Inlägget är i samarbete med BBS möbler.

Jag tror du som läst min blogg länge vet att jag gärna hänger på loppis. Jag har i många år sett fördelarna i att köpa saker begagnat. Jag har absolut nya saker i hemmet, men jag ser stora fördelar med att köpa saker i begagnat skick.

Något jag önskar fler företag, landsting och även kommuner borde göra är att köpa begagnade kontorsmöbler. Det är miljömässigt en vinst att istället för att köpa och slänga, återanvända och spara på vår jords resurser. Vi behöver inte alltid ha allting nytt det går precis lika bra med bättre begagnat också.

Jag som går mycket på loppis ser ofta höj och sänkbara skrivbord där. Varje gång tänker jag på letandet inom olika branscher efter kvalitets möbler och känslan när man inser att det är alldeles för stor kostnad att köpa nytt, så det gamla rasliga skrivbordet får hänga kvar ytterligare ett år. När det sedan inte längre funkar att ha bordet, stolen eller vilken möbel det nu mår vara så köper man nytt. Något som då producerats och slösats på vår lilla jord?

Nej vet ni, fler borde köpa begagnat till jobbet. Det skulle bli både billigare och bättre för miljön.

Relaterade etiketter:

2 kommentarer

  1. Ja begagnat kan vara väldigt prisvärt och det är ju jättebra att återbruka andras saker, istället för att de ska till tippen ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa