Onanisten blir ofta blek. En viss förstämning, dolskhet och modlöshet utbreder sig över hans person: i stället för det förr så friska väsendet infinner sig en betänklig oro, skygghet och fruktan. Så småningom försvagas viljan, minnen minskar och tankeförmågan försvinner. Kroppen förlorar sin ungdomliga friskhet, i det att nutritionen blir lidande.
// Henrik Berg (Människans könsliv) 1913

4 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: