Tweenieåldern

Tandfeén är på väg.

William har haft en lös tand ett BRA dag, är säkert ett halvår minst? I alla fall den har varit lös men inget mer har hänt men nu är den rejält lös så jag misstänker att den ryker väldigt snart. William går runt och vickar i den hela tiden.

Eftersom tandfeén numera bara använder sig av kort lär jag ju gå ut och hjälpa henne lite med att ta ut pengarna. Men fråga är HUR mycket tandfeén ger barnen nu? Får dom hur många guldpengar har värdet gått till nu? En guldpeng som när man själv var barn eller har hon höjt precis som glasspriserna höjts? Någon som vet kan vara bra för mig att ha lite koll så att jag inte säger fel summa till William.

Visserligen påstår William att tandfeén likt jultomten inte finns. Att jag och hans pappa skulle vara dom som sa guldpengar där eller ger julklapparna. Han påstår att han inte går med på det gamla luret sedan ett år tillbaka att tomten finns. HUR kan han påstå något sådant, tomten och tandfeén finns visst. Hon glömde bara hämta min visdomstand jag drog ur i februari men jultomten kommer ihåg mig fortfarande för jag får fortfarande paket. KLART dom finns! Eller vad säger ni?

På väg bort. (William satt och åt korv när jag tog bilden, där av katchupfläcken på sidan)

7 Comments

    1. Japp första varit lös jätte länge men nu åker den snart.Läst att pojkar brukar tappa tänder senare en flickor, jag tappade min första runt 5 års åldern, minns en kille i klassen jag gick med som tappade sin första i 2 an.Så de är jätte olika det där, vet folk som har mjölktänder kvar en också.

      1. Okej, det visste jag inte att pojkar va senare. Vart så förvånad, för T har tappat sist av alla jag vet (syrran, deras kompisar osv).

        1. Malle – Läste det någonstans, fast är ju olika också tandanlag osv. Björn fick sina första tänder när han var över 1 år till exempel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: