Igår visade PMU här i Falun en bild på Facebook, som föreställde varor som skulle finnas idag. Där såg jag då två mattallrikar, en assiett och fyra koppar från Rörstrands Sundborn. Jag har alltid tyckt det porslinet är så fint, så jag gick upp tidigt idag och åkte till PMU klockan 9:00 för att stå där en timme innan de öppnade för att få tag på porslinet. Jag hade tur, hann dit och kunde plocka och bakom mig kom en kvinna som lite tänkt detsamma men missade då jag var först på tur. Jag var så glad över att få med detta hem, jag betalade nämligen 325 kronor för allt och det är verkligen jättebilligt!

Du som läst min blogg ett tag nu vet nog om hur otroligt mycket jag älskar porslin. Det är liksom som att hela jag värms upp av fina koppar och fat, att få äta på något som är så där fint och bjuda in andra till att få känna samma glädje som mig inför något, det tycker jag verkligen om. Alla har vi nog saker vi gillar lite extra, för mig är det porslin.

26 kommentarer

 1. Vilken tur att du var där och köade innan det började så att du hann ta porslinet före nån annan 😛 Det finns så mycket snyggt porslin 🙂

 2. Oh, vilken tur att du valde att åka dit så tidigt så du hann snappa åt dig porslinet innan den andra kvinnan! Snopet för henne men desto skönare för dig 😀

 3. men åh vilka fina.. ja vi vet ju du gillar sånt .
  vilken tur u kom först fem min senare kunde det ju varit borta men kanske på gott o ont att de lägger ut sådär men bra för dej idag =)

 4. Sundborn är så stilrent och går nog aldrig urtiden tror inte jag. Jo jag vet att du tycker om porslin – du har så mkt fint ch gillar lite samma stil som mig tror jag allt.

 5. Vilket fint porslin du hittade! Ni verkar ha mycket fint porslin uppe i Dalarna 🙂 Jag gillar och porslin det finns så mycket fint 🙂

 6. Men å vad kul. Vilket fynd ändå ?? Jag älskar också porslin men samlar på Mateus porslin, har däremot ett gammalt Rörstrand som jag tog när min morfar dog som ligger nerpackat i en låda. Vet inte om det någonsin kommer användas men kanske nån gång, det är med blommornoch en fin guldkant och jag har inte hjärta att göra mig av med det. Och Logan fick proslin av sin faster när han fyllde, helvitt Rörstrand så ja vi älskar porslin här med ?

 7. Som Du redan vet har jag/vi delar av detta porslin, ja det är våra vardagstallrikar 🙂
  Var på loppis igår och trodde jag skulle fynda något skoj… men det fanns sorgligt nog inget.

 8. Grattis till fynden! Och ditt inlägg om glädjen i din son, så fantastiskt rörande. Det gick rakt in i hjärtat verkligen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa