Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Migrän & spänningshuvudvärk

Vårdcentralen och -19 grader.

Det finns dagar när man tycker det är helt okej att gå ut, och sedan finns det dagar när man bara känner nja till att lämna huset. Den här morgonen var den dagen mot det senare. På utsidan var det -19 grader och det betydde således att jag behövde gå ut i kalla vintern och börja dagen.

William har haft huvudvärk i flera dagar på nätterna har värken blivit värre så jag ringde vårdcentralen i morse. Fick en tid 10:30 så det betydde att jag var tvungen att avvika från jobbet ett tag och följa med honom på vårdcentralen. Det visade sig att han lider av spänningshuvudvärk precis som jag, och kanske migrän. Han fick medicin utskriven för spänningshuvudvärk samt muskelavslappnade för nacken och ryggen.

Eftersom det blev så pass sent att både jag och William missat lunch på jobb och skola (jag är lärare och äter således pedagogisk lunch) så sprang vi in på Dalasalen. Lite lyxlunch för oss båda med andra ord, sedan åkte vi till Apoteket och hämtade ut hans nya medicin. William gick till skolan och jag körde tillbaka mot skolan.

Jag jobbade sedan mina timmar och kom hem från jobbet strax innan 17:00. Här hemma har jag hunnit bloggjobba, läst bloggar och ska ge mig på lite mer av min förtroendetid.

Hoppas du har en fin kväll. Har ni det kallt som vi?

36 Comments

 1. Fy vad kallt, jag fryser nästan av att bara läsa hur kallt ni har! Här så är det – 3 så inte alls lika kallt.

 2. Så skönt att William fick medicin mot sin huvudvärk. Under en period hade jag mycket migrän och tyvärr har äldsta fröken ärvt den från mig. För egen del har det dock blivit bättre vilket är en stor lättnad. Vi har ett par plusgrader, mulet och regn vilket innebär typisk skånsk vinter. På gott och på ont…

  1. Ja det tror jag kommer bli väldigt bra för honom med. Är lite läskigt med sånt här. Usch då :(. Det känns verkligen som många lider av just migrän :(. Just ja det är så ni har det där i landet 🙂

 3. Så mysigt att ni fick lunch tillsammans då härligt med lite vardagslyx och så bra att han fick medecin för det så att det inte blir sådär illa som han mått nu senaste dagarna, fy för migrän

 4. Migrän är ju så hemskt. Dottern lider också av migrän med spänningshuvudvärk. Ibland kräk hon av smärtan. Tilda fick sjukgymnastik övningar och medicin. Det gjorde ni rätt i att åt lyxlunch efter läkarbesöket.

 5. Så kallt ni har det :/ Vi hade -15 g i morse och det var ju med kallt 😛 Hoppas att medicinerna hjälper för huvudvärk är inget roligt. Själv har jag ofta migrän men har inte tagit mej till VC för det för min VC är inget att ha 🙂

 6. så skönt att ni fick en tid så fort på vårdcentralen för en kontroll på honom.Stackars honom hoppas verkligen att medecinen hjälper mot huvudvärken så han slipper gå runt och ha ont.Vad mysigt att ni fick äta lunch ihop tross att det inte var planerat från första början ❤

 7. Tack min kära vän för att Du finns i mitt liv <3

  Sån tur Ni hade att få tid så snabbt och kolla upp huvudvärken var ju bra, migrän och kanske även spänningshuvudvärk är väl sån skit 😉 som ofta går i släkten och nån i varje generation alltid blir drabbad… jag hoppas medicinen ska hjälpa.

  svar Läkaren misstänker ”Brustet hjärta” att jag har ont i hjärtat på grund av sorg och saknad, att det blivit för mycket runt min fars sjukdomstid och sedan efter det han somnade in. Om det är så ska det bli bra med tiden.

 8. Åh jösses! Och jag som tyckte vi hade kallt med -16,5! Fast jag måste ändå säga att jag föredrar det så kallt eftersom det är vindstilla och solen skiner! Så idag blev det den vanliga promenaden på lunchen!☀️
  Men fy för huvudvärk! Vi har också migrän i släkten och det är det värsta jag vet! Har också lidit av spänningshuvudvärk och det är så jobbigt att vakna med.. Hoppas det blir bättre!?

 9. usch då men det är tur de ändå kollar upp det o ja de säger ju migrän går i arv yn man för över nåt sånt brukar ja säga

 10. Kallt, men jag hade njutit! 🙂 Jag älskar rent av vinter och kyla. Klär man sig bara i lager på lager (med luft emellan) så klarar man sig absolut!

 11. Va bra att du kunde ta han till vårdcentralen så att han fick mediciner för migrän . Det en inte roligt o ha migrän ? myssigt att ni kunde unna er med lyxig lunch efteråt

 12. Nä fy så tråkigt, både jag och sonen lider av migrän, hans anfall har däremot inte visat sig på ett tag, vilket är skönt ❤
  Hoppas han blir bättre nu ❤

 13. Vi hade en kall vinter förra året då vi hade som mest 10 minus. I år har vi som kallast haft 8-9 minus. Men 19 minus!! Wow. Hade inte klarat den kylan. Levt inomhus och kommit enbart ut igen när våren kommer tillbaka 🙂

  1. Haha det är sådan skillnad beroende på vart man bor i landet här är det inte ovanligt med -24 på vintern. Där jag är ifrån var det -30 eller -31 ibland.

 14. Fy tusan vad kallt -19!! Förstår att du hellre hade legat kvar i sängen idag. Det är verkligen jobbigt med spänningshuvudvärk och migrän, har båda jag med. Vad finns det för medicin till Spänningshuvudvärk? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d