En uppdate.

Fan jag känner att jag inte har tid med det här egentligen, jag borde just nu ta tag i disken samt vattna mina blommor, städa upp efter William i vardagrummet, hänga och vika tvätt och sedan ta det lugnt för “kvällen” med ett avsnitt av the lying game. Nattningen är klart, läsläxan fixad och vi har läst två kapitel i Eddie och Maxon Jaxon. Var härligt på VFUn idag, jag tog och hade lite lektion med eleverna tog ord som kan bli annat till exempel. Om jag säger ordet Lax och tar bort L;et vad blir det då. Eleverna var väldigt duktiga och det märktes att de hade rejäl koll. Imorgon ska jag göra en livshistorier berättelse med dem, har klippt ut massa bilder ut en skvallertidning och för att bryta mallen lite ska jag ta upp en bild på till exempel kungen och be dem fantisera ihop att han är någon annan. Utgångspunkterna kommer vara;
Vem är denna person?
Hur gammal är personen?
Vart bor han?
Vad har han för intressen?
Är han gift?

Jag ska också hjälpa barnen med svaren lite som till exempel. Detta är Lennart 69 år, han bor i Falun tillsammans med sin sambo Ruben, han gillar att cykla och äta god mat.
Ja ungefär så där, ska spinna på lite mer här ikväll för planeringen men jag tror att det kommer bli jättekul för eleverna att försöka skriva en text om personerna. Jag har tänkt utgå ifrån Lgr11 och målen som finns för svenska för årskurs 1-3.

/…/Strategier för att skriva olika typer av texter med anpassning till deras typiska uppbyggnad och språkliga
drag. Skapande av texter där ord och bild samspelar./…/ (Kopierat från Lgr11 kursplan i svenska för grundskolan.)

Berättar imorgon hur det gick. Jag skrev igår att jag inte vill berätta för mycket om VFUN, det är mest för att jag tycker det är lite obehagligt att prata om jobbet just på grund av sekretess och sånt, jag vill helt enkelt inte säga för mycket eller hur man ska säga.

Nä nu ska jag fixa lite här hemma.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

6 thoughts on “En uppdate.

 • 18 oktober, 2011 at 21:50
  Permalink

  Hittade precis hit och fastnade med en gång, lite för sättet du skriver på skulle jag tro. Läser själv till lärare (när jag inte är föräldraledig) och förstår vad du menar med att det är svårt att skriva om VFUn men måste säga att det alltid är trevligt att läsa om människors lektionsplaneringar dock. Extra intressant när du knutit an till Lgr som i detta inlägg. Blir spännande att höra hur det gick imorgon 🙂

  Hoppas du får en trevlig kväll!

  Reply
  • 21 oktober, 2011 at 09:07
   Permalink

   Pernilla – Va roligt 🙂 . Jag försöker koppla lite till Lgr så man har något att backa upp sina lektioner på.

   Reply
 • 19 oktober, 2011 at 14:06
  Permalink

  nej allt för mycket ska man ju inte skriva ut, men så länge du inte tar någon personlig och skriver om ås är dte ju ok =) kram

  Reply
  • 21 oktober, 2011 at 08:59
   Permalink

   Linda – En Vimsig Mamma – Jo jag vet men känns ändå som jag inte vill skriva för mycket ^^,.

   Reply

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: