Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Ett dalaliv Hälsa & motion Skilla vår mellanpudel

En promenad runt Lugnet.

Tog en eftermiddagspromenad med Skilla. Blev upp till Lugnet, vi gick förbi nya simhallen som det byggs på, den beräknas vara färdig hösten 2022. Det känns så långt borta från början och nu är det inte långt bort. Alla dessa byggnader som vuxit fram sedan jag flyttade till Falun, och idag ser som så självklara.

Som Maxi och Plantagen som stod först på regementet. Eller McDonalds som tidigare låg på stan men som nu ligger här uppe och jag knappt kommer ihåg låg på stan längre. Tänker på att en gång fanns inte Stora Coop mittemot infarten till Ingarvet, och vi hade inget Max i Falun. En gång var vägen som nu kallas för ”proppen” med en väg med dubbla filer. Då fanns inget resecentrum i stan istället.

Falun likt alla andra platser förändras, och nog är det spännande att se städer och landskapens förvandling? Det är ju både på gott och ont.

10 Comments

  1. Ja och alla förändringar passar inte alla. Men det är oundvikligt att miljön förändras. Inte minst pga alla bostäder som byggs.

  2. Inte allt har varit bättre förr kan man väl säga. Det byggs lika mycket precis överallt just nu, och precis som du säger är det på gott och ont. Värst är i mina ögon är det när man bygger bostadshus som ser ut som skokartonger och där balkongerna alla ligger på norrsidan…

  3. Vad härligt med en promenad. Det ser verkligen mysigt däruppe som du kallar lugnet. De bygger verkligen överallt och andra saker försvinner. Det är märkligt hur saker och ting förändras 🙂

  4. ja det förändras ju mkt kron åren utav städer och det ska alltid byggas nytt. förstår att badrt måste va kul att ni får det:)

  5. Det låter som att ni fick en härlig promenad runt lugnet. Visst är det lite häftigt ändå att se hur tomma landskap förändras till butiker och bostäder. Du har helt rätt i att man glömmer bort vart vissa butiker låg från början. Alltid när dom börjat bygga något som tar 2 år så känns det alltid långt bort, nu är det i stort sätt bara ett år kvar tills badhuset är klart

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: