fbpx
Dark Mode Off / On
Barn i sorg

Nyfikenhet och släktskap.

Sedan något år tillbaka har jag känt ett sug efter att börja släktforska att gräva i den del av mig jag inte vet, jag vet dock inte hur man börjar. Jag googlade runt i veckan och hittade min pappas bröder i Alfta, detta fick mig att tänka på vilka dem är. Det var när mamma sa något om ifall jag aldrig tänker på att jag har släkt i Hälsingland som det slog mig att jag nog aldrig funderat över den saken. Jag har ju några släktingar på facebook och det tråkigt att jag inte har någon kontakt alls med min släkt, förutom mamma då och mormor då och min moster hennes barn och barnbarn. Men övrig släkt känner jag ofta att jag känner dom ju inte ens, det är en sorg för mig att William inte har något riktigt band till sin släkt på min sida (förutom de jag nyss skrev samt mina syskon). För jag skulle verkligen vilja att han visste mer om vart han kommer ifrån, jag vet ju inte riktigt vart jag kommer ifrån heller. Att en del av mig är ifrån Orsa vet jag, en annan del av mig är ifrån Rättvik/Borlänge, och sedan en del som är ifrån Hälsingland. Men mer då? Jag vet så lite om mig själv, jag har så få bilder på min släkt och bilderna på pappa är så få. Jag önskar jag hade fler så att jag kunde få fram en bild hur han såg ut, för sånt kan jag tyvärr inte riktigt göra.

Just nu är jag inne i en funderingsfas man kanske skulle försöka våga sig på att släktforska för att veta lite mer om sig själv.

6 Comments

  1. Vad kul att du hittade till min blogg! Välkommen tillbaka…

    Släktforskning ja, det hade varit kul. Det ligger på min “Saker jag skall göra när jag har gott om tid”-lista

  2. Jag är också grymt sugen på att släktforska jag med! Hade varit skoj att hitta nån dåtida “kändis” typ kung bland släkten. Fast med min tur hade det väl bara varit en mördare eller nåt som är omskriven… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d bloggare gillar detta: