Vinranka, Rörstrand och porslin i blåvitt.

Förra veckan kom mamma och min bonuspappa hit och lämnade Skilla. Samtidigt så fick jag det porslin jag köpt genom köpes och säljes i Orsa hit. Det var en mängd med Rörstrand och massor av fina Vinranka från Gefleporslin. Tyvärr råkade den ena såskannan åka ner i golvet när jag diskade så himla surt men annars är allt jättefint och står nu i vitrinskåpet och väntar på tillfällen att användas.

Igår var jag till PMU och Ta till vara, på Ta till vara hittade jag Vinranka igen ett kopp och ett fat för 1 kr sammanlagt, det följde så klart med hem! Glädjen i porslin ändå!

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

12 thoughts on “Vinranka, Rörstrand och porslin i blåvitt.

 • 8 maj, 2020 at 11:57
  Permalink

  Flytande blå-porslin hade jag fått av min faster. Jättefint porslin, men på grund av utrymmesbrist gav jag det vidare till min brorson när vi flyttade till Spanien så det fick gå vidare i släkten. (Kollade med faster att det var okej, och brorsonen kanske uppskattar gåvan mer nu när han har blivit lite äldre 😉 ).

  Väldans bra pris, men synd på såsskålen…

  Ha en fin start på helgen!

  Reply
  • 8 maj, 2020 at 17:01
   Permalink

   Åh så fint, förstår det låter som att brorsonen säkert blev glad för saken :D. Eller hur 1kr är typ gratis ;D.

   Reply
 • 8 maj, 2020 at 13:14
  Permalink

  Så mycket härligt porslin ja, verkligen vackert. Kul att fynda med. Men så tråkigt att en åkte i backen men det är sådant som händer.

  Reply
 • 8 maj, 2020 at 14:58
  Permalink

  Har aldrig sparat på porslin, men tycker verkligen det är så fint. Vad tråkigt med såskannan. så surt då något går sönder så
  Madde recently posted..Sangria

  Reply
  • 8 maj, 2020 at 17:00
   Permalink

   Åh förstår :), man tänker ju lite så där att man har olika hobbys :). Ja det var tråkigt :(.

   Reply
 • 8 maj, 2020 at 15:25
  Permalink

  Vad roligt med nytt vackert porslin! Det skulle vi behöva här hemma också men måste först hitta ett bra skåp att förvara det i. Defintivt ett i-landsproblem 🙂
  Tant Augusta recently posted..Fem en fredag: Just nu

  Reply
  • 11 maj, 2020 at 19:17
   Permalink

   Åh ja verkligen, älskar fint porslin :). Förstå :D. Är nog många som har det dilemmat :).

   Reply
 • 8 maj, 2020 at 16:08
  Permalink

  Så mycket fint porslin och vila fynd. Det går det inte att göra här utan det är ganska så dyrt faktiskt vilket är lite synd…

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: