Likt en konstnär, målar jag mina känslor i ord.

Meningen ovan kom över mig när jag var ute på en promenad förra veckan, jag har länge suttit och funderat på vad den innebär, varför kom just dessa ord in i mitt huvud? Är det för att mitt sätt att öppna upp mitt känsloliv är via bokstäver i min blogg? Min dagbok och min lilla oas, jag har aldrig haft förmågan att våga fatta penseln eller pennor och måla. Jag har alltid kritiskt granskat det som skapats av mig, jag blir aldrig nöjd med det jag skapar.

Det är som att mitt inre alltid granskar mig kritiskt, jag är aldrig tillräckligt bra. Det finns alltid något jag kunde gjort bättre, trots att jag gjort mitt bästa och får goda resultat eller beröm så talar mitt inre om för mig att: Du vet att du inte är så bra egentligen? Så många gånger jag försökt att tänkta på att jag är bra? Men ändå misslyckats i känslan, varför kan jag aldrig uppnå den där känslan med att jag är bra precis som jag är?

Jag minns dockorna min lillasyster hade i skolan, de hette Jag duger och Jante de flesta känner nog igen saken. Jag har sökt efter dockorna men aldrig hittat dessa, min syster började lågstadiet 1994 så jag misstänker att hennes lärare förmodligen själv skapat dessa. För att bygga deras självförtroende, det är fint brukar jag tänka. Jag önskar någon introducerat dessa för mig som barn, samtidigt så hade nog min känslighet ändå fått mig att fortsätta känna som jag gör.

Är det så att vissa av oss bara kommer kritiskt granska oss själva genom livet? Är det så att vissa av oss helt enkelt föds på det viset att vi aldrig någonsin kommer känna att: Jag duger? Jag undrar och funderar, vill söka svaren utan att finna dem?

Likt en konstnär, målar jag mina känslor i ord.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

15 thoughts on “Likt en konstnär, målar jag mina känslor i ord.

 • 27 februari, 2019 at 09:43
  Permalink

  Jag förstår dig, eller ja en annan människas känsla kan man aldrig förstå men jag känner igen mig. Att man alltid granskar allt man gör in i minsta detalj och alltid hittar miljoner fel. jag tror, tyvärr att det alltid kommer vara så, vissa av oss är sådana bara.

  Reply
  • 28 februari, 2019 at 12:00
   Permalink

   <3, det är ju så man liksom vet inte precis men man kan ändå föreställa sig 🙂

   Reply
 • 27 februari, 2019 at 10:10
  Permalink

  Så jobbigt att du är så pass kritisk mot dig själv, men jag tror nog att det är ganska vanligt. Jag tycker nästan aldrig att jag har gjort tillräckligt. Blir aldrig helt nöjd ?
  Emelie recently posted..Hon kaskadspydde över hela mig

  Reply
 • 27 februari, 2019 at 10:28
  Permalink

  Tycker det är bra att du får ut dina känslor i någonting för det kan vara svårt, för oss alla.
  Ha en fin onsdag 🙂
  Suzanne recently posted..Små klipp från 2018

  Reply
 • 27 februari, 2019 at 11:04
  Permalink

  Fina o kloka ord. Hoppas du får en fantastisk onsdag fina du!
  sv; Jo game of thrones är bra, men jag blir mest förbannad på deras beteenden i serien, haha!
  Emma recently posted..Nyklippt gosse

  Reply
 • 27 februari, 2019 at 23:03
  Permalink

  -jag känner igen mig i mycket i din text om att vara så kritiskt till en själv. för just dessa tankar som du beskriver. Känner att jag ofta inte duger eller att jag kunde ha gjort de bättre. Det är en jättefin bild du har tagit 🙂
  Amanda recently posted..Serietips och dusch

  Reply
 • 28 februari, 2019 at 15:28
  Permalink

  Bra tankeställare där. Jag kan ju bara tala för mig själv, och jag har varit en person som tyckt att jag inte gjorde bra nog ifrån mig. Men inte längre. Kanske har jag strukturerat upp mitt liv bättre eller så har jag lärt mug att kanalisera min energi och prioriterar mitt liv så att jag får balans. Jag vet inte, men jag vet att jag duger som jag är nu. ?
  Anna recently posted..Hello new friend…

  Reply
  • 28 februari, 2019 at 21:30
   Permalink

   Så skönt att du kommit till den insikten :). Jag hoppas att det blir lika för mig en dag 🙂

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: