Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar hos Elisa så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Glöm inte att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. På vilket sätt är du äldre än vad du är?
 2. På vilket sätt är du yngre än vad du är?
 3. När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
 4. Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
 5. Har du någon gång ljugit om din ålder?

På vilket sätt är du äldre än vad du är?
Ganska många skulle jag säga. Jag samlar på porslin, föredragit hemma livet sedan jag var tjugo mot att festa, tycker att det är roligare att ligga på soffan och se en serie än att umgås med folk. Förutom det har jag väldigt mycket livserfarenhet. Redan som tonåring upplevde jag mig så så mycket äldre än alla andra.

På vilket sätt är du yngre än vad du är?
Vet inte? Har nog aldrig känt mig yngre. Har alltid upplevt mig själv som äldre faktiskt. I spegeln ser jag yngre ut dock, får alltid frågan om ungdomsbiljett i lokaltrafiken, och får alltid visa legitimation på systemet.

När var senast du kände dig ”gammal i gamet/gemet”?
Är nog när jag pratar med föräldrar till bebisar och småbarn. Jag har liksom gjort allt det där, vet vad som väntar mig. Är lite som när jag pratar med föräldrar överlag jag känner hela tiden att jag liksom “kan” det där. Är lite därför jag inte kommer gå på BVC förutom vid vaccination om det blir fler barn för mig. Det fyller inget syfte för mig att gå dit med mitt barn “bara för att“.

Vad har du insett mer ju äldre du blivit?
Att dödligheten kommer närmare och närmare. Ju äldre jag blir desto mer värderar jag livet.

Har du någon gång ljugit om din ålder?
Försökte handla vin på en restaurang när jag var 17, det gick inte.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

21 thoughts on “Fem en fredag v.8: åldern är bara en siffra.

 • 22 februari, 2019 at 10:17
  Permalink

  Tycker det är så klokt och fint att du värderar livet mer och mer, men döden vill jag inte ens tänka på! <3
  Emma Engström recently posted..White Sneakers

  Reply
 • 22 februari, 2019 at 10:42
  Permalink

  Känner mig också äldre än vad jag är ganska ofta pga liknande saker du skriver, jag är inte alls så “pigg” som jag tydligen borde vara haha.

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:45
   Permalink

   Nej jag tror det kan vara så, man behöver nog inte känna sig så ung när man fått uppleva saker som gör en äldre :/

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 12:03
  Permalink

  Håller med dig om att åldern bara är en siffra. Men kan ändå känna lite ångest över hur min ålderdom kommer att bli. Är ensam idag, kommer jag att sitta ensam på hemmet och aldrig få några besökare? Kommer jag att bli ensam mina sista dagar?
  Snabela recently posted..Veckans film tips #11 Star trek Discovery

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:46
   Permalink

   Visst är det så :). Jag hoppas din ensamhet inte fortsätter fina du <3.

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 12:24
  Permalink

  Vad roligt att läsa dina svar. Så tänker jag med, med åldern. Ju äldre jag blir desto mindre tid är det kvar. Men jag försöker att inte tänka så alltför ofta. Då skulle jag bli knäpp. Försöker nog svara på frågorna ikväll. Nu ska jag återgå till mina studier.
  Hannas krypin recently posted..Ett inlägg om ketoacidos

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:45
   Permalink

   Så roligt att du tycker det :). Ja fy det är skrämmande när man tänker på det 🙂

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 12:35
  Permalink

  Du har redan en stor livserfarenhet och har hunnit med mycket så jag kan förstå att du inte känner dig yngre.
  Znogge recently posted..Vilken tårta…

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:44
   Permalink

   Ja jag har det, jag tror att sådant gör att man automatiskt känner sig äldre. 🙂

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 15:03
  Permalink

  Vilka roliga frågor!? Jag har nog för det mesta känt mig yngre än min ålder. Nu kom jag genast att tänka på hur många gånger jag försökte övertyga krogvakterna om att jag var äldre än jag var för att komma in, och det gick ganska dåligt!?
  Lillan Kind recently posted..Solsken i mitt hus – så ser det ut!

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:43
   Permalink

   Visst är det så :D. Kul att det varit så för dig :). HAHA ja du sånt gjorde nog många 😉

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 16:55
  Permalink

  Vi är nog rätt åldersfixerade här i vårt land och vill gärna kategorisera folk ut efter ålder… något jag lärt mig den hårda vägen är att ålder det är möjligtvis en siffra men inget konkret bevis på hur gammal man är 😉
  Jag känner mig helt klart rätt ålderstigen då jag mår sämre… jag har en faster som blir 92 i år som “flyger och far” 😉 i mångt och mycket är hon yngre än mig 😀

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:31
   Permalink

   Det tycker jag absolut vi är :). Visst är det så, håller med dig som alltid 🙂

   Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:22
   Permalink

   Ja ibland tror jag att man hamnar i en ung kropp när sinnet är äldre.

   Reply
 • 23 februari, 2019 at 20:06
  Permalink

  De värsta tankarna om döden kom efter Harry. Det blev så påtagligt då att jag blir äldre och döden kommer närmare. Märker som du skriver att livet därför känns allt viktigare.
  Ja du känns verkligen erfaren när det kommer till barn och föräldraskap. Om det blir fler barn vet jag i alla fall vem jag kommer ställa frågor till om amning. ;D

  Reply
  • 24 februari, 2019 at 17:41
   Permalink

   Fy, jag tror lite det hänger ihop med föräldraskapet att oroa sig för just sånt där med döden :(. Åh så roligt 😀

   Reply
 • Pingback:Fem en fredag v.9: Självinsikt - elisamatilda.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.