Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Sorg & saknad

Fyra år sedan mormor lämnade jorden.

Så har det idag gått fyra år sedan min älskade mormor lämnade jorden. Jag saknar henne varje dag, och det där bullshit om att sorgen blir lättare för varje dag vet jag inte alls stämmer. Som med allt annat accepterar man sorgen, och lever ett liv som fortsätter. Men den gör fortfarande lika ont, och saknaden är fortfarande lika stark. Jag man förväntas säga att allt känns bättre, för det är det som är socialt accepterat. Men när jag skriver i min blogg så är det sanningens ord som framkommer och här är jag ärlig med mina känslor.

Det går inte en dag utan att jag saknar henne, inte en dag utan att jag vill ringa och berätta händelser från dagen och livet för henne. Igår var vi, jag, Björn och Skilla till Orsa på en liten resa. Jag passade på att besöka mormor och morfars grav. Vi tog en promenad runt Orsa Camping också, har inte varit där på många år. Det var helt nytt för mig, likaså såg byn annorlunda ut. Nitton år gör mycket med ett samhälle, och jag är så gott som aldrig dit. Senast var 2019, och eftersom mamma och adoptivpappa spenderar sina dagar i Furudal är det dit jag åker för att hälsa på, när mormor dog så blev inte Orsa självklart att besöka längre. Hon var väl den sista länken dit för mig.

Jag såg i alla fall Orsa med andra ögon igår, det var fint där. Finare än jag kommit ihåg att det var. Konstigt det där, en plats man bott på hela sin barndom som numera känns som en totalt okänd plats. Jag var som en turist i min hemstad, men efter nitton år i Falun är det ju så att Falun är mitt hem.

Hur som helst så var vi till Furudal i fredags: Jag, William, Björn och Skilla. Träffade mamma, adoptivpappa och min lillebror Mattias där, samt fina Nikki (hunden). Så träffade även familjen under helgen.

Hur som helst det är fyra år sedan du lämnade oss mormor. Du är saknad, SÅ oerhört saknad!

14 Comments

 1. Alltid så svårt. sorgen finns ju kvar, men man lär sig leva med det. Det är väl just där som jag fastnat då det ena efter det andra kommer.

 2. Så är det ju, man bearbetar sorgen men saknaden dfina där alltid och försvinner inte. Tyvärr fick jag aldrig träffa min mormor som dog 2 år innan jag föddes, men morfar hade jag med mig mina 20 första år (han dog 2007) och han saknar jag än idag, kanske inte exakt varje dag men nästan

 3. Det där att sorgen inte blir lättare med åren har helt rätt i. Jag saknar också min mormor mycket och ändå var det 2009 hon dog. När man inte besöker en plats på länge så kan mycket förändras. Det jag tror hjälper är om man skriver eller pratar om sorgen och inte försöka stänga in den. Då mår man bara värre.

 4. Vad roligt att ni fortfarande har kontakt även om ni inte träffas. Att ta sig till Kreta är ju ingen omöjlighet i och för sig.

 5. Förstår dig ?❤️ Saknar med min mormor som gick bort från jordelivet för några år sen. Men jag kan mer acceptera att hon är borta. Då hon var i hög ålder. Men skulle någon yngre släckning gå bort. Så skulle saknade vara större tror jag ju mer åren går. Det är min filosofi ?.
  Konstigt att det är så att vi tjejer saknar mer sin mormor, farmor osv. Men inte lika mycket farfar, morfar t.ex. Å jag skäms lite för det.

  Trevligt att besöka din hemstad efter så många år ?. Jag besöker min hemstad va 3dj månad kanske. Å jag ser förändring i min hemstad.
  Trevligt åxå å träffa mamma, pappa osv ?.

  Hoppas att du har en bra vecka! Ta hand om dig och va rädd om dig❣️?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa