Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Fem en fredag

Fem en fredag v. 15: Påsk 2022.

Du deltar genom att svara på frågorna i din blogg (eller genom en kommentar om du inte har en blogg). Lämna gärna en kommentar här så jag och andra kan hitta in till dig och läsa dina svar. Kom ihåg att länka hit så fler kan ta del av Fem en fredag.

 1. Vad vill du helst ha i ett påskägg?
 2. Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?
 3. Är det någon skillnad på musten?
 4. Tar du fram något pynt?
 5. Hur kommer du fördriva långfredagen?

Vad vill du helst ha i ett påskägg?
Godis, men visst skulle det vara kul med något annat med.

Hur skiljer sig ditt påskbord från julbord?
Kanske lite mindre? Ja och sällan skinka? Tror inte jag brukar äta skinka på påskbord.

Är det någon skillnad på musten?
Nä, men känns alltid lite extra mysigt.

Tar du fram något pynt?
Nej, den är så snabbt kommen och över. Jag orkar helt enkelt inte det.

Hur kommer du fördriva långfredagen?
Vet inte nu, eller jo en sak lär byta vinterdäcken till sommardäck. Eller inte jag, Björn får göra det.

11 Comments

 1. I mitt påskägg ska det helst vara marsipan och choklad. När det gäller maten så uppskattar jag inte alls jul eller påskmat och must tycker jag inte om. Så besvärlig är jag ?

 2. Tycker också att det är så kort tid det är påsk men lite pynt har ändå fått komma upp. Inget avancerat, en liten kyckling, rosa tygfjädrar i en vas och så mina godisägg från Anton Berg.

 3. Visst är det lite mysigt med påsken ändå! Och man kan ha ett väldigt litet påskbord också. Bara känslan med lite extra.
  Glad påskkram!

 4. har nog haft skinka på påskbordet också för många år sedan. bra och mager mat. must använder vi inte alls. nej, det blir inte mycket pynt på påsken. lite kycklingar och ett påskris på altanen. bra att du delegerar däcken till Björn

 5. Här har vi bara en sak gemensam – vi pyntar inte:-) Nej, skinkan fall bort till påsken, men lammsteken har skinkans plats på tallriken. Ja, jag vet att det är många som inte gillar smaken av lamm, men vi älskar den:-)

 6. Jag är ett skinkmonster, använder påskskinkan som pålägg så länge den räcker, brukar vara så prisvärd. Ja nu ser det ut som att vintern släppt sitt grepp även i Dalarna så sommardäck på!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.