fbpx
Dark Mode Off / On
Författarens egna ord.

Fobi

Jag har en rejäl fobi. Det är mot sniglar, spelar ingen roll om det är såna med skal eller mördarsniglar jag blir lika stel av båda sorterna. Jag är så känslig att jag börjar spy. I somras när sonens pappa hade fotbollsträning hittade sonen och en flicka han lärde känna där en snigel. Jag visste dock inte om detta men dom kom till mig med den och visade, jag fick sån panik att jag skrek och sprang och fick slänga mig bakom en buska och spy. Det bara for ur mig. Sonen stod och tittade och frågade “MEN varför är du rädd för sniglar” , jag kunde inte förklara jag bad honom bara att ta bort den från mig och inte ha den i närheten eftersom han då på något vis ändå ville visa mig snigel fick jag helt opedagogiskt ifrån min sida låsa in mig i bilen och gömma mig där. JAG klarar helt enkelt inte av dom små krypen. Bara jag tänker på dom mår jag illa. När sniglar är med på tv får jag sån ångest att jag blir yr och får snabbt lov att byta kanal.

Jag undrar när min snigelfobi uppstod, jag har alltid tyckt att sniglar varit vidriga. Minns att när kompisar tröck på sniglarna vad heter det som ögon som står upp och dom drog in dom mådde jag skit illa. När jag höll i en snigel fick jag rysningar i hela kroppen. Som jag kan minnas finns det ingen i min barndom som haft något emot sniglar det är bara jag som ansett dom vara vidriga.

En gång hade jag en pojkvän som inte förstod allvaret med min fobi, han lyfte upp snigeln utan min vetskap och la den på min axel, jag skrek och började grina och var helt knäckt. Han bara MEN är du seriös? Och ja, JA jag klarar dom inte och DET är fan slut mellan oss om du inte kan begripa det. Han fick verkligen kämpa för att jag skulle förlåta honom för det där. Jag minns fortfarande att det kändes som ett stort svek att han faktiskt la den där snigeln på min axel. Kläderna jag hade på mig blev rejält tvättade och jag stod och skrubbade kroppen i 30 min i duschen på grund av att jag mådde så illa.

Visst jag gillar inte andra kryp heller men jag klarar av att de som utan att gripas av panik, men sniglar dom är verkligen min stora fobi i livet.

Har du någon fobi? Vad och vet du varför?

6 Comments

 1. 2010-04-10 @ 10:32:03

  ooj jaa det var hemskt..
  aah jag får panik när jag ser duvor, elr andra lite större fåglar för jag blev attakerad av en tupp när jag var jätte liten, den flög på mig o började picka i mitt huvud, ja vet de låter lite komiskt, men de va hemskt!! Uach, sen dess fåglar asso uuusch..

 2. Uh, sniglar är vidriga…=(
  Min stora fobi är maskar. Såna här typiska maskdagar när det är varmt och regnat så undviker jag att gå ut. Råkar jag kliva på en mask så örjar jag gråta av äckel. Min kusin Jens brukade kasta daggmaskar på mig & sophie när vi var små så det kanske är därför..hahha
  2010-04-09 @ 19:53:51

 3. 2010-04-09 @ 12:24:01

  Svar: Sicken tur att du inte tycker jag e knäpp som tänker & känner som jag gör Men d e som sagt så svårt d där.
  Oj, 16 år bara & fick ett barn me DS, d har jag nog aldrig hört talas om tror jag. Ja nej d e väl bara som sagt att “risken” ökar ju äldre man blir. Men tydligen om man e ung oxå, vilket jag inte hade en aning om.

 4. 2010-04-09 @ 12:18:57

  Så som du beskriver din rädsla för sniglar, så känner jag för nålar, Sprutor e värst. Så fort jag ser en spruta blir jag yr & illamående. Jätteknas. Sen tycker jag sniglar e riktigt vidriga, men sån fobi som du har för dom har jag inte, D ska va spindlar då. Dom e jag riktigt äcklad & rädd för. D e nog dock väldigt vanligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: