fbpx
Dark Mode Off / On
Småbarnåren

Jag och sonens deal.

Skrev under att jag skulle sova. SÅ är också fallet. Men glömde berätta om en deal jag och sonen gjort upp.

Sonen är inne i en period där han ratar min mat totalt så fort han ser vad jag lagat så rynkar han på näsan och berättar vad han INTE tycker om. Jag har börjat bli smått irriterad. Framför allt då han förut ätit ALLT utom räkor. I alla fall här i tisdags när jag gjort kyckling så skulle han sätta igång igen. Då sa jag, MEN William vi gör en deal. Om du äter all mat jag lagar HELA veckan utan att berätta vad du inte tycker om samt inte klaga. Du bara äter ska du varje lördags få bestämma middagen. Det spelar INGEN roll vad det är för middag, men du får bestämma den.

OCH vet ni? Det funkar. William har ätit upp allt på tallriken utan att klaga, han har inte berättat vad han inte tycker om och verkligen varit taggad inför sin bestämma dag. Så igår var det hans dag. Han beställde french hotdog med först ketchup och sen VITLÖKSÅS. Gissa vem som var lyrisk igår kväll? Vad ska man säga? Ibland kan man göra upp bra dealar med sina barn, nu var problemet mat ur världen. MYCKET skönt för alla parter, kriget är slut!

 

 

1 Comment

  1. 2010-04-12 @ 08:47:16

    Hihi Ja man får inte va dum. Men d va seriöst ett riktigt bra förslag. Härlugt & höra att d finns folk som kan klura ut andra ideèr istället för att låta barnen få som dom vill helt & hållet. Se vilken bra kompromiss man kan komma fram till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: