Fått frågan flera gånger nu så tänkte berätta för er vad mediyoga är. Det är som rubriken säger medicinsk yoga. Jag går via min vårdcentral som är en privat vårdcentral här i Falun. Min psykolog tyckte att det kunde passa mig och jag kände att visst kan jag prova.

Flera kommenterar om vighet, man behöver inte vara det minsta vig för mediyoga. Istället utförs den på matta, stol eller kudde. Du behöver inte ta i och det mesta handlar om avslappning. Jag har fått lära mig eldandning samt att andas djupt. Vi lägger ner oss mot mattan, många somnar och man hör folk snarka. Det knakar i leder och vissa kan börja gråta, mediyoga går ut på att må bra, jag skulle tippa på att många av oss som är där går hos psykolog eller har kronisk värk i kroppen.

Jag går för att lära mig andas, slappna av och varva ner. Jag går även för att slippa min kroniska spänningshuvudvärk och migrän.

Så till er sista fråga, kan vem som helst börja på medicinsk yoga? Ja det tycker jag. Jag har provat “vanlig” yoga tidigare men det där med hund och barnets position var aldrig min grej. Men detta? Det tycker jag om, det funkar för mig.

Fb-Button

32 kommentarer

 1. Så bra att det funkar för dig! Har bara hört gott om mediyoga, tror det är något som egentligen många behöver utföra. Har du märkt någon skillnad än vad gäller spänningshuvudvärken? 🙂

 2. Så intressant att få vet mer om medicinskyoga. Det är så skönt och ligga på yoga mattan och höra hur kroppen knäcker och man slappnar av. Att lära sig att andas djup och ordentligt är verkligen viktigt. Jag ska börja göra yoga med sonen 🙂
  Jennysvardag recently posted..Öm i kroppen & nya gardiner

 3. Medicinsk yoga är verkligen härligt. Jag kör ju yoga bara via youtube för stunden, och där har jag just börjat använda alltmer ”restorative yoga” och yin yoga. Jag var en skeptiker först får jag erkänna, trodde aldrig att min adhd skulle samarbeta så pass att jag fixade lugnet i yogan. Nu kan jag inte få nog istället, försöker vakna tidigare för att hinna med någon meditation typ yoga nidra och försöker hinna med ett pass innan det är sovdags på kvällen. Älskar det!
  Sara recently posted..Är omöjligt ett ord för dig?

 4. Det där låter ju jättebra! Gillar inte yoga på grund av alla svåra rörelser och att jag typ får kramp av allt jag gör, men det låter ju finemang att det finns olika varianter så att alla kan göra det. Jag kanske får ta och leta upp videos på youtube med yoga på stol, borde ju finnas. 🙂
  Härligt att du hittat nåt som hjälper<3

 5. Tack för att du fick upp hoppet, har inte varit på yoga på år och dar. testade förut men kände att jag inte var på den nivån haha men tycker yoga är super mysigt. Ska se om det finns i min lilla stad, hoppas!

 6. Vad häftigt och fint att vårdcentralen erbjuder det. Älskar alla alternativa vägar runt mediciner och annat. Hur många är ni som utför mediyogan samtidigt? Tycker det är fint att läsa om att vissa gråter, att de vågar det där mitt bland alla människor ❤️

 7. Måste verkligen säga att du har inspirerat mig till att prova yoga! Ska nog testa ”vanlig” yoga först men om det inte är min grej kanske man ska testa medicinskt!
  ellie recently posted..Onsdag

 8. Jag går ju på vanlig yoga och jag kan verkligen förstå att du blir tipsad om medicinsk yoga. Mycket av mina mentala inre problem bearbetas under ett yogapass. och jag gråter ofta på slutet, mest för att det släpper så mkt. Väldigt befriande.
  Hanna recently posted..I need sun and sheetmasks

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: