Promenad runt Tisken.

20130624-200644.jpgÅn som rinner genom Falun kallas Faluån, den rinner ut till Tisken, vid slutet av Tisken vid slussen börjar Runn. Falun består alltså av relativt många vattendrag. Det är väldigt vacker att ta sig en promenad runt Tisken då naturen är så fin där. Vägen runt Tisken är 3 kilometer och för oss som gick i normaltakt tog det exakt 40 minuter. Jag, Björn och William. Många människor såg vi på vägen, samt mina största fobier fiskmåsar och sniglar! Men det gick bra, vi kom runt och jag kände mig hälsosam då jag tidigare idag gick i 30 minuter med jobbet. Jag räknar ner, det är bara fyra arbetsdagar kvar till ledighet nu. LEDIGHET! Ska bli grymt, jag ska verkligen njuta mina fem veckor för jag vet att fem veckor går fort, swos är de borta!

Nu ska jag se lite True blood strax, William ligger och läser.

20130624-200650.jpg

Madeleine Stenberg

Orsakulla född (840211) boende i Falun. Mamma till William född (041003), i hemmet bor också mellanpudeltiken Skilla (190919). Jag älskar folkdräkt, finporslin och dalainspiration. Är glad, men reserverad och lugn men även harmonisk. Bloggen startade 2004 som en graviditets- och bebisdagbok. Idag är det så mycket mer! Jobbar som examinerad specialpedagog, med lärarexamen & förskollärarexamen i grunden. Är utbildad FUR-doula, hjälpmamma och kursledare hos Amningshjälpen.

10 thoughts on “Promenad runt Tisken.

 • 24 juni, 2013 at 20:26
  Permalink

  Vatten är verkligen vitalt och livgivande. När man spatserar i fridfull och harmonisk terräng kantad av ett rogivande och stillsamt vattendrag, med några änder och andra godtyckliga inslag som bryter tystnanden, så är det svårt att tänka sig samma upplevelse om där inte fanns något vatten.

  Reply
  • 26 juni, 2013 at 19:15
   Permalink

   Respelion – Visst är det så 🙂 . Vatten är speciellt, det är väl egentligen rentav uppkomsten till våra liv 🙂

   Reply
 • 24 juni, 2013 at 21:35
  Permalink

  Vad skönt med en promenad! Det ser jättefint ut 🙂

  Reply
 • 25 juni, 2013 at 11:17
  Permalink

  Mysigt med städer där det finns vattendrag 🙂

  Reply
  • 26 juni, 2013 at 19:07
   Permalink

   Nett – Ja verkligen 🙂 . Det ger lite mys i stämningen 🙂

   Reply
 • 25 juni, 2013 at 11:19
  Permalink

  Vad härligt det ser ut, jag har aldrig varit i dalarna på sommaren. Min familj har stuga på sollerön, men vi är där bara på vintern. Men nu blev jag sugen att åka dit på sommaren med 🙂

  sv: Downton abbey är fantastik en av de bästa serierna jag sett! Graceland är också underbar även om det bar kommit ut 3 avsnit 🙂

  Reply
  • 26 juni, 2013 at 19:13
   Permalink

   Sofia – en blogg om tv serier – Det är underbart här på sommaren, tycker absolut du ska testa att komma hit upp under sommaren med 🙂 . Sollerön är nära min hemort, jag är från Orsa som ligger i närheten. Bor dock inte där längre, men det är i mina gamla hemtrakter 🙂 . Jättefint där :).

   Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: