Jag och den sura.

20130328-152909.jpg

Jag har aldrig påstått att föräldraskapet är en lätt uppgift. Tänkt dig att mötas av ett åskmoln varje dag… Det är typ vardagen med en soon to be nioåring. Jag säger då de, Tweenies. Jag brukar le när jag hör folk klaga på bebisar eller kalla de småbarn gör för trots och att det är så jobbigt med arga småbarn. Arga småbarn är en helt annan femma än en viljestark nioåring som tycker att man är placerad här från planeten Z och att det enda man gör i livet är att förstör. Att försöka förklara för en nioåring att, LIVET är orättvist är som att försöka hugga sönder en sten med en fjäder… Ja livet är orättvist, allt är fan orättvist. Framför allt kändes det orättvist att bli surad på från stunden man möttes i dörren i skolan för att han hade bestämt sig för att gå och “påskgubba” med bästa kompisen och den elaka morsan hade tänkt att vi skulle åka till tippen. Att ha en surig son hela vägen hem, tills vi möter bästisen på gatan och han inser att: ÅH jag kommer hinna “påskgubba”, och förvandlas till min glada son igen, ja såna gånger tänker man! Hur sjutton kan folk klaga på en nyfödd?

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Jag och den sura.

  • 29 mars, 2013 at 06:59
   Permalink

   Camilla – Haha! Så sant, tänker på dig med någon i varje ålder tonåring, tweenies småbarn och bebis + gravid du har ju erfarenheten dessutom :). Jag förväntar mig bara att det blir värre ;). En surig nioåring kommer snart vara en skitarg 15 åring som drar ut på stan. En bebis vet man ju vart man har, den gråter lite men inte fan har man konflikter med dem ;).

   Reply
  • 29 mars, 2013 at 06:56
   Permalink

   Sophie – hehe, detta är ändå light-versionen tänk dig 13år och uppåt hehe :-P. Lättare ju yngre barnen är :).

   Reply
 • 28 mars, 2013 at 20:29
  Permalink

  Ja du! Kan tänka mig att det inte alltid är så lätt att ha en unge i nioårsåldern 😉

  Reply
  • 29 mars, 2013 at 07:05
   Permalink

   Kajsa – hehe och då är ju de betydligt enklare än jag tror det kommer bli om 3-5 år haha 😛

   Reply
 • 28 mars, 2013 at 22:48
  Permalink

  Allt är inte svart eller vitt heller. Kan man verkligen säga att någon
  har det bättre eller sämre beroende på ålder på barnet? Alla lever ju i sin verklighet med sina uppfattningar.

  Reply
  • 29 mars, 2013 at 06:55
   Permalink

   Carin – Tycker inte riktigt att jag påstod de heller ;). Jag tycker bara att folk med småbarn gnäller något för jävligt hela tiden. Är det inte för att man inte fått sova, så är det för att barnet är i nej-åldern. Jag skrev detta med en viss form av sarkasm, jag är en sarkastisk människa och rent spontant tycker jag det till 99% gnälls på bagateller på Facebook, bloggar osv istället för att se att det är jävligt små bekymmer att en bebis inte sover, eller att en treåring vägrar något och i mitt fall möts av en surig tweenie varje dag ;). Det är en bagatell med småbarn, det är inget emot att ha en tonåring som ett exempel personligen tror jag det är värre att vara tonårsmamma och hämta sin dyngraka dotter/son på stan än vad jag tycker det är att ha en nioåring/bebis. Det blir inte lättare att vara förälder ju äldre barnet är bara svårare och ser man till en bebis/småbarn när man har äldre barn inser man hur enkelt de var. Små barn små bekymmer ;).

   Reply
 • 4 april, 2013 at 23:21
  Permalink

  Kan nog både hålla med o inte hålla med här. Alla barn är ju olika o är olika i dom olika stadierna i livet. 🙂

  Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: