Drömmen om en bastustuga.

Inlägget är i samarbete med Polhus.

Så här i februari när vädret kan både stå på plus och minusgrader är det inte helt okänt för mig att börja drömma om något annat. Jag tänker på att få kliva in i en varm bastu och att liksom bara få känna på när musklerna får värmas upp. Just nu har jag extremt ont i min nacke och skulderbladen, vilket i sin tur gör att jag får migrän.

Det är sådana gånger jag tänker på hur fantastiskt det skulle vara med en bastustuga. Nu bor jag i lägenhet, men Williams pappa ska flytta till hus och jag har hört hur William och han diskuterat just bastu. Någonstans hoppas jag ju att detta kommer ske, det skulle betyga att jag skulle kunna åka dit och njuta bastun då och då. Jag tror nämligen att mina axlar, skulderblad samt nacke skulle älska mig om jag gav just den sidan av mina kropp extra mycket kärlek.

Hur som helst det finns en viss längtan hos mig att få basta mera. Jag är även sådan som inte går till gymmet eller badhuset för att basta, jag är mer sådan som vill basta i fred utan människor jag inte känner. Jag har några gånger funderat på att nyttja bastun på hotellet jag befinner mig på när jag studerar men än har det inte hänt. Men jag kanske ska prova det nästa gång jag åker dit?

Drömmen skulle dock vara att faktiskt använda mig av Polhus bastustugor och få den uppslagen någonstans. Man kanske rent av skulle kunna be våran hyresvärd kolla närmare på detta. I området där jag bor är vi ändå en hel del människor och det är säkert fler med mig som skulle känna sig intresserade av att få ta del av detta? Jag menar egentligen vem vill tacka nej till att kunna boka bastu då och då? För det är ändå något speciellt med just bastubad, värme och avkoppling. Jag brukar tänka på det min vän sa till mig under den tiden vi gymmade tillsammans “det bästa med att gymma är att gå till bastun efteråt“. Jag kan inte annat än hålla med henne.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

8 thoughts on “Drömmen om en bastustuga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: