fbpx
Dark Mode Off / On
Ätstörningar

En första dag på dagvård på Dala ABC.

Så första dagen är avklarad. Fick veta att det ska hålla på tills den första april. Det känns långt bort, då är det vår. Mina syskon fyller år den första april, så nog är det intressant ändå med datumet. Men det blir nog bra.

Jobbigast idag är absolut alla tankar, oron att äta för mycket. För det känns mycket för mig! Det som läggs upp känns enormt! När jag kom hem skulle jag bara vila en stund men somnade och sov helt utslagen. Blev därmed att jag sov över mellanmålet, och sedan satte jag igång att städa. Så typiskt mig när jag har ångest, jag städar som en galning då…

Blev två tortillias med kyckling och grönsaker till middag. Även där rädslan i för mycket mat… Just för att vi hade både hummus och gräddfil till. Utifrån det faktum att jag ätit på dagvården känns det extra jobbigt idag. Dessutom äta med främmande människor när man är van att äta ensam, ja vad ska man säga? Det är i alla fall första dagen på tio veckor. En väg att bryta beteende på. Ett steg framåt, och ert nytt steg skall tas imorgon.

13 Comments

 1. Det är svårt att sätta sig in hur svårt det är men du är stark som delar med dig. Ändå jättebra att det finns dagvård att få, att det finns hjälp och förhoppningsvis kommer det ju kännas bättre framåt. Ta hand om dig ♥️

 2. Ett steg framåt och förstår att det är mycket som ska bearbetas igenom i hela processen, samt att det säkert ger ångest och oro, men det är ju det de också ska hjälpa dig framåt med, så detta är nog helt rätt väg

 3. Vilken otroligt vacker bild på dig! Ja, jag vet att det inte har att göra med inläggets text, men ändå.

  Tänkte bara önska dig lycka till med behandlingen. Å så ett litet, litet tips från en som absolut inte är psykolog: tänk på så många fina porslinsskålar och tallrikar med mera som du har köpt. Nyttja dom med lagom portioner. Du älskar ju porslin. Du kanske kommer att älska att äta också. Fundera på det!

  PS. Din städmani – är NÄSTAN, men bara nästan avis på dig… DS.

 4. Önskar verkligen att det hjälper dig, att du får en stadig grund och att du kan bryta några vanor (tankar). Det gör så mycket i ens liv när man kan tänka “klart”.

 5. Vad skönt att du nu är igång med det som du har längtat Såå till att det ska sättas igång.

  Förstår inte varför dem tvingar till att sitta & äta med flera stycken?
  Är det inte bättre att börja äta själv med en personal. Sen öka. Så kanske man är 2-3 st till som äter. Till sist kunna äta med andra. Kanske 8 personer?

  Förstår att det var en tuff dag igår. Mycket fokus på mat som du inte är så bra vän med 🤗.

  Men en dag i taget. Det kommer att gå bra 🤗❣️

 6. Utmana sina rädslor är aldrig roligt, men så viktigt ibland. Hoppas verkligen du får hjälp och att det blir inte bara ett steg åt rätt håll utan flera. Hur fungerar det? Kommer ni träffas en dag i veckan?

 7. Hoppas dagvården går bra och att du får den hjälp du vill ha och behöver. Är du sjukskriven till i april? Eller jobbar du någon del av dagen?

 8. Vad tufft men ändå en väg framåt!
  Att äta tillsammans med främlingar är inte tryggt i sig, men man kanske kan lära sig. Jag äter mestadels ensam, bor ju ensam och det är helt OK.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: