Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Julkalender

Lucka 2 – Madalena, Mitt älskade Göteborg.

Bakom lucka två i Madeleine adventskalender hittar ni en annan Madde. Tänkte visa er runt i min hemstad Göteborg. Jag älskar verkligen storstadspulsen även om just Göteborg är en väldigt liten storstad. Spelar ingen roll hur mycket jag går runt så får jag aldrig nog av det. 

Det finns hur mycket som helst som jag skulle kunna visa er, men vad sägs om en promenad runt i mitt närområde? 

En kort promenad ifrån mig hittar ni Gårda. Från början var det en hel del industrier just här, men nu finns flertalet bostäder och flera av Göteborgs högsta hus byggs just här. Göteborgs manhattan  går det under. I mina ögon, inte det mysigaste stället att bo på. 

Vi fortsätter bort mot Liseberg. Det är väl något ingen vill missa om man besöker just Göteborg. Här ligger lite av vårt eventstråk med svenska mässan, Gothia tower, scandinavium, och inte allt för långt ifrån Ullevi med alla konserter. 

Just i år har liseberg varit stängt och det känns så konstigt. Vi som alltid går flera gånger per år och just julmarknaden vill inte jag missa iaf. 

Avenyn är vi inte långt ifrån nu. Lite av en paradgata som dog ut lite tyvärr. Jag älskar bara dess breda gata, med havets Gud Poseidon längst upp på Götaplatsen. 

För något år sen flyttade flera affärer in, och det blev en liten uppfräschning. Tyvärr vet jag inte hur väl det slog ut då det fortfarande känns lite dött där tyvärr. 

Tänkte att vi fortsätter in i trädgårdsföreningen. En av mina favoritplatser just i centrum, Min lilla oas. Startar vid grindstugan där flera men kanske oftast arvingarna spelar under normala omständigheter. Älskar att sitta där ute, och köpa in en stor kanna med sangria.  Vi har trägårn som har en hel del spelningar varje år. Både inomhus och utomhus. En av de större ställena då vi pratar shower.  Till det den stora trädgården som jag bara älskar att få strosa runt i. Stora grönområden, planteringar, växthus, lekplats. Flera ordnar utomhusträning där på somrarna. Ett måste för mig. 

Nu är vi framme vid drottningtorget. Den stora knutpunkten i Göteborg. Tågen stannar där och de flesta linjer för kollektivtrafiken stannar runt omkring där. Man kommer precis överallt i hela stan. Något som i alla fall jag ser som ett måste på julen är paketet på posthotellet. Trodde inte det skulle bli något, men vet ni. Den kom upp. Just posthotellet har varit en stor postterminal tidigare. Har själv besökt den flera gånger, men som så mycket annat lades det ner. Stod tomt ett bra tag innan det blev ett otroligt fint hotell. Ska ni besöka Göteborg, och åker kollektivt är det nog ett av hotellen jag skulle rekommendera. Otroligt vackert, en så trevlig bar, takpool, och precis mitt i smeten. Ni kan gå runt till de allra flesta sakerna här i stan, Om ni inte vill det så finns spårvagnarna och bussarna precis utanför dörren. 

Återigen vill jag tacka Madeleine för att jag fick chansen att gästblogga, och är ni nyfikna på mer om mig hittar ni mig på www.nouw.com/madelena.

11 Comments

 1. Jag har varit i Göteborg o de är vetkligen en fin stad 😀 skulle ja få välja mellan Sthlm o Göteborg hade ja valt Göteborg faktiskt 😀 Så mysigt där 🙂 Vilka fina bilder du tog 😀

 2. Så roligt att få en inblick vart madelena typ bort i Göteborg och hennes promenad. Nu vet jag vad min pappa menar med Göteborgs Manhattan ? Min pappa bor ju i Göteborg 🙂

 3. Tack för att jag fick gästblogga hos dig. Blev jätteglad då jag fick chansen. Gillar verkligen det konceptet som kalender, och ser fram emot att få läsa alla de andra också

 4. Så kul att få en rundvandring i Gbg igenom text.
  Jag gillar Gbg mer än Sth. Därför att gbg ger en gemensam atmosfär mot vad sth gör. Tycker jag. Gbg har jag varit en del i. Eftersom det va naturligt att åka till Gbg som tog ca 2 Tim. Mot sth som tog 4 Tim. Men nu har jag ju bara ca 1 Tim till sth.
  Sen ligger Gbg på västkusten. Å jag älskar västkusten ??.
  Tack http://nouw.com/madelena för rundvandringen i goa Göteborg ☺️???

 5. Vilken rolig idé 🙂 Så roligt att se sin egen hemstad från ”någon annans ögon”. Man blir ju så himla lätt hemmablind när man är och vistas på ett ställe varenda dag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: