Jag har tänkt på något. Eller ja jag tänkte på det när jag låg på sjukhus hur gravida kvinnor gnäller och skäller över läkarvården, det är SÅååå synd om dom på alla sätt och vis. Dom blev bemötta fel för barnmorskan inte gjorde ditten eller datten. Menar nu inte personer som blivit utsatta på riktigt dom finns, men såna som gnäller för gnällandet skull.

Här i länet har vi haft två BB och förlossningar, jag har läst debatten. Följt arga människor i tidningen och jag lider med dom som får åka långt för att föda barn (räknar dock inte 10 mil som speciellt långt i den bemärkelsen som vissa andra runt om i landet får åka för att föda. Finns folk som får åka MÅNGA mil för att föda ut sina små. På vägar värre än dom vi har här i Dalarna. Kanske stanna mitt i skogen med 8 mil till närmaste civilisation) men något som stört mig efter att ha läst vad folk varit mest arga över. Argumentet vägen och tidspressen tycker jag är KLARA argument är folk som bråkat om att ”MEN där får jag DELA RUM”. Dela rum… Jag kan inte låta bli, det är sån jävla i-landsproblem så jag vill spy. Folk i andra delar av världen får föda i slummen med öppet för alla som vill och inte vill se, men folk här dom gnäller för dom får DELA rum.

Det som också är roligt med delat rum är att alla andra mammor kommer som krypta harar efter kvinnarn och ÅH guuud det är synd om dig som får dela rum när bebisen är nyfödd. Jag tycker det är så sjukt fånigt så det finns inte, OFTA inte jämt men OFTAST går förlossningen bra. OFTAST så kanske man stannar högst 2 nätter på BB och sen får man åka hem, hur tänker man när man inte står ut att dela rum med någon så kort period av sitt liv bara för man fött barn?

Jag har belägg för att säga detta, jag har fött barn samt legat på sjukhus av riktiga orsaker. Riktiga orsaker vad menar hon? JO jag har legat där på grund av sjukdom. Jag har legat där SJUK, spytt och gapat av smärta inför 4 andra kvinnor en hel natt och hållit dom vakna. Jag har legat på sjukhus andra gånger när jag spytt i en vecka i streck och hade en kvinna där som låg och spydde ikapp eftersom hon hade svårt för spyor. Jag har svimmat och blivit inskickad i sängen helt naken och inte fått ifördraget draperi (hände i onsdags efter duschen) där låg jag öppet inför min 4 rumskompisar… Jag känner att gnället jag hör och läser på alla ”stackars” gravida som ska behöva DELA RUM är så jävla äckligt så jag vill spy… Hela anledningen är för dom inte får vara ensamma med pappan, och de är ju så jobbigt att vara i samma rum som en annan mamma. Ja det är jobbigt. Stackars er, ni kommer säkert ligga nakna inför 4 okända människor, ni kommer säkert ligga och hålla dom vaken en hel natt medans ni spyr, ni kommer säkert inte kunna åka hem inom 3 dagar. Det är synd om er…

Ni får säga vad ni vill, men att det byggs enkelrum för gravida som faktiskt inte är sjuka istället för att byggas enkelrum åt folk som är SJUKA, säger en hel del om vilka privilegium en gravid kvinna har. Dom kräver och tycker så sjukt synd om sig själva att dom får som dom vill, men dom som är sjuka på riktigt dom får minnsan ligga där och våndas…

3 kommentarer

  1. 2010-03-13 @ 18:45:19

    Jag har tänkt lite på detdär med gravida och enkelrum. Vissa verkar ju nästan ”bo in sig” på bb och stannar flera nätter. Skulle det vara enkelrum åt alla där så skulle BB behöva vara ett helt hyreshus för inte en enda nyförlöst brud skulle vilja åka hem å börja leva sitt nyblivna mammaliv utan stanna förevigt på den mysiga bbavdelningen När jag hade praktik på kvinnokliniken så fick dom nästan tjata hem vissa med tvång haha!

  2. 2010-03-13 @ 18:42:58

    förstår hur du menar men jag kan nog tycka att det e jäkla skönt å ha ett eget rum å dela med pappsen som man fick på mora bb fast inte behöver man gnälla å tycka synd om sig själv som vissa kan göra kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa