En godkänd tenta & promenad.

Såg en ekorre som hittat isolering. Tror det var dennes lyckodag.

Så fick jag alldeles nyss respons om att den lilla komplettering jag behövde göra nu resulterat i en godkänd tenta. Gissa vem som blev väldigt glad över den saken! Det var verkligen precis vad jag behövde denna första sportlovsdag och även fredag.

Den såg mig men hade uppenbarligen inte tid för mig.

Jag har hunnit med en hel del idag, bloggat flera inlägg som du kanske redan läst? Varit ner till stan och lämnat in ett paket, tog mig en promenad för att få lite luft. Ångrade lite att jag inte tog med mig systemkameran.

Det slår mig ofta att Falun är en väldigt fin stan. Om man kliver av vid resecentrum och promenerar en bit mot Falun kommer man mötas av detta. Det här är även vägen där Mattias Flink sköt ihjäl massor med människor här i stan. Jag tycker alltid det är obehagligt att gå där när det börjar mörkna. Jag upplever att man är bevakad här, jättekonstigt.

Men huset här är väldigt fint, jag gillar liksom det runda fönstret där vid taket. Såna här stora hus finns det många av här i stan.

Ställde mig och velade lite kring vilket väg jag skulle ta, denna eller rakt fram. Båda är väldigt fina att gå på. Men valet fick bli rakt fram.

Gick närmare denna sten, det är helt sjukt när man läser och tar in detta. Hur dessa människor blev skjutna till döds en vanlig kväll här i lilla Falun. Har du inte lyssnat på P3 dokumentär om Mattias Flink tycker jag du ska göra det, väldigt intressant program. Jag gjorde dock tabben att vara ute och promenera den gången jag lyssnade på dokumentären och gick dessutom på platserna där han befann sig. Det var fruktansvärt läskigt kan jag säga.

Bakom stenen ser man en del av Falu lasarett. Det är där akuten och förlossningen ligger, lite märkligt måste det känts för personalen att vara så nära när någon skjuter utanför?

Men det finns fina delar i Falun också, som Stadsparken som ligger i närheten av sjukhuset. Här brukar jag och William äta picknick på somrarna och njuta av den fina miljön.

Jag vågar även påstå att det är galet vackert här vintertid. Jag brukar gå förbi här ofta och se hur naturen förändrar Stadsparken. Från vinterlandskap, till vårens alla färger, för att i sommaren blomstra med djur och natur och på hösten tilldela de vackraste färgerna. Jag tycker det är konstigt att inte Faluns Stadspark är mer besökt än den är.

En liten bro över till en liten udde. För några år sedan satt jag och mormor där ute tillsammans och pratade. En liten fågel satte sig bredvid oss, som jag saknar min mormor. Jag drömde om henne i förrgår, berättade i drömmen hur glad jag är att hon gör små gästspel där till mig då och då. Jag tror det är i drömmarna hon nu söker kontakten, jag saknar henne så mycket. Det gör så ont att sakna någon man älskat så starkt. Jag tror aldrig man slutar sakna något man älskat, även om man accepterat att saknaden finns där.

Orsakullan
Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

36 thoughts on “En godkänd tenta & promenad.

 1. Vad mysigt att vara ute och bara promenera och besöka olika ställen. Det är jag verkligen dålig på att göra, jag har blivit så dålig på att ta promenader, det är så tråkigt! Jag som verkligen älskar att vara ute och gå! ^^
  Becka Lindhe recently posted..Let’s talk about style!

 2. Åh, så härligt med tentan!! Bara att släppa den och gå vidare! 😊
  Vilken vacker promenad. Vi har konstaterat det på vägen upp till Mora och i Mora att det finns så många fina miljöer här omkring! 🤩
  Anna recently posted..Live från Kortvasan

  1. Så trevligt med din tenta 🤗 Matias F… jag väljer att glömma sånna, likt Kim Wall mamma som lovat att mördarens namn ska glömmas bort och Kims namn ska komma ihåg. Så kul med dina tallrikar också 🤗

 3. Jag har aldrig varit i Dalarna men jag tycker och hört att det ska vara väldigt fint så jag hoppas nån gång att jag får besöka det. Tack för tipset om en bra dokumentär har inte hört om detta fall så ska ta och lyssna 🙂
  Amanda recently posted..Jag fick godkänt

 4. Grattis till godkänt tenta!!
  Falun ser fint ut, jag har bara kört igenom staden.
  Borlänge & Mora är de två städer i Dalarna som jag besökt.
  För x antal år sedan då jag var 15, 16 träffade jag en kille från Falun som var på backhopparläger och bodde på Hotellet där min kompis jobbade…

  1. Åh tack :D. Det kändes jätteskönt speciellt då jag fick komplettera och oroade mig att hela lovet skulle gå åt att fixa, nu var det så lätt att det gick fort 🙂

 5. Det var 11 år sedan jag förlorade min farfar, saknar honom fortfarande varje dag, hela tiden. Även om såren har läkt så gott det går och man slutat sörja så finns han fortfarande där. Jag tror det kommer vara så för dig och din mormor också. Som du säger, man slutar aldrig sakna någon man älskar. Kram <3
  Johanna recently posted..Överraskad på födelsedagen och nail inspo

 6. Det gör riktigt ont att förlora någon så otroligt nära en. Min pappa dog 2016. Det är snart tre år sedan. Men det känns fortfarande.. overkligt. Jag har bara varit hemma hos min mamma (som bor 110 mil ifrån mig) två gånger sedan dess. I det skedet kan man ju alltid “fantisera” att pappa var på sjukhuset, precis som han brukade vara så ofta … Men.. Varför ljuga för sig själv? Känns svårt och jobbigt att åka upp dit, att vara i hans miljö – utan att han någonsin kommer dit igen.
  Annica recently posted..2013-2019

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: