Tweenieåldern

Struts-farmen i Borlänge, (sahlinsstruts)

Var riktigt kul! Man märkte verkligen hur barnen uppskattade att se på strutsarna och prova mata dom, se ungarna och allt det som hörde till. Gruppen delades på två, vår gick och kollade på ettåringarna som var fullvuxna sedan gick vi till ungarna som var 1-3 veckor gamla, efter detta gick vi och barnen fick mata dom fullvuxna strutsarna. Efteråt gick vi in och fick kolla på världens största strutsägg efteråt fick dom som ville prova stå på ett strutsägg.
Gick in och fick äta glass gjort på strutsägg, det var jätte trevligt och barn fick ställa frågor och det kom massor hur gammal kan struts bli, William frågade hur gammal den äldsta strutsen på gården var. Efteråt var det tips-promenad och efter det fika. William fick även ett strutsmjukisdjur av Björn.
Sen fick alla som varit med på tips-promenaden en bit av ett strutsägg att ta med sig hem. Helt klart en lyckad dag för barnen. Ska ni förbi Dalarna i sommar tycker jag absolut ni ska stanna vid Sahlinsstruts och kika och mata strutsar.

 

Williams Harry sov som vanligt när vi kom på besök


Mysa med husse


Gows


Väntar på att få gå på runda bland strutsarna


Ett år gamla strutsar, nyfikna och två meter långa.


Den här bilden får mig att tänka på “Destinys Child
Ni vet tre tjejer som rör på huvudet i takt med musiken.


Värsta blåa ögonen med långa ögonfransar.


Hey!


Öh what?


En vuxen struts


Hela klassen fick prova mata.


Glass gjord på strutsägg


Williams kompis som fick följa med hem.

4 Comments

  1. Vi var där på studieresa när jag gick på gymnasiet 🙂 Jag tyckte de var skit läskiga, ser ut som barnen var modigare. Hehe..

    Sv: Det finns en sorts naturdiet utan mjölk men det är kanske godare och billigare att göra lite olika smoothies (stavning?)själv..

    1. Linn, va roligt 🙂 . Barnen tyckte det var riktigt kul 😀 . Men är ju olika. Tror helt klart att det är bättre med riktiga smooties nyttigare också. Då vet du exakt innehåll också, kan blanda själv och blir BILLIGARE.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: