Sonens pappa blev kallad till värmland tror jag? Haha, ligger hagfors i värmland? Tyckte han sa att han skulle dit. Hans kompis och flickvän hade tydligen fått fel på bilen igår, och när dom skulle hämta den idag hade någon bränt på den. Jag tror det var så i alla fall, om jag har fel får väl någon säga till? I alla fall så ringde jag sonens pappa för jag hade tråkigt när jag gick till maxi, då berättade han snabbt vad som hänt och att han sagt att dom i första hand fick hitta någon annan i och med att han har William i helgen. Men han vet att jag gärna tar William, jag är inte sån som bråkar och håller på tider. Vi har bara varannan helg annars umgås vi ju på veckorna. I alla fall så ringde han nyss och frågade om jag kunde ta William, han skulle inte komma hem förens sent ikväll. Självklart kunde jag de. Saknar William i massor så jag ser bara fördelarna. Hade lätt också kunnat stanna hemma om jag skulle ut osv, mitt barn går före allt. Vissa är ju så att ”DÅ får du skaffa ny barnvakt” osv, men aldrig att jag skulle göra så. JAG har skaffat barn och han är min prio ett för alltid. Fattar inte folk som prioriterar annat framför sina barn. Att skaffa barn är livstidsgöra.

När William blir ”stor” typ så där 13+ och börjar hänga på stan tänker jag inte vara en rabiat kärring som säger att kommer du hem full kommer du inte få gå ut mer. Jag kommer säga att , JAG vill absolut inte att du dricker, men om du gör det så snälla tala om det för mig och du kan alltid ringa mig. Om du är så full att du spyr eller om du inte vill gå hem. Jag kommer, jag hoppar in i bilen och hämtar dig. Aldrig att jag ska vara en mamma som låter min son vara rädd för mig och inte våga gå hem på natten för han är rädd att jag ska bli arg. Jag vill hellre han kommer hem och spyr ner golvet än att han ligger nedslagen på gatan.

Jag kommer inte vara en mamma som skrämmer mitt barn till tystnad när han är tonåring. Han kommer våga prata med mig. Jag kommer bli lika om jag får fler barn, jag tror på att ha en dialog med sina barn inte hot.

Nu är jag nyfiken, hur tänker ni vara mot era tonåringar den dagen? Är du tonåring idag? Hur är dina föräldrar mot dig och hur önskar du att dom hade varit? Har du tonåringar hur resonerar du?

2 kommentarer

  1. 2010-03-08 @ 10:05:02

    Samma här. Jag kommer tala om var jag står i frågan, men samtidigt visa/berätta att vad som än händer så finns jag där för barnen vare sig det gäller skjuts med bilen eller bara att lyssna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa