Som ni säkert läst har vi ett fall av incest i Sverige just nu. Två syskon som haft sex med varandra eller om dom rent av är kära i varandra. För två veckor sedan pratade jag och Lisa om detta, detta var innan jag läst om det i tidningen det var en bok där det stod om det i. Jag sa att för mig är det ofattbart men Lisa hade läst en artikel eller om hon sett på tv rent av, om ett par som var syskon och kära i varandra. Dom kunde inte förstå varför det skulle vara straffbart eftersom dom hade kastrerat samt steriliserat sig så det inte skulle bli barn. Efter några dagars betänkte tid har jag nu börjat fundera på VARFÖR detta räknas som ett brott. Visst det är inte normalt, visst det är INTE okej och det strider mot alla normer och värderingar. Men samtidigt är det inte så att vi lever i ett land där vi säger att ALLA ska ha rätt till likvärdigt liv, vi får inte kränka någon för deras sexuella läggning och så länge det inte skadar någon annan så är det ingen fara. Nu tänker ni TYCKER hon det är okej med pedofiler? NEJ det gör jag absolut inte, dom skadar någon när dom tar den handlingen. Ett barn förstår inte sexualitet och därför ser jag inte alls det på samma sätt som två vuxna syskon som blir kära i varandra alternativt har sex med varandra. SKILLNADEN är stor, den vuxna utnyttjar barnet ställning i det här fallet med incest och syskon utnyttjar ingen varandra dom är kära i varandra.

Förr i världen var det förbjudet att vara homosexuell, den som var det blev dömd och åkte i fängelse eller på annat sätt blev utsatt i samhället, idag är det samma sak som sker mellan två syskon som har sex med varandra och är kära i varandra. Visst det är konstigt och JAG kan absolut inte själv förstå attraktionen mellan syskon, men jag känner att deras kärlek skadar inga annan. Om dom väljer att inte skaffa biologiska barn skadar deras kärlek ingen. Jag känner faktiskt att det är sjukt att vi har den här lagen som förbjuder syskon att bli kära i varandra. Dom bör inte skaffa barn men att bli kära? Vad säger att det är fel egentligen mer än våra normer och värderingar? En kärlek som inte skadar någon annan borde vara okej, så länge det är på bådas villkor.
I ett land där tidelag är okej borde även kärlek mellan syskon vara det.

1 kommentar

  1. 2010-03-06 @ 20:04:16

    Att tidelag är tillåtet i ett så modernt land är för mig en olöst fråga.
    Här accepteras ju en hel del annat idag och en hel del har blivit förbjudet, varför inte tidelag blivit det kan man ju fråga sig.
    Nej bättre upp på det, det måste förbjudas. Ej försvarslöst djur skall inte behöva utsättas för en människas sjuka fantasier.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: