Vad är Mediyoga, Medicinsk yoga.

Fått frågan flera gånger nu så tänkte berätta för er vad mediyoga är. Det är som rubriken säger medicinsk yoga. Jag går via min vårdcentral som är en privat vårdcentral här i Falun. Min psykolog tyckte att det kunde passa mig och jag kände att visst kan jag prova.

Flera kommenterar om vighet, man behöver inte vara det minsta vig för mediyoga. Istället utförs den på matta, stol eller kudde. Du behöver inte ta i och det mesta handlar om avslappning. Jag har fått lära mig eldandning samt att andas djupt. Vi lägger ner oss mot mattan, många somnar och man hör folk snarka. Det knakar i leder och vissa kan börja gråta, mediyoga går ut på att må bra, jag skulle tippa på att många av oss som är där går hos psykolog eller har kronisk värk i kroppen.

Jag går för att lära mig andas, slappna av och varva ner. Jag går även för att slippa min kroniska spänningshuvudvärk och migrän.

Så till er sista fråga, kan vem som helst börja på medicinsk yoga? Ja det tycker jag. Jag har provat “vanlig” yoga tidigare men det där med hund och barnets position var aldrig min grej. Men detta? Det tycker jag om, det funkar för mig.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

32 thoughts on “Vad är Mediyoga, Medicinsk yoga.

 • 6 februari, 2019 at 07:33
  Permalink

  Så bra att det funkar för dig! Har bara hört gott om mediyoga, tror det är något som egentligen många behöver utföra. Har du märkt någon skillnad än vad gäller spänningshuvudvärken? 🙂

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 20:00
   Permalink

   Ja det tror jag med :). Ja absolut det brukar lätta när jag gör den 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 08:15
  Permalink

  Så intressant att få vet mer om medicinskyoga. Det är så skönt och ligga på yoga mattan och höra hur kroppen knäcker och man slappnar av. Att lära sig att andas djup och ordentligt är verkligen viktigt. Jag ska börja göra yoga med sonen 🙂
  Jennysvardag recently posted..Öm i kroppen & nya gardiner

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 20:01
   Permalink

   Så kul att du tycker det :). Ja det är absolut så, sedan är det ju så mycket mer lugn i denna form av yoga också 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 08:37
  Permalink

  Hade aldrig hört talas om detta faktiskt, men det låter som något som skulle kunna passa mig. Hoppas det funkar för dig <3
  Pärla recently posted..Jag har syndat

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 20:03
   Permalink

   Hade knappt jag heller innan jag började :). Det tror jag absolut 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 08:49
  Permalink

  Medicinsk yoga är verkligen härligt. Jag kör ju yoga bara via youtube för stunden, och där har jag just börjat använda alltmer ”restorative yoga” och yin yoga. Jag var en skeptiker först får jag erkänna, trodde aldrig att min adhd skulle samarbeta så pass att jag fixade lugnet i yogan. Nu kan jag inte få nog istället, försöker vakna tidigare för att hinna med någon meditation typ yoga nidra och försöker hinna med ett pass innan det är sovdags på kvällen. Älskar det!
  Sara recently posted..Är omöjligt ett ord för dig?

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 20:02
   Permalink

   Så kul att få läsa detta och dina tankar kring saken :). Spännande att du kan se att du gått från skeptiker till att tycka att detta funkar 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 10:13
  Permalink

  Åh, vad spännande med mediyoga! Skulle behöva det jag med, är så rackarns dålig på att varva ner och andas vilket ofta leder till just migrän och att jag är konstant spänd. Kram!
  Joy recently posted..Sorgen som sköljer över

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:59
   Permalink

   Ja det är skönt om inte annat :). Kan rekommendera detta 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 10:27
  Permalink

  Det där låter ju jättebra! Gillar inte yoga på grund av alla svåra rörelser och att jag typ får kramp av allt jag gör, men det låter ju finemang att det finns olika varianter så att alla kan göra det. Jag kanske får ta och leta upp videos på youtube med yoga på stol, borde ju finnas. 🙂
  Härligt att du hittat nåt som hjälper<3

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:59
   Permalink

   Ja alltså detta är ju till för personer som är sjuka på ett eller annat sätt :). Den funkar för alla :).

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 10:42
  Permalink

  Tack för att du fick upp hoppet, har inte varit på yoga på år och dar. testade förut men kände att jag inte var på den nivån haha men tycker yoga är super mysigt. Ska se om det finns i min lilla stad, hoppas!

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:58
   Permalink

   Ja kolla, just detta är ju lite annat mot vanlig yoga 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 11:49
  Permalink

  Vad häftigt och fint att vårdcentralen erbjuder det. Älskar alla alternativa vägar runt mediciner och annat. Hur många är ni som utför mediyogan samtidigt? Tycker det är fint att läsa om att vissa gråter, att de vågar det där mitt bland alla människor ❤️

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:56
   Permalink

   Ja det är jättebra, känns jättebra att de faktiskt försöker få människor att komma ner i varv. Vi är runt ett 20 tal :).

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 12:08
  Permalink

  Så skönt att du känner att yogan hjälper dig med att slappna av! Jag har varken testat vanlig yoga eller medicinsk yoga. Tänkt prova många gånger men så har det aldrig blivit av ?
  Emelie recently posted..Jag har alltid tyckt att det är svårt

  Reply
 • 6 februari, 2019 at 16:05
  Permalink

  Måste verkligen säga att du har inspirerat mig till att prova yoga! Ska nog testa ”vanlig” yoga först men om det inte är min grej kanske man ska testa medicinskt!
  ellie recently posted..Onsdag

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:48
   Permalink

   Ja det känns jättebra, jag kommer ner i varv i alla fall 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 17:55
  Permalink

  Jag går ju på vanlig yoga och jag kan verkligen förstå att du blir tipsad om medicinsk yoga. Mycket av mina mentala inre problem bearbetas under ett yogapass. och jag gråter ofta på slutet, mest för att det släpper så mkt. Väldigt befriande.
  Hanna recently posted..I need sun and sheetmasks

  Reply
  • 6 februari, 2019 at 19:45
   Permalink

   Ja det är ju så, man får ju liksom äntligen slappna av också. Tror det är väldigt bra 🙂

   Reply
 • 6 februari, 2019 at 17:59
  Permalink

  Tänkte jag skulle frågat sist du skrev om det men glömde det så kul att du skrev om det ändå. Skulle vilja testa det med
  Lexochlogan recently posted..ÖGONKLINIKEN MED MINI

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: