Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Specialpedagog

Vårens första tussilago.

Igår när jag var i Kniva på promenad med Björn och Skilla så fanns den där, tussilagon. Det var Björn som upptäckte den och tänk den glädjen som alltid uppstår när man ser denna lilla vårblomma. Jag undrar dock om den blommade redan i mars när jag var barn? Förmodligen inte, vädret är ju förändrat sedan dess.

Har du sett någon vårblomma ännu? Idag har jag suttit i föreläsning och även seminarium hela dagen. Det blir verkligen skönt med helgen nu, vi ska åka ut till Björn och grilla lite. Verkligen något som ska bli gott och mysigt.

24 Comments

 1. Ja, visst blir man glad då man ser de första vårblommorna. Jag blir det iaf. Vi har en del på gården hemma. Får kanske dela med mig av det.

 2. Åh tussilago, ett riktigt vårtecken. Jag kan inte heller minnas att jag såg den redan i mars som barn. Snödroppar såg jag nere vid ån vid mitt gamla jobb i söndags. Årets första vårtecken! 🙂 Grilla hos Björn i helgen låter väldans trevligt måste jag säga. Vad handlade föreläsningen om?

 3. Vad kul att ni hittade en tussilago. Jag har inte sett någon tussilago här än. Men jag har sett många andra vårblommor. Så gott med grillat. Grillad mat måste ju också höra till vårtecken? ?

 4. Ohh så fint med tussilago, mysigt att man ser mer och mer vårtecken. Kan tro att vi ligger rätt lika i allt med vårens framfart

 5. åhhh men men
  kikade efter vitsippor idag när ja va där vid men nä för små .
  men ja vilken känsla det är verkligen Vår
  ha en fin start på helgen kram

 6. Jodå. Här blommar det för fullt just nu står alla krokusarna i Blom, påskliljorna är på G och tulpanerna har kommit en bra bit…. det är underbart

 7. Det är alltid kul att hitta vårblommor. Här hos oss har vi börjat se liljekonvaljblad så morsan sa att om 3-4 veckor så blommar dom nog. Härligt med grillning och hoppas ni får bra väder.

 8. Har inte sett en enda vårblomma på vår innergård, men min bästis Yvonne skickade bild på årets första blåsippa som hon såg söder om Stockholm idag.

 9. Vad kul att du såg tussilago ?. Vi har krokus i vår trädgård ???

  Jag kan tänka mig att föreläsning kan va både intressant & tråkigt. Bra jobbat att klara hela dagen ??

  Så mysigt att grilla tillsammans & mysa ?

  Ha en mysig helg! Kram❣️

 10. Det är verkligen härligt när man ser vårtecken tror inte jag har sett några blommor än dock. Vad mysigt att ni grillade det är ju både trevligt och gott 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: