Dark Mode Off / On
[instagram-feed]
Läraryrket

På väg mot jobbet.

20120827-071100.jpg

Sitter på Borlänge-bussen och är på väg till jobbet. Kände i morse vad skönt det är att ha rutiner, gå till jobbet fördriva nytta (för pengarna) med nöje (vara med barnen och lära ut saker.)

Jag trivs med detta, att jag är praktiker har jag alltid vetat. Jag är en arbetare och ingen teoretiker även om jag tycker det är kul att läsa och lära.

Betalade räkningarna i morse nu när lönen kom. Kände mig jätterik! Har levt långt under existensminimum hela sommaren, så mina 8500 jag fick i lön känns som en förmögenhet! Det blir skitkul sen nästa månad när jag får hel månadslön eftersom jag då jobbat en hel månad, jag kommer nog känna mig sjukt rik! Runt 10000 har jag levt på hela mitt vuxna liv mer eller mindre. Jag kommer få en lön som kommer ganska bra över den summan, det känns som ja kommer känna mig som en miljonär nästa månad! Ändå är inte pengar allt för mig, det att trivas med mitt liv är det viktigaste för mig, att ha så jag överlever och kan vara med William är och förblir vad som är viktigt för mig.

6 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

%d