Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Högkänslighet

Att ta naturen till hjälp.

Begav mig ut för att ta en promenad, hela huvudet skrek efter solljuset och naturen. Jag behövde andas, se varje del av naturen och stanna upp en stund. Kanske behövde jag instinktivt vakna upp ur något jag inte kan sätta orden på. Jag lyssnade på Framgångspodden, ögonen sökte sig till kor, hästar och får under promenaden. Jag märkte hur kroppen sökte sig till vackra blommor efter dikeskanten och jag andades in naturen genom näsan. Jag kände den fuktiga luften fylla min näsa, kände värmen från solen som värmde upp min kind. Kanske även alla tankar fick sig några minuters andrum.

Jag går igenom en tankeverksamhet, som att jag börjar sortera och förstå vad som sägs där på insidan av min kropp. För kroppen, sinnet och allt känner något och talar till mig. Jaget vet, försöker acceptera det faktum som sinnet känner. Om naturen ändå kan läka det där som finns på min insida, det ingen annan ser.

44 Comments

  1. Att vara ute i naturen är verkligen terapi för själen och det var jättebra att du lyssnade på kroppen. Fortsätt med det och ta hand om dig! <3 Kramis

  2. Att promenera i naturen och vid skogen är verkligen något som fungerar. Även om det bara blir en liten promenad så mår man bättre efteråt har jag märkt. :)Naturen är så himla bra för kropp och själ 🙂

  3. Vad vackert du skriver Madeleine! Wow! Och lite sorgligt på något vis. Det låter som att du är på väg mot något bra, något mer förstående och det gör mig glad ?

  4. Naturen sägs ju vara en läkande kraft här människors inre hälsa. vilket jag starkt både tror och lever efter själv. Jag har kommit in på en kortis på Linne i växjö om just detta

  5. Vad fint beskrivet. Älskar också att vara i naturen. Brukar ta mina löprundor och tanka in naturen, dock upplever jag att det är effektivare att promenera då man hinner stanna upp i tankarna.

  6. Naturen är underbar, märker att du haft det jobbigt ett tag med känslor och tankar, önskar jag kunde hjälpa på något sätt. Vet själv hur det är med en röra i huvudet, vet också att det är något man måste lösa själv ❤
    Jag hoppas du kommer kunna läka insidan så småningom ❤
    Framgångspodden är underbar, särskilt avsnittet med Nassim Al fakir var bra. Älskar hans skratt ❤

  7. När jag var till Kuratorn förra veckan pratade han om hur viktigt det var med skogspromenader för att må bra, att känna lugnet samtidigt som man får energi.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa