Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Författarens egna ord.

Alkohol och barn.

Jag har något jag absolut inte förstår. Något jag, Anna och Lisa pratade om idag. Varför man super på julafton när barn är med. Jag menar inte nu ett glas julöl eller en snaps utan när det ska festas så till den grad att man ramlar fram, sluddrar och inte förstår vad man gör. För mig är det inte direkt okej att dricka på julen. Jag dricker inte då jag inte anser att sonen ska behöva se mig full. SEN på julafton, jag anser att det är barnens dag inte föräldrarnas. Jul är ju roligast när man är liten, som vuxen är den inte alls lika kul.

Lika är det med Valborg som det strax är. Jag förstår inte riktigt grejen med festa på valborg. INTE ens när jag var fjortis begrep jag det. Jag stannade hemma. EN gång har jag varit full på valborg, då spydde jag och var så jävla knack så en jag kände fick skjussa hem mig medans jag sov i baksätet på bilen. MEN full inför min son kommer jag aldrig vara.

Fylla och barn hör liksom inte ihop.

5 Comments

  1. 2010-04-15 @ 21:40:35

    Ja jag ska väl försöka skärpa mig med bloggandet med Har inget att skriva om tycker jag

    Jag tycker inte att jul och alkohol hör ihop heller. Varför måste så många vuxna ha alkohol för att kunna ha trevligt? Julen är barnens tid, och barn mår bäst utan alkoholpåverkade runtomkring sig tror jag!
    Kram

  2. 2010-04-15 @ 19:44:29

    Julafton är en grej. Men valborg? Nä, de är drick-dag tycker jag. Minns hur arg jag va när jag tvingades stanna hemma eftersom de va mamma och Gs bröllopsdag och alla andra skulle gå ut, men jag fick lov att stanna hemma, fast det var ett år sen dom faktiskt gifte sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa