Igår fyllde jag alltså trettiofem år, firades med många grattis under dagen, på Facebook och även i bloggen. Tusen tack till er alla! Efter jobbet bjöd jag på mat här hemma.

Jag dukade upp med Mon Amie och lite champagneglas, insåg efteråt att jag kanske skulle tagit mitt andra fin porslin men det fick bli dessa denna gång.

Katrin som gör mina naglar på Daily life spa varje månad frågade mig vid förra tillfället om jag ville få vårrullar av henne. Jag sa självklart ja, så hon hade gjort det till mig. Det var helt magiskt goda! Mina gäster, Björn, Williams farmor och hennes karl, Williams faster samt Williams farfar tyckte alla att det var jättegott. Så himla kul att få thaimat lagad från grunden, var något helt annat än på restaurang. Tusen tack Katrin för min present från dig <3.

Efter maten så bjöd jag på semmeltårta jag köpte på Citygross igår. Jag dukade då upp med Ostindia, det är så fint att få duka på med mitt porslin. jag älskar känslan av att få visa upp min lilla hobby.

Semmeltårtan var väldans god och alla tog en varsin bit. Jag får dock medge att jag var väldigt mätt från maten, men är det födelsedag så bjuder man så klart på någon efterrätt.

Men så till presenterna jag fick, från Williams farfar fick jag jättefina tulpaner. Jag älskar snittblommor så dessa hamnade så klart på köksbordet.

Lite närmare bild på mina tulpaner.

Av Williams farmor, hennes karl samt Williams faster Emma fick jag denna fina Orkidé, den är jättefin med som lite mönster i sig. Jag älskar orkidéer så denna kommer bli en favorit så klart.

Jag gillar verkligen färgen på denna, har ingen av samma slag sedan tidigare, och orkidéer tycks älska att bo i mitt köksfönster, så denna hoppas jag ska trivas där med.

Från William och Björn fick jag två vinglas designade av Carolina Gynning. Jag samlar på dessa och nu saknas det två stycken så är hela min rödvinsglas samling komplett. Jag blev så klart jätteglad!

Tusen tack för alla grattis, för alla fina gåvor och presenter jag fått. Blir man så här firad vid 35 undrar jag hur firad man blir om 5 år när jag fyller 40!

58 kommentarer

 1. Grattis i efterskott! Ser verkligen ut som att du fick ett fint firande! Thaimat och semeltårta låter så gott. Har dock inte provat semeltårta men det låter verkligen gott. Jättefina blommor du fick 🙂
  Amanda recently posted..Måndag

 2. Det är så kul med lite finare porslin man kan duka med vid sådana här tillfällen. Jag och familjen köpte faktiskt nytt finporslin för inte så längesedan, problemet är dock att vi nu använder det till vardags för att vi är så trött på vårt gamla, haha! Jag har aldrig samlat på glas av något slag men tycker de från Gynning är så fina! Vad kul att du bara är två ifrån nu! Måste kännas väldigt roligt. ❤️

 3. Ett sånt mysigt firande med middag! Orkidéer är verkligen så vackra men här hemma trivs de aldrig tyvärr.
  Vad snällt att du fick vårrullar (som är så gott!). Det är ju onekligen annorlunda och oftast godast med ”riktiga” recept. Semmeltårta lät som en inte helt fel efterrätt att bjuda på. Kul att du blev så firad under din dag. 😀

  1. Ja det var verkligen det :). Verkar vara så olika med det där vart orkidéer här trivs de jättebra. Jag tror det handlar om läget till solen eller något :). Ja det var så himla gott 🙂

 4. Så god maten ser ut att vara, vårrullar är ju så goda. Jag kan tänka mig att dom är ännu godare när dom är hemmagjorda. Porslinet gör sig verkligen så fin på borden med maten och semeltårtan. Så fina orkidé jag älskar också orkidéer ?
  Jennysvardag recently posted..Host & gråt

 5. Så fint porslin du har. Vårrullarna såg jätte god ut och gott med hemmagjort , så fin present! 🙂

  Härligt du snart har alla rödvinsglas i samlingen! 🙂 Semeltårta lät intressant! 🙂
  Johanna recently posted..Hårband

 6. ÅÅH vad mysig dag och kväll du verkar haft, är verkligen så sjukt sugen på semlor! MUMS vad gott! Samlar också på Carolina Gynning. Är faktiskt lite nervös över hur jag kommer bli firad, haha. Min första födelsedag utan mina föräldrar på just min födelsedag. Hoppas på att de blir lika bra som din dag verkar varit. Kram <3
  Johanna recently posted..Celsius peach vibe, recension

 7. Vilken härlig födelsedag du hade. Fina presenter, god mat och trevliga gäster kan det bli bättre. Jag trodde jag höll på att smälla av när jag läste semeltårta. Jag som älskar semlor blev förstås lite mycket avis.
  Kamilla recently posted..Jag stack ut näsan.

 8. GRATTIS i efterskott, sköna böna =D
  Thailändskor är väldigt generös av sig när de gillar en och just thaimat är mycket från grunden, även i deras restauranger… det är en stolthet i matlagning att visa att de verkligen kan sin mat. Älskar verkligen riktigt asiatisktmat, bästa upplevelser är att åka till landet… DÅ får man ett helt annat upplevelser, looovar =)… då blir smaklökarna piskat rejält!
  Ta hand om dig, kram
  ExklusivaMoi recently posted..Studieresan2019: Schweiz del 2, En dag i Zürich =D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: