

  Har du hört talas om fodmap? Therese lindgren använder sig av den för att undvika sina IBS, rekommenderar att testa de om du inte gjort de innan. Har själv inte IBS men de kanske hjälper 🙂

  1. Visst är den fin :D. Jo har hört om det, men eftersom jag ska gå på ätstörningsenheten här i Falun så vill jag inte hoppa på något mer utan vill bli frisk :).

 9. Men åh vilken ”skön” uppgift han har fått. Kanske han även får upp ögonen för hur kul det är att laga mat hemmavid? 🙂

 10. Fina du, du behöver verkligen lugn och ro. Det lyser via dina ord i alla texter, du gör det så bra <3 Tycker hemkunskaps uppgiften är klockren! Hade de haft mer sånt när jag gick i skolan kanske betygen inte hade varit helt usla 🙂 Stor kvällskram till dig

  1. Ja det är ju så, jag har inte direkt haft enkla månader på senaste. Ska försöka ta mig lugn hela helgen nu komma ner i varv och hitta andrum. Förstår <3. Tycker skolan är bättre än den var när jag själv gick, tyvärr får skolan så mycket skit i media att folk tror det är katastrof för barn. Det är så mycket bättre än när man själv gick på många punkter. Slängdes bara omdömen bort och betyg skulle svenska skolan vara hur bra som helst :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: