Att ta naturen till hjälp.

Begav mig ut för att ta en promenad, hela huvudet skrek efter solljuset och naturen. Jag behövde andas, se varje del av naturen och stanna upp en stund. Kanske behövde jag instinktivt vakna upp ur något jag inte kan sätta orden på. Jag lyssnade på Framgångspodden, ögonen sökte sig till kor, hästar och får under promenaden. Jag märkte hur kroppen sökte sig till vackra blommor efter dikeskanten och jag andades in naturen genom näsan. Jag kände den fuktiga luften fylla min näsa, kände värmen från solen som värmde upp min kind. Kanske även alla tankar fick sig några minuters andrum.

Jag går igenom en tankeverksamhet, som att jag börjar sortera och förstå vad som sägs där på insidan av min kropp. För kroppen, sinnet och allt känner något och talar till mig. Jaget vet, försöker acceptera det faktum som sinnet känner. Om naturen ändå kan läka det där som finns på min insida, det ingen annan ser.

Madeleine Stenberg

Madeleine är namnet, född 1984 i Orsa i Norra Dalarna. Som nittonåring flyttade jag till Falun och bor här sedan dess. Jag blev gravid nitton år gammal och mamma några månader senare och var då tjugo. Är utbildad förskollärare, grundskollärare F-9 och studerar till specialpedagog. Jag är även doula (förlossningsstöd), hjälpmamma & kursledare i den ideella föreningen Amningshjälpen.

Follow
✰ Fina du som tänkt kommentera, läs detta innan.✰

↳ Jag lämnar alltid respons på dina kommentarer här.
↳ Lämnar du din bloggadress, så vänta dig alltid ett besök från mig.
↳ Jag raderar kommentarer som innehåller svar på kommentarer från Din blogg. Även kommentarer med hot, hån, grova ord och kränkande ton raderas.
↳ Jag tar gärna emot feedback/kritik som framförs på ett konstruktivt sätt.
↳ Jag blir alltid glad av fina och vänliga kommentarer. Så kärlek till dig som lämnar kärlek här.
↳ Här kan du läsa om hur jag behandlar dina uppgifter: Integritetspolicy

44 thoughts on “Att ta naturen till hjälp.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: