Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Att ge dig själv naturlig kärlek.

Inlägget är i samarbete med Freshface.se.

Visst du att det är jättebra att låta huden få fräschas upp med saker du har hemma? Att det finns naturliga produkter som hjälper dig och din hud att må bättre? När jag under några år höll på med No-poo så var jag väldigt noga med att endast använda det som fanns hemma. Numera undviker jag fortfarande parabener och har bra koll på naturliga produkter, även om jag inte längre ser mig själv som No-poo:are.

Något som vi ska vara rädd om är våran hud, och att då använda oss av en naturlig ansiktsmask skulle jag väl rekommendera dig att göra. Visste du att med avokado, honung och olivolja kan få en torr hud att återfuktas? Att du genom dessa saker som du förmodligen redan idag har hemma kan låta din hud få den bästa kärlek den bara behöver. Dessutom är det ju en helt ljuvlig känsla att lägga en naturlig ansiktsmask och täppa upp ett hett bad med bubblor och sedan lägga sig ner där för att låta hela kroppen få kärlek en stund. Att ligga där och låta masken riktigt tränga in i huden för att mjukgöra den och få dig att minska på torrheten.

Jag blir nämligen helt galet torr i huden så här års. Det är som att min hud riktigt skriker efter att få lite extra kärlek och mjukna upp. Jag har nog varit torr i huden vintertid så länge jag kan minnas, det där med fet hud har aldrig varit min grej. Det som dock är jobbigt med torr hy är att den lätt börjar klia och klåda har jag aldrig varit något större fan av personligen. Så därmed finns det som jag ser det en stor fördel i att använda mig av produkter som mjukar upp huden.

Just ansiktsmask är något jag tycker väldigt mycket om att använda mig av, detta till trots glömmer jag ofta bort att göra det? Är det inte konstigt det är så simpelt och avkopplade, men ändå är det som att just ansiktsmasker inte blir högprioriterat för egen del. Så himla dumt på många sätt och vis, det kanske jag borde börja göra listor för i min kalender, att en gång i veckan försöka mig på att ge mig själv en ansiktsmask och extra mycket kärlek till huden och främst mitt ansikte. Att göra en mjukgörande ansiktsmask, att kanske göra någon mot pormaskar även om jag inte har jättemånga? För att låta mig själv få kärlek och så också min hud?

Min uppfattning är att alla är så himla duktiga på just detta, att ge ansiktet kärlek i form av ansiktsmask, det känns som andra verkligen tar sig tiden att ta ett bad då och då och bara koppla av. Jag vill också bli en sådan person som gör exakt detsamma som verkligen ser kroppen som något väl värt att investera i några gånger per månad? Jag tror att det som hindrar mig är tiden, men samtidigt så borde jag unna mig tiden för detta. Det får nog bli mitt lilla månadslyx här i mars, att ge huden lite extra kärlek.

6 Comments

  1. Jag verkligen tackar för kunskapen du delar med dig av här, jag är inte riktigt överens med tanken på hur många produkter med kemiska medel som vi stoppar i oss eller smörjer in oss med. Det är inte underligt egentligen att olika sjukdomar eller tillstånd ökar och får oss att må dåligt om man tänker över hur vi laborerar med våra kroppar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: