Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Reklam

Ett lekfullt liv.

Inlägget är i samarbete med Polhus.

Jag minns när året när vi i min syskonskara fick en lekstuga. Pappa hade precis dött och den inköptes av en del från dessa pengar, det var något vi alla tre önskade oss och någonstans är detta ett minne för livet. Jag brukar än idag tänka på hur viktigt det är för alla barn som önskar sig en lekstuga att få tillgång till en. Nu har William haft föräldrar som bott i lägenhet, det hade jag visserligen i min mamma också men vi kunde placera stugan på min mormor och morfars gård i Maggås utanför Orsa.

Nu är det så att sonens pappa ska flytta till villa, och jag kan inte lite tycka att det är tråkigt att han inte kunde bott i villa tidigare. Han har nämligen pratat om saken i flera år. Jag tänker att William som liten skulle älskat att haft en egen liten lekstuga. Jag såg den på bilden ovan och tänkte hur fint det kunde vara att ha en sådan åt sitt barn, det är som ett litet miniatyrhus som blir superbra för att inspirera till leken. För just leken är något jag som förskollärare, grundskolans tidigare år lärare samt studerande specialpedagog tycker är så viktigt. Vi glömmer så ofta bort det där med leken, så många föräldrar, pedagoger och andra vuxna har liksom tappar hur viktigt det är att låta barn leka. Det är som att leken numera blivit något fult som vi helst ska undvika att ta till oss.

Detta till trots ger ju leken upphov till så mycket energi, så mycket roligheter och kreativitet. Poolhus erbjuder allt för att bygga sig en lekstuga, det kommer med skruvar, spik och byggsats samt självklart monteringsanvisning. Jag ser framför mig hur föräldrar tillsammans med sina barn bygger ihop detta tillsammans, tänk er att få hjälp av barnen att spika, skruva och måla. Att uppmuntra barnen i tidigt skede att skapa och kunskapa! Att utvecklas tillsammans med sin föräldrar, mor- och farföräldrar samt syskon? Kanske man man göra det till ett projekt för hela familjen, tänk er glädjen i att ha en fantastisk lekstuga klar tillsammans, skapad med gemensamma krafter.

Har du en lekstuga hemma? Skulle du vilja ha en? Hade du kanske lekstuga precis som jag som barn? Berätta gärna, det är fint att få läsa.

34 Comments

 1. Jag önskade mig en när jag var liten men fick aldrig någon. I efterhand har jag insett att mina föräldrar helt enkelt inte hade ekonomi till det. Kan tänka mig att för er som barn så var tidpunkten bra för att bygga en, en lekstuga är ju en bra och trygg plats att vara på och dessutom något konkret som varar länge och inte bara försvinner eller särskilt lätt går sönder.

 2. Mina kusiner hade en liten lekstuga när dom var små. När dom blev stora flyttades det lilla huset till mormors & morfars landställe. Lika rött med vita knutar som det stora. Så det skulle se lika ut. Det gick knappt att ta sig in där men de små kunde det ju. Jag kunde det inte av andra anledningar men min syster när hon var liten. Hon älskade det. Ville sitta där & fika vid ett pytteliten stol & bord. Nu är det kusinbarn som leker där på somrarna.

 3. Hade aldrig en lekstuga, men hade en kompis som hade en ekstuga som vi älskade att leka i. Så synd att så många har tappat och missat hur otroligt viktig lekens betydelse är för barnens lärande och bearbetning av alla sinnen. Lekarna är trots allt som sedan lägger grunden för hur deras sociala samspel är sedan. Blir galen. Kramar! <33

 4. Den där lekstugan hade man ju verkligen velat haft som liten. Så himla fin! Jobbar också på förskola och kan bara instämma till leken – SÅ VIKTIG!!

 5. Åh, ja, det är något jag som liten verkligen hade velat ha. Har dock bott i lägenhet hela mitt liv så har inte funnits rum för det. Hälsade jag på hos någon med lekstuga eller såg en någonstans kunde jag drömma om hur jag skulle leka och inreda. Jag fick hålla på med mitt dockskåp istället, som också det var roligt såklart. 🙂

 6. Alla barn brukar ju gilla att leka i lekstugor 🙂 Vi bor i radhus och har ingen plats till nån lekstuga men mormor och morfar har en som jag fick leka i 🙂 Vilken dröm att få en en sån lekstuga med allt till som är på bilden 🙂 Ser mysigt ut 🙂

 7. Jag hade lekstuga som liten,
  en stuga som jag städade och grejjade med varje vår då det blivit snöfritt så jag kunde ta mig dit den stod en bit från huset.
  Jag ville ha en lekstuga till Elin å min far var bered att bygga, men så hade J andra tankar och planer… tyvärr blev det inget av dessa planer så nån lekstuga har Elin inte fått.
  När jag blev äldre, så där 12, 13 år kanske då började jag bo i husvagnen under sommaren 🙂
  Helt perfekt… förutom då när mina föräldrar skulle ha semester 😉 nej det var oxå skoj, jag gillade verkligen husvagnsboendet.

 8. Jag önskade alltid en lekstuga när jag var barn men fick aldrig någon. Tilda hade en superfin som tyvärr blev skruttig i taket då valde vi att byta ut den MIT ett växthus istället

 9. Så fin lekstuga! Jag hade inte en som liten men mina små syskon hade! Dom älskade verkligen den. Jag skulle vilja ha en men bor så att vi inte kan ha en just nu men kanske i framtiden

 10. Det är verkligen jättefint och som dig hade man velat ha det så för sina barn. Hade absolut velat ha det precis så för min son med. Kommer förmodligen inte få plats på tomten och har tyvärr nog inte tid/orken att fixa en sådan. Blir nog En trädkoja med sonens pappa! ☺️

 11. En av mina bästa kompisar hade en lekstuga som vi tog hand om. Vi till och med målade om denne gång och anlade eget trädgård med blommor och odling ^^… vi var väldigt seriösa med den! Minns hur stolta vi var när vi där<3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: