En godkänd tenta & promenad.

Såg en ekorre som hittat isolering. Tror det var dennes lyckodag.

Så fick jag alldeles nyss respons om att den lilla komplettering jag behövde göra nu resulterat i en godkänd tenta. Gissa vem som blev väldigt glad över den saken! Det var verkligen precis vad jag behövde denna första sportlovsdag och även fredag.

Den såg mig men hade uppenbarligen inte tid för mig.

Jag har hunnit med en hel del idag, bloggat flera inlägg som du kanske redan läst? Varit ner till stan och lämnat in ett paket, tog mig en promenad för att få lite luft. Ångrade lite att jag inte tog med mig systemkameran.

Det slår mig ofta att Falun är en väldigt fin stan. Om man kliver av vid resecentrum och promenerar en bit mot Falun kommer man mötas av detta. Det här är även vägen där Mattias Flink sköt ihjäl massor med människor här i stan. Jag tycker alltid det är obehagligt att gå där när det börjar mörkna. Jag upplever att man är bevakad här, jättekonstigt.

Men huset här är väldigt fint, jag gillar liksom det runda fönstret där vid taket. Såna här stora hus finns det många av här i stan.

Ställde mig och velade lite kring vilket väg jag skulle ta, denna eller rakt fram. Båda är väldigt fina att gå på. Men valet fick bli rakt fram.

Gick närmare denna sten, det är helt sjukt när man läser och tar in detta. Hur dessa människor blev skjutna till döds en vanlig kväll här i lilla Falun. Har du inte lyssnat på P3 dokumentär om Mattias Flink tycker jag du ska göra det, väldigt intressant program. Jag gjorde dock tabben att vara ute och promenera den gången jag lyssnade på dokumentären och gick dessutom på platserna där han befann sig. Det var fruktansvärt läskigt kan jag säga.

Bakom stenen ser man en del av Falu lasarett. Det är där akuten och förlossningen ligger, lite märkligt måste det känts för personalen att vara så nära när någon skjuter utanför?

Men det finns fina delar i Falun också, som Stadsparken som ligger i närheten av sjukhuset. Här brukar jag och William äta picknick på somrarna och njuta av den fina miljön.

Jag vågar även påstå att det är galet vackert här vintertid. Jag brukar gå förbi här ofta och se hur naturen förändrar Stadsparken. Från vinterlandskap, till vårens alla färger, för att i sommaren blomstra med djur och natur och på hösten tilldela de vackraste färgerna. Jag tycker det är konstigt att inte Faluns Stadspark är mer besökt än den är.

En liten bro över till en liten udde. För några år sedan satt jag och mormor där ute tillsammans och pratade. En liten fågel satte sig bredvid oss, som jag saknar min mormor. Jag drömde om henne i förrgår, berättade i drömmen hur glad jag är att hon gör små gästspel där till mig då och då. Jag tror det är i drömmarna hon nu söker kontakten, jag saknar henne så mycket. Det gör så ont att sakna någon man älskat så starkt. Jag tror aldrig man slutar sakna något man älskat, även om man accepterat att saknaden finns där.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

36 thoughts on “En godkänd tenta & promenad.

 • 22 februari, 2019 at 18:29
  Permalink

  Det gör riktigt ont att förlora någon så otroligt nära en. Min pappa dog 2016. Det är snart tre år sedan. Men det känns fortfarande.. overkligt. Jag har bara varit hemma hos min mamma (som bor 110 mil ifrån mig) två gånger sedan dess. I det skedet kan man ju alltid “fantisera” att pappa var på sjukhuset, precis som han brukade vara så ofta … Men.. Varför ljuga för sig själv? Känns svårt och jobbigt att åka upp dit, att vara i hans miljö – utan att han någonsin kommer dit igen.
  Annica recently posted..2013-2019

  Reply
 • 22 februari, 2019 at 18:33
  Permalink

  Vilka magiska vinterbilder du har tagit ? måste gå in och lyssna men fy så läskigt!
  Sanna recently posted..Skönhets kurser

  Reply
 • 22 februari, 2019 at 19:21
  Permalink

  Stort grattis till det godkända betyget! Vad obehagligt att gå förbi där dådet hände, men samtidigt är det bra att visa stöd som du gör ♥

  Reply
 • 22 februari, 2019 at 19:34
  Permalink

  Det var 11 år sedan jag förlorade min farfar, saknar honom fortfarande varje dag, hela tiden. Även om såren har läkt så gott det går och man slutat sörja så finns han fortfarande där. Jag tror det kommer vara så för dig och din mormor också. Som du säger, man slutar aldrig sakna någon man älskar. Kram <3
  Johanna recently posted..Överraskad på födelsedagen och nail inspo

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:26
   Permalink

   Så är det nog <3. Det gör liksom ont att sakna någon man älskat <3

   Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:25
   Permalink

   Åh tack :D. Det kändes jätteskönt speciellt då jag fick komplettera och oroade mig att hela lovet skulle gå åt att fixa, nu var det så lätt att det gick fort 🙂

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 22:01
  Permalink

  Grattis till godkänt tenta!!
  Falun ser fint ut, jag har bara kört igenom staden.
  Borlänge & Mora är de två städer i Dalarna som jag besökt.
  För x antal år sedan då jag var 15, 16 träffade jag en kille från Falun som var på backhopparläger och bodde på Hotellet där min kompis jobbade…

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:24
   Permalink

   Tack :D. Det är fint här, helt klart värt ett besök :). Mora är en del av min barndom, Borlänge jobbade jag i under flera år 🙂

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 22:28
  Permalink

  Jag har aldrig varit i Dalarna men jag tycker och hört att det ska vara väldigt fint så jag hoppas nån gång att jag får besöka det. Tack för tipset om en bra dokumentär har inte hört om detta fall så ska ta och lyssna 🙂
  Amanda recently posted..Jag fick godkänt

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:05
   Permalink

   Det är verkligen fint här :). Hoppas du får chansen att besöka Dalarna 🙂

   Reply
 • 22 februari, 2019 at 22:37
  Permalink

  Va härligt att Du klarade genom tentan måste ju kännas superbra ? grattis

  Reply
 • 22 februari, 2019 at 23:14
  Permalink

  Så roligt och skönt att du klarade tentan. Det var alltid en sten som föll från axlarna när de var godkända.
  Kamilla recently posted..Fredagsfräckisen.

  Reply
 • 23 februari, 2019 at 00:11
  Permalink

  Jag älskar Falun! Jag åkte dit när jag gick på kunskapsskolan. Vi hade alltid slöjd i en byggnad nära hopptornen 🙂
  Lisa recently posted..Veckans lista!

  Reply
 • 23 februari, 2019 at 00:51
  Permalink

  Stort grattis till godkänd tenta, förstår att de måste kännas väldigt bra! Otroligt vackra bilder du fotat, har aldrig besökt Falun men ser ut som en väldigt vacker stad som du säger. Har lyssnat på den dokumentären och de är verkligen så hemskt ?
  Yela recently posted..Inredning på budget: Möbler, Lampor & Mattor

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:04
   Permalink

   Tack fina du :D. ja det känns jättebra :). Åh tack så mycket, det är jättefint här :). Ja den är verkligen det :/

   Reply
 • 23 februari, 2019 at 07:50
  Permalink

  Men å vad härligt att avsluta veckan med det beskedet, så skönt att avsluta veckan med bra besked. Underbart med promenad i solen,
  Lexochlogan recently posted..EARTHY TONES

  Reply
  • 23 februari, 2019 at 09:03
   Permalink

   Ja jätteskönt :D. Sådan lättnad nu kan jag koppla av på lovet 🙂

   Reply
  • 24 februari, 2019 at 21:29
   Permalink

   Så trevligt med din tenta ? Matias F… jag väljer att glömma sånna, likt Kim Wall mamma som lovat att mördarens namn ska glömmas bort och Kims namn ska komma ihåg. Så kul med dina tallrikar också ?

   Reply
 • 23 februari, 2019 at 09:07
  Permalink

  Jag tror också de kommer till oss i drömmar och i meditation, det blir 9 år i Nov som min mamma gick bort och det känns lika jobbigt nu som då. Det som har ändrats är att det i vardagen inte är lika stor saknad utan den kommer då och då istället ❤
  Sandra recently posted..Fem en fredag, ålder är bara en siffra.

  Reply
 • 23 februari, 2019 at 11:19
  Permalink

  Åh, så härligt med tentan!! Bara att släppa den och gå vidare! ?
  Vilken vacker promenad. Vi har konstaterat det på vägen upp till Mora och i Mora att det finns så många fina miljöer här omkring! ?
  Anna recently posted..Live från Kortvasan

  Reply
  • 24 februari, 2019 at 17:42
   Permalink

   Åh ja helt grymt skönt :D. Visst är det så, otroligt vackert här 🙂

   Reply
 • 23 februari, 2019 at 17:44
  Permalink

  Vad mysigt att vara ute och bara promenera och besöka olika ställen. Det är jag verkligen dålig på att göra, jag har blivit så dålig på att ta promenader, det är så tråkigt! Jag som verkligen älskar att vara ute och gå! ^^
  Becka Lindhe recently posted..Let’s talk about style!

  Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: