Jag har försökt hålla låg profil, försökt talat gott om utbildningen men nu jag säger bara en sak! SKA ni läsa till lärare? Välj för guds skull INTE högskolan Dalarna. Nu är jag så sjukt leds på den skolan och hur det hela tiden uppstår felaktig information.

När jag började läsa var jag så pirrig och glad. HÖGSKOLESTUDENT, allt kändes så himla roligt. Men med åren har jag bara blivit mer och mer besviken. Nu sitter jag här och kokar inombords efter ett samtal jag ringde idag. Jag ringde för att fråga om en kurs, en kurs jag tänkt läsa på sidan av en annan för att bli klar våren 2012, men nu trots att samma person sa att det skulle kunna gå att läsa så fick jag veta att nej så går det inte att göra. Lika så med kursen jag ville tillgodoräkna mig. Nu tyckte han istället att jag skulle gå tillbaka till samma utbildning jag valde från början och sedan läsa matematiken på annan ort eftersom jag inte tyckte matematiken på högskolan Dalarna var speciellt givande när den ligger på matte B nivå och jag endast läst matematik A. Så nu står jag här med huvudet i toaletten ungefär och inser att det är bättre för mig att helt enkelt läsa mina pedagogiskt arbete kurser nu. Det betyder att jag imorgon måste ringa och krångla med skolan, fråga om jag kan hoppa in på distanskursen snabbt som ögat. Fråga om jag kan behålla min VFU i sjuan (då det stod att grundskolans tidigare år gick upp till klass sju) och i så fall om jag får behålla min handledare annars måste jag byta handledare också. TACK så jävla mycket Högskolan Dalarna för att när jag bad om eran hjälp gav mig råd om helt fel beslut. Jag kommer aldrig rekommendera någon att läsa till lärare på högskolan Dalarna. Fick höra att högskolan Dalarna kallas för Gök-boet, jag förstår precis varför…

9 kommentarer

 1. Åh, vad drygt när de ändrar sig sådär! Men gå tillbaka till utbildningen du läst från början? Då vill han alltså att du ska satsa på förskollärare igen?
  Om jag var du skulle jag byta till en annan skola.

  1. Nej grundskolans tidigare år. Förskoleklass till sjuan lärare blir jag. Så jag har ju liksom brädden för de bara så jävla irriterande att dom strular så fram och tillbaka.

    1. Från början var det tidigare år, men studievägledaren tog ju och fick det att låta som det var totalt omöjligt iom att jag inte ville läsa 15hp matematik på högskolan Dalarna. Så då tog jag och bytte inrikting (helt fel av mig egentligen) . Så fick jag info att jag skulle behöva läsa 3 terminen vilket är ok eftersom mitt csn räcker så länge. Visade sig nu att jag skulle få läsa BRA mycket längre och DÅ säger han “men du kan ju läsa matematiken någon annanstans” och då hade han sagt bara några månader innan att det inte gick. Därav blir det matematikkurs nu och sen blir jag grundskolans tidigare år lärare som jag ville från början.

     1. Aha, då förstår jag… Vad drygt med allt krångel hit och dit! Men skönt att du fick som du ville i slutändan iaf 🙂 Hade ju kanske vart lite lättare att skippa allt tjafs dock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: