Så har ytterligare en helg passerat. Ibland undrar jag över hur en helg kan passera så snabbt som den gör. Jag har hängt utomhus en hel del i helgen, det har ändå varit sommarvänder och klänning och kjol har varit plaggen. Jag älskar värmen, blir glad från insidan ut när det ä varmt. Speciellt denna sommar behöver man verkligen sol och värme!

Från och med torsdagen till lördagen höll jag som Hjälpmamma i Amningshjälpen samt kursledare i Amningskurs för blivande föräldrar, lite distanskurs för gravida och deras partners bosatta här i Dalarna. Alltid så fint att möta dessa människor som väntar sitt första eller tillökning med flera barn till familjen. Jag har som plan att ha en till distanskurs nu i juni, det är verkligen något som gör mig glad.

Igår så åkte jag, Björn och Skilla till Torsång. William slängde nämligen mer eller mindre ut mig från hemmet eftersom han skulle öva inför avslutningskonserten som blir för alla nior på torsdag. Så i Torsång så handlade jag en Eukalyptus som jag planterade på Björns gård. Alltså hur gott luktar det inte ändå? Innan jag planterade den hann vi dock med att besöka Björns farmor en vända.

William cyklade ut till Kniva och på morgonen grattade han mig på mors dag. Det var jättefint måste jag säga! Vi kom hem ganska sent igår efter att ha grillat i Kniva, och William åkte med sin tremänning Lucas och badade i Svartskär. Själv hängde jag och Skilla kvar med Björn och tittade på lite tv. Jag har inte sovit speciellt bra i natt, så misstänker att denna måndag kommer vara i sömnens tecken. Så kan det vara ibland!

Hoppas just du får en jättefin måndag och första juni! Förstår ni?! Första juni, sommarlovstiden kommer allt närmare och på fredag ska vårat examensarbete upp på ventilering och bli opponerat på, precis som vi ska opponera på ett annat arbete! Så nu på fredag är jag färdig och examinerad specialpedagog!

42 kommentarer

 1. Helgerna passerar alltid så snabbt, hinner knappt blinka så är det måndag igen. Men å andra sidan tycker jag att veckorna passerar minst lika snabbt. Vad roligt det låter att hållas kurs för blivande föräldrar i amning. Jag skulle gärna också ha en eukalyptus, tycker de är så fina. Så häftigt att du snart är färdig, du är så grym!

  1. Verkligen, skönt dock att det nu närmar sig lite semestertider i alla fall :D. Ja det är verkligen jättekul, man får verkligen så givande samtal och funderingar själv 🙂 . Åh förstår de, håller så med dig om den saken 😀

 2. Minns inte om jag hört om eukalyptus som trädgårdsväxt tidigare, men blev sugen på att kolla om det finns på min handelsträdgård. Det låter som om den drar till sej diverse fina flygande kryp.
  Härligt att du snart är klar med din utbildning, det måste verkligen kännas helt grymt bra.

  SV, Inte behöver du be om ursäkt för din frånvaro, det är ju så för oss alla, andra saker kommer liksom emellan ibland och det är naturligt om man har ett socialt och aktivt liv. Mina inlägg och påhälsningar är ju inte så täta numer heller.
  Jag ska försöka hänga med på junis utmaning också!

  1. Åh förstår det, kolla upp. Tänker att du nog till och med bor i växtzon så du kan ha den ute året runt :). Ja det känns verkligen skönt, även om jag är lite slutkörd just nu känner jag :).

 3. Tycker alla dagar går så fort att jag hänger inte med 😊 nästa vecka börjar mitt sommarschema och på fredag lördag och söndag har jag lite pass men annars har jag bara fram till torsdag som jag är ledig.
  Hoppas du får en underbar måndag

 4. Låter som en fin helg! Känns som den går extra fort när det är så härligt väder 🥰 hoppas du har en bra måndag trots att sömnen varit dålig. Kram! ❤️

 5. Såklart är jag också glad över solen och värmen (så länge det inte blir allt för varmt) men jag orkar inte vara ute så mycket, får ångest av att jag därför sitter inne. Men jobbigt när man inte mår så bra =/

 6. Tycker det är galet med tiden. Tycker liksom det fortfarande ska vara mars men så har faktiskt två månader gått? Jätteskönt med fint väder i alla fall! Hoppas det hänger kvar ett tag nu.

