Jag tänkte börja med att berätta för er att, jag igår fick antagningsbeskedet för vårens högskolekurser visade sig att jag blivit antagen till Uppsala Universitet och kursen Selektiv Mutism hos barn och ungdomar – kartläggning och interventioner. Jag låg som reserv under första antagningen, så trodde att det var kört så det var en glädje att komma in. Det är en kurs jag ser mycket framemot att läsa, det är verkligen något jag saknar kunskap inom. Oftast ges såna kurser endast till logopeder så jag är glad att som specialpedagog kunna gå kursen. Så i vår ska jag alltså läsa via Uppsala Universitet, visserligen på distans för som ni vet det är covid19. Men det ska bli riktigt spännande ändå, det är ju Sveriges äldsta Universitet och nog är det ganska häftigt ändå.

Jag brukar inte vara sådan som har mycket julkänslor, men det är något med min nya lägenhet som verkligen fått mig till lite jultorsk ändå. Jag köpte Hyacinter från Kniva Trädgård och dessa har nu slagit ut. Det doftar jul i hela hemmet, min gran är så där vackert pyntad och under den ligger nu alla julklappar som köpts in för julen 2020. Det känns så himla bra här i lägenheten, den är på något vis så där perfekt och ger mig villakänsla något jag alltid velat känna av i livet. Det är en fin känsla! Det är dan före dan, före dopparedan idag. När jag var liten brukade denna dag kännas lång, men den 23:e var olidligt lång istället. Mamma brukade då den 23:e pynta hela hemmet, och jag minns tiden innan pappa dog att han tog med oss syskon så mamma fick städa ifred. Vi var ju små, jag var åtta år sista julen med pappa, min syster var fyra och min bror var tre år. Pappa dog ju sen på påsken och då hade vi alla syskon hunnit ha en sista födelsedag. Men hur som helst, minns jag jularna när mamma städade, och hur pappa tog med oss därifrån. Att det alltid var mängder med snö och snöade ännu mer och när man kom hem var hela julen pyntad för oss. På tv:n spelades Beatrix Potters, och jag tyckte nog aldrig riktigt det var bra. Men det hörde liksom den 23:e december till. Fina minnen, och totalt annorlunda mot jularna nu, när det ser ut som november och snö vad är det?

12 kommentarer

  1. Jag fick ett sms från min faster i Tyskland som skrev: + 14 och regn, är det påsk vi ska fira?
    Nu är det inte fullt så illa här men – 1 grad och ishalka är inte riktigt det normala december vädret, vi har ju knappt snö… ja alltså jämfört med normalt.

    Så kul GRATTIS spännande med en ny kurs och den kommer säkert hjälpa Dig i Ditt arbete som speciallärare. Hur var det nu igen, skulle Du läsa på distans Umeå Universitet oxå?

    Minnen är lite som karameller… först tycker man inte om dem, men med åldern så blir det bättre.

  2. Men Gud grattis 🙂 fan va kul att du kom in på kursen 😀 Är jätte glad för din skull!! Wieee!! Blir som en julklapp i förskott 🎅🏻 Men så trist utan snö vi har snö så de räcker här
    Blondina recently posted..DET SNÖAR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: