Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv Hälsa & motion Skilla vår mellanpudel

Med järvspår i snön.

Jag började dagen med ett möte, efter det tog jag bilen ut till Kniva. Jag, Björn och Skilla begav oss ut på en promenad tillsammans i skogen. Väl på promenaden såg vi några spännande spår i snön. Efter efterforskningar hemma har jag förstått att det är järvspår riktigt spännande. Det var det eller lodjur jag och Björn funderade på, så vi var inte helt fel ute.

Tidigare i livet har spår aldrig varit några som intresserat mig. Men med Skilla och långa skogspromenader blir jag mer och mer intresserad av naturen, kollar gärna växter och djursspår det är verkligen ganska kul när man lägger tid på saken.

När vi kom hem åt vi middag och drack sedan lite kaffe jag och Björn. Nu är han och William ute och fixar med bilen.

20 Comments

 1. Vad spännande att ni kom fram till att det var järvspår. Såg allt bilderna på Facebook ? intresse för naturen och djurspår kommer allt efter som man är i naturen. Bilden på skogen ser så härlig och fridfull ut på något sätt. Skogspromenader är alltid så härliga, kan tänka mig att det blir härligare när du har skilla med dig 🙂

 2. Med hund kommer man oftast ut på ett annat sätt än utan, och visst är det intressant med spåren ute i naturen.

 3. Så duktiga du och Björn är att gissa att det var en järv. Fick faktiskt googla, för jag har aldrig sett en järv förut. Spännande med ”nya” djur:-)

 4. Hoppas att mötet gick bra.
  Vad spännande med spår & spår som kan va järv eller lodjur. Ett lodjur hade varit så häftigt att se. Tycker jag ?.
  Ja, när andra saker fick läggas på is nu. Så väcks ju andra sinnen & tankar upp. För förr hade man inte tid. Eller dem sinnena fick inte komma fram då.

  Så mysigt med sen middag ?

  Ta hand om dig! Kram❣️

 5. Ja djuren och ja hundarna de ger en mer och mer intresse för djur skog och foto på det med, det saknar jag med at inte Bellman är kvar. Visst jag kan gå ut och fota och så ändå, men det är ändå inte samma

 6. Visst är det så! Ju mer tid man ger ett ämne desto mer intressant blir det. Jag håller på att ge min pension mer uppmärksamhet just nu.

 7. Så fint o komma ut och skulle har jag aldrig hört som namn faktist – det var ovanligt och fint 🙂

 8. Men gud så häftigt att se järvspår. Alltså har sett järv men bara på Lycksele djurpark o de lät lite skumt men söta var de. Hade jag dock sett björnspår hade jag blivit ja lite mer försiktig om du förstår 🙂 Men ändå en häftig upplevelse ändå

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: