Att jag skaffade hund är absolut bland det bästa jag gjort i livet. Jag får så ofta höra att jag och Skilla är lika varandra, att vi har samma stil och kroppsspråk. Har du sett Disneyfilmen: Pongo och de 101 dalmatinerna. Så vet du att i filmen sitter Pongo och tittar efter en tjej åt sig själv och sin ägare, när hundar med ägare får förbi ser de ut som varandra. Det finns en viss humor i det där, men sätt dig på en parkbänk och titta på hundar och dess ägare så kommer du se likheterna.

Vad beror det på? Att man söker en någon som liknar sig själv? Eller är det precis som allt annat socialt beteende att vi kopierar varandras kroppsspråk för att skapa gemenskap? Nog är det ändå ganska häftigt?

Ser jag på vänner och bekanta, eller släkt stämmer det så bra in där med. Hunden är någonstans en förlängning av framförallt den som hunden utsett till sin närmaste. Vissa kallar det för alfa/flockledare medan andra bara tror att det handlar om den hunden tycker bäst om.

Det finns så mycket spännande jag dagligen upptäcker som hundägare. Framförallt är jag så glad över att fått älskade Skilla i mitt liv. Alla promenader vi tar, människor som stannar och pratar. Alla skratt och alla små påhitt, ett team är vi. Bästa vänner och familj! Det är fantastiskt med hund!

26 kommentarer

 1. Åh vad kul att läsa att ni är så lika det är någåt jag vill ha med mitt djur med 🙂 Tror att om man lever med ett djur tillräckligt länge så kommer den bete sej mer som ägaren <3 så fin hund du har

 2. Ett liv med hund är det bästa och kärleksfullaste sällskapet, samt man är lik sin hund och sin hundägare på många plan. Bellman var lik BQ på flera plan i sättet och jag tror man söker sig till den rasen man känner likhet med på något vis.

  Underbart att du har Skilla
  Mirre recently posted..Scones med dinkel

  1. Visst är det så, en trogen vän som följer en i spåren. Så spännande där, visst kan det vara så att man finner en likhet? Jag tror lite att det kan vara så. Ja det är så fantastiskt verkligen, är så glad i henne.

 3. Jag fick min första egna hund i 9-10 årsåldern, men familjen hade hundar redan när jag föddes. Det är få år jag varit utan hund i mitt liv , nu är det ca 2 år sedan min senaste fick somna in och jag saknar att ha hund jättemycket.
  Jag tycker det med likheten stämmer ibland, men inte så ofta.

   1. Det kommer att bli hund igen, men vet inte när. En liten hund som jag kan ha i cykelkorg eller en stor hund som jag är van vid, det är mina första funderingar.

 4. ”Sådan husse sådan hund” stämmer oftast väldigt bra 😀 Dock har jag sett några undantag också men visst ligger det en del i det. Att ha hund är toppen och jag har inte ångrat det en sekund och jag förstår att du också stortrivs som hundägare!
  Znogge recently posted..Det blev en…

  1. Lite roligt att läsa svaren här för många har sett samma sak. Jag kan ju bli lite nyfiken kring vad det beror på. Är det hunden som anpassar sig eller är det människan som anpassar sig efter hunden. Visst är det, blir extra roligt att läsa om hundägare när man själv har hund också tycker jag. 😍

 5. Man säger ju det. Människans bästa vän är hunden. Det stämmer ju 😀.
  Kan tänka mig att man väljer hund efter hur man är själv.

  Jaa den filmen är väldigt bra. Speciellt den otecknade 😄.

  Jag tror att hundar är bra för dem som mår dåligt. Därför att då får den personen något att hand om något. Sen kan man inte ligga & deppa hela dagen i sängen. Hunden måste ut & göra sina behov & måste ha mat.
  Sen är det jättebra att det finns hundar för dem som är synskadade, har någon form av funtionshinder & polisen.

  Det är tur du har Skilla 😊😘

 6. Jag hörde att Linköpings universitet har gjort en studie där de kollat på vem en hund liknar, sin husse eller matte. Så det finns bevisat att hunden tar efter sin ägare. Allra mest sin matte faktiskt. Just den scenen i de 101 dalmatinerna kommer jag faktiskt ihåg. Lite kul allt att det stämmer i verkliga livet med.

  Jag tror att man omedvetet kopierar varandras kroppsspråk och så vidare. Ungefär som att man kan se på gamla par att de levt länge tillsammans. De blir liksom en kopia av varandra.
  Hannas krypin recently posted..Holmhällar, Hoburgen och Visby innerstad

 7. Den där filmen har man så många minnen av. Såg den nyligen och tycker den är så bra och en film man bär med sig från sin barndom. Det där att hundarna liknar sina ägare har du helt klart rätt i. Att man väljer hund som passar ens liv är något väldigt viktigt då den måste passa in i ens liv. Ju större hund desto mer motion behöver den. Jag växte upp med en shetlandsheep dog. Jag älskade att gå långpromenader med henne.

 8. Jag har aldrig tänkt på att de schäfrar vi skaffat varit en förlängning av oss själva och våra personligheter… Vi har gillat rasen, de vaktar gården och alla dess djur…. Hundarna har varit en i familjen, som barn <3 Vi lever bara i symbios med varandra och förverkligar vår vardag… Har aldrig skaffat en hund för vad de kan tillföra oss utan att de kommit som en ny individ att älska <3
  Kort recently posted..Dagarna går…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: