Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. På vilket sätt är du äldre än vad du är?
 2. På vilket sätt är du yngre än vad du är?
 3. När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
 4. Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
 5. Har du någon gång ljugit om din ålder?

På vilket sätt är du äldre än vad du är?
Ganska många skulle jag säga. Jag samlar på porslin, föredragit hemma livet sedan jag var tjugo mot att festa, tycker att det är roligare att ligga på soffan och se en serie än att umgås med folk. Förutom det har jag väldigt mycket livserfarenhet. Redan som tonåring upplevde jag mig så så mycket äldre än alla andra.

På vilket sätt är du yngre än vad du är?
Vet inte? Har nog aldrig känt mig yngre. Har alltid upplevt mig själv som äldre faktiskt. I spegeln ser jag yngre ut dock, får alltid frågan om ungdomsbiljett i lokaltrafiken, och får alltid visa legitimation på systemet.

När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Är nog när jag pratar med föräldrar till bebisar och småbarn. Jag har liksom gjort allt det där, vet vad som väntar mig. Är lite som när jag pratar med föräldrar överlag jag känner hela tiden att jag liksom “kan” det där. Är lite därför jag inte kommer gå på BVC förutom vid vaccination om det blir fler barn för mig. Det fyller inget syfte för mig att gå dit med mitt barn “bara för att“.

Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Att dödligheten kommer närmare och närmare. Ju äldre jag blir desto mer värderar jag livet.

Har du någon gång ljugit om din ålder?
Försökte handla vin på en restaurang när jag var 17, det gick inte.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

21 thoughts on “Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra.

 1. De värsta tankarna om döden kom efter Harry. Det blev så påtagligt då att jag blir äldre och döden kommer närmare. Märker som du skriver att livet därför känns allt viktigare.
  Ja du känns verkligen erfaren när det kommer till barn och föräldraskap. Om det blir fler barn vet jag i alla fall vem jag kommer ställa frågor till om amning. ;D

 2. Vi är nog rätt åldersfixerade här i vårt land och vill gärna kategorisera folk ut efter ålder… något jag lärt mig den hårda vägen är att ålder det är möjligtvis en siffra men inget konkret bevis på hur gammal man är 😉
  Jag känner mig helt klart rätt ålderstigen då jag mår sämre… jag har en faster som blir 92 i år som “flyger och far” 😉 i mångt och mycket är hon yngre än mig 😀

 3. Vad roligt att läsa dina svar. Så tänker jag med, med åldern. Ju äldre jag blir desto mindre tid är det kvar. Men jag försöker att inte tänka så alltför ofta. Då skulle jag bli knäpp. Försöker nog svara på frågorna ikväll. Nu ska jag återgå till mina studier.
  Hannas krypin recently posted..Ett inlägg om ketoacidos

 4. Känner mig också äldre än vad jag är ganska ofta pga liknande saker du skriver, jag är inte alls så “pigg” som jag tydligen borde vara haha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: