I morse när jag stod i Borlänge och väntade på bussen mot jobbet, så kom det fram ett tre stycken damer/kvinnor i 50+ åldern. De undrade över numret för smsbiljett. Jag svarade att, vi har inga smsbiljetter här. Den ena utbrister! MEN hur betalar man då?! Jag fick förklara att man helt enkelt får betala kontant eller beställa kort via nätet. Då utbrister den ena KONTANT! De har man ju inte kunna betalat med på flera år! Jag sa jo här får man de… I Dalarna med Dalatrafik får man inte privilegiet att betala med smsbiljett hur jävla smidigt det än må bara. Lika så kan man heller inte betala med kort, Dalatrafik lever kvar i samma biljettsystem de levt med sedan jag gick i nian typ… Dom där damerna kände väl sig som de hamnat mitt i ingenstans. Å andra sidan är Dalarna ett landskap med tradition men i vissa stunder önskar jag verkligen att vi kunde ligga i framkant istället för 15 år bakåt i tiden. SOM när det kommer till kollektivtrafiken som ett exempel!

Dagen på jobbet bestod av grovplanering, så himla skönt att ha sådant gjort. Imorgon ska jag jobba på fritids och William ska åka till Hamsarvet med fritids så han lär få en rolig dag.
Nu ska jag göra något annat, något annat består av att se på lite serier och kanske läsa en bok. Men väntar bara in William som ska somna.

En väldigt liten William, inspekterar sin då nya gåstol.

Ungefär 7,5 år sedan denna bild togs. Tiden går fort!

12 kommentarer

 1. Ja då ligger ni lite efter…. vi har haft det så i 2år. pefefkt, för har man inte laddat sin reskassa kan man ladda den på bussen med kort. eller betala med kortet om man hellre vill det.perfekt…hoppas dalarna kommer på det med.

  Ja du har en bit och åka, men vill man så går det ju 🙂 Man får ett litet äventyr 🙂

  1. Johanna – Här är dom sega. De är vad jag förstått det som busschaufförerna som inte vill eller velat i alla fall. Dom ska dock byta ut biljettsystemet stod det nyss så får väl se vad som sker. jag hoppas på att dom gör det så man kan betala med kort 😉

 2. Haha va fränt, här i Malung är det nog ännu värre, jag var ju i stockholm nu iförrgår och det var första gången jag såg att det fanns smsbiljett 😛 jag vart chokad över det jag 😉

 3. Ja tänka sig. Men det står nog inte på fören det försvinner där med. Det går å fort. Fattar inte hur allt kommer se ut o hur det ska kunna fungera utan kontanter.

  Söt liten William! Det får inte gå så fort.

  1. KackMarie – De är en spännande värld, jag tror att vi inte kommer ha några kontanter i något på några år. Utan att vi kommer betala allt med kort :).
   Tack, tiden går fortare än man tror 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma sedan 2004. Bor med min mellanpudeltik Lizzla född (230225), hon kom till min efter att hennes älskade och saknade storasyster Skilla (190919) dog framför mina ögon i en bilolycka den 15 april 2023..Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer!
Jobbar som examinerad specialpedagog, och speciallärare i språk, läs- och skrivutveckling med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

Upptäck mer från Orsakulla mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv!

Prenumerera nu för att fortsätta läsa och få tillgång till hela arkivet.

Fortsätt läsa