  Apropå avslutningskonserten, visst är det så att William går ut nian nu? (och inte bara att han ska sjunga för andra nior) Det måste kännas stort?! Och snart är det dags för dig att ”gå ut” – så kul att du är klar på fredag! 😀

  1. Ja eller hur :-o. TYcker våren alltid känns väldigt kort, tror lite att det är för att det är lite små ledighet då.
   Precis han går ut nian om en vecka imorgon. Det är därför de har avslutningskonsert på torsdag veckan innan. Det känns jättestort, så fint och stoltheten man känner. Sedan vemod för tiden går så snabbt :).

 7. Ja nu är det vardag igen. Hos oss har det varit ganska blåsigt i helgen, inget kjol eller shorts väder.
  Men idag har vi underbart väder, 25 grader i skuggan o fullt solsken. Så gott. Ja den här sommaren kommer bli lite speciell så de vore ju gott om den blev varm o skön och fick folk att koppla av och må bra på hemmaplan.

  Hjälpmamma i amningshjälp – de var en fin sysselsättning. Eukalyptus visste jag inte redigt vad de var för växt men jag läste lite om den o den går visst att äta också även vissa djur gillar den. Det börjar dra ihop sig till skolavslutning nu, härligt för alla skolbarn att få sommarlov. Hoppas William får till en redigt bra avslutningskonsert.

  Kramiz

  1. Så tråkigt vi fick verkligen sådant där superväder här. Jag bara hoppas det ska fortgå nu, men var lite kyligare idag. Ja det är verkligen fint att engagera sig i något ideellt :D. Ja absolut, jag hoppas att den ska trivas :D. Visst är det så, jag hoppas på detsamma.

 8. Ja tiden går verkligen fort.
  Vad roligt att hålla i en amningskurs och väldigt bra för dom som kanske är lite nervösa över detta med amningen, att den ska funka och så. 🙂
  Vad roligt att du snart är färdigutbildad till specialpedagog. Grattis! ”

  Kram<3

  1. Ja visst är det så :D. Åh ja det är jättekul och föräldrarna är så mysiga. Jo och speciellt nu vill de gå något eftersom föräldrautbildningar är nedstängda på grund av covid19. Ja det känns så underbart!

 9. Grattis till examen! Ja en helg kan verkligen springa iväg läskigt fort men det beror ju oftast på att helgen varit bra. 1 juni, sommar 2020. Får se hur denna sommar blir. Förhoppningsvis bjuder den på fint väder så vi kan träffa våra nära och kära 😊 Ha en fin vecka!

 10. Helt otroligt att det snart är midsommar och snart har halva året gott. Närmar sig barnbarn nr 7’s födelse också…

 11. Kan inte förstå att det redan är juni. Det ska ju vara sommar nu 🙂 Då jag jobbar varannan helg får jag sällan den där helgkänslan som ni andra har. Idag började min ”helg”

 12. Ibland hatar jag helgern för när man är ledig då poff försvinner de lika snabbt som de började haha 😂 Men glad att man jobbar inom vården o de schema vi har idag för ja e långledig nu i veckan – jobbar bara imorgon 12,5 timme sen ledig fram till söndag 😀 Hoppas att din måndag har varit toppen

 13. Sommaren är kort det mesta regnar bort men vi har haft tre dagar med fint sommarväder å yes det är så skönt <3
  Hur blir avslutningen för William… får Du & Björn vara med?

 14. Ja men hur underbart är det inte med sommar?! Idag tog jag en promenad vid 17.30-tiden och det var då 28 grader ute… GALET! Men jag är som du; mår bra av värmen! ♡

 15. Det är inte bara helgerna som går fort, det gör veckorna också. Men så mycket du har hunnit med under helgen som ju var kanooooon.
  Det ska bli så skönt att kunna kalla sig specialpedagog, eller hur!!! Vilken känsla! Var stolt över dig själv!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa