I fredags i samband med att jag anlände till Falun gick jag in på Film & Fabel för att hämta mitt paket från Bonniers bokklubb som jag blivit medlem i. Premien därifrån var 5 stycken Rörstrands Ostindia skålar. Visade sit att de fyra är mer aptitskålar men det är lugnt.

Går du med i en bokklubb så bör det ju komma en bok med? Blev dock förvånad när boken var Ville Vingmutter av GW det minns jag inte att jag tog.

Erbjudandet om dessa finns säkert fortfarande på Bonniers Bokklubb man åtar sig att handla tre böcker efter detta. Förslagsvis pocketböcker till sommaren som jag tänkt satsa på.

38 kommentarer

 1. Så roligt att porslin ingick som premie när du blev medlem i Bonniers bokklubb. Porslinet är verkligen jättefint. Så mysko att du fick en bok som du inte har valt. Hoppas att boken är bra ändå 🙂

 2. De där passar dig så bra, så vackra skålar ? . Det är roligt att vara med i bokklubbar och jag är sugen men jag fastnat för ljudböcker via app så blir inte att jag läser så mkt fysiska böcker. Dock köper jag de böcker jag tycker är bra som jag lyssnat på bara för att det är kul..

 3. Det var en bra och användbar premie. Själv hämtade jag ut mina små Mon Amie skålar som jag beställde i början av januari. Lång leveranstid men priset var mycket bra så jag klagar inte. Dessutom precis så fina som jag hoppades på.

 4. Åh vilken fin premie du fick!? Jag älskar porslin, och Rörstrands Ostindia är sååå vacker!!? Får nästan lust att gå med i bokklubben bara för att få skålarna!? Jag tycker om att äta på vackert porslin, för det ger en liten trevlig känsla av vardagslyx!

 5. Så fint porslin! Mamma har hela matserivisen. 🙂

  Jag har länge velat köpa ett Zorn-smycke, vet du möjligtvis om och var man kan göra det när man är i Mora?

  1. Åh så fin :D. Gällande Zornsmycke ska det finns Claes Guld i Mora om jag inte missminner mig :). Jag har en Zornring den fick jag när jag fyllde 18, köpt i Mora. Till min syster handlade jag på Dala Guldsmide här i Falun, de finns i Falun, Rättvik och Leksand samt även gör Zornhänge, armband och örhängen. Så går även att beställa vida dem på nätet 🙂

   1. Åh tack för info! Det är en ring som jag hade tänkt mig. Mina sysslingar bodde i Mora i flera år och har sett en fantastiskt fin ring som jag länge har tänkt att unna mig! ?

 6. De där skålarna är så fina! Aptit strl passar hos oss då barnen äter mycket plockmat. Vad underligt att det blev en GW bok? Hoppas den är bra iaf, aldrig läst någor från honom. Kramar om!

  1. Visst är de :D. Ja det är sant det är riktigt bra när man har små, tänkte använda mina för lite grönt och så :D.
   Ja men det är lugnt i alla fall, kanske blir bättre än man tror :-p

 7. Så vackra de är! Vill också börja samla när vi kommer till Sverige, stackars min man säger jag bara, haha. Tror porslins- och prydnadssakskärleken går i släkten hos oss.. 😛

 8. Vilken fin premie, porslinet ser fint ut även om det inte var som du tänkt dig. Önskar så att jag hade tiden att läsa böcker men det är det första som ryker när jag måste välja bort saker på grund av tidsbrist.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